Mesa Sectorial 13-02-24. PARTICIPA. Procediment d’admissió de l’alumnat.

Hui s’ha tractat en Mesa Sectorial la normativa que regula l’admissió de l’alumnat.
Des d’UGT exigim la retirada de l’article 4 en relació amb el DISTRICTE ÚNIC. En aquest sentit, el resultat de mantenir-ho serà el foment la competitivitat entre els centres educatius de la localitat i la influència negativa pels resultats acadèmics i sobretot, pel nivell socioeconòmic de l’alumnat del centre. Des d’UGT es considera, a més, que “és un frau parlar de llibertat d’elecció de centre docent per part de les famílies, ja que seran els centres, els que podran seleccionar l’alumnat”.
VEURE PUBLICACIÓ RELACIONADA: UGT demana la retirada del decret que implanta el districte únic escolar
Una altra esmena que UGT ha presentat està relacionada amb la garantia d’escolarització de l’alumnat pròxim al seu domicili, sobretot en els centres en jornada partida: cal garantir que tot l’alumnat tinga la possibilitat d’anar a casa a migdia.
En relació amb la burocràcia, els equips directius estan saturats de tanta documentació a entregar, per tant, necessiten personal administratiu addicional per fer front a eixa sobrecàrrega.
Finalment, UGT ha reclamat a l’administració que, aquesta normativa, que considerem segregadora, es respecte les plantilles i la no supressió d’unitats en centres docents públics.

TORN OBERT
-INSTITUTS-ESCOLA: Caldria unificar criteris per tal de catalogar places, anomenar els equips directius… L’administració ha explicat que cal fer una anàlisi de la implantació del model. Ens informaran.
– Arranjament escolar. La normativa que ho regula està finalitzada, però cal revisar-la.
-EOI Virtual: Conselleria està escoltant les diferents propostes per adaptar-se a les circumstàncies. També escoltarà l’opinió dels representants sindicals.
-PLA EDIFICANT, programa d’alimentació saludable, Programa de biblioteques escolars: Informaran a la Direcció general competent i ens ho comunicaran.
– Deutes històrics dels menjadors escolars. Treballaran per solucionar aquesta situació com més aviat millor.
-Revisar la denominació dels centres CEIP LA CARRASCA d’Oliva i CEIP CONVENT d’Alberic, que en principi són centres singulars, però no apareixen com a tal.
En aquesta línia, UGT proposa la realització d’un grup de treball per tal d’estudiar les denominacions dels centres i ajustar-se a la realitat.

DOCUMENTACIÓ.

DOCUMENTACIÓ CASTELLÀ

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.