Sobre Nosaltres

Qui som?

La Federació dels Serveis Públics d’UGT del País Valencià (UGT Serveis Públics PV) és una organització sindical autònoma integrada en la Confederació de la Unió General de Treballadors. El seu àmbit d’acció sindical són les Administracions Públiques, Sanitat, Ensenyament i les empreses gestores de serveis públics de la Comunitat Valenciana.

En el sindicat professional dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament Públic ens integrem totes les treballadores i treballadors d’aquest subsector de tots els nivells educatius no universitaris. Aquest subsector es complementa amb el sindicat professional dels treballadors i treballadores de les universitats públiques.

En el sindicat professional dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament Privat, s’integren tots i totes els treballadors i treballadores de tots els nivells educatius, inclosos els i les docents que treballen en les universitats privades.

D'on venim?

A fi de representar millor als treballadors i treballadores i a la seua afiliació, les antigues federacions de treballadors de l’ensenyament (FETE-UGT), afiliada a la Internacional de l’Educació (IE), i dels serveis públics (FSP-UGT), afiliada a la ISP i UNI, es van fusionar oficialment per a donar origen a la FeSP-UGT.

Aquest procés va tindre dos moments fundacionals: els dies 10 i 11 de maig de 2016, en els quals es va constituir a Madrid, la nova Federació Estatal d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics d’UGT (FeSP-UGT), després de la dissolució de FETE-UGT i de FSP-UGT. I els dies 2 i 3 de juny de 2016, en els quals es va constituir a València, la nova federació al País Valencià (FeSP-UGT PV), després de la dissolució de les federacions autonòmiques FETE-UGT PV i FSP-UGT PV.

El 42é Congrés Confederal celebrat al mes de març de 2016 va aprovar la fusió d’estructures i ens constituírem en una Federació amb 270.000 afiliats/des, que naix de la fusió de la Federació de Serveis Públics (FSP) i de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament (FETE). El seu Secretari General és Julio Lacuerda, anterior secretari general de FSP-UGT.

L’objectiu d’aquests canvis és enfortir el sindicat, millorar les economies d’escala, aprofundir en la participació de l’afiliació en els assumptes del seu interés i fer un sindicat més pròxim als treballadors.

En la direcció estatal de la nova federació el sector educatiu està representat per les companyes Maribel Loranca, que és la secretària responsable del Sector d’Ensenyament a nivell estatal, i Luz Martínez Ten, que es responsabilitza de la Secretaria de Dona i Polítiques Socials.

A nivell autonòmic, el secretari general de la nova federació és Luis Lozano Mercadal, anterior secretari general de FSP-UGT PV, i els representants de l’antiga FETE que passen a formar part de la nova Comissió Executiva Autonòmica són José Gil Castellano, secretari del sector d’Ensenyament, i Lola Cayuela Barber, secretària de Cultura.

I Congrés Nacional

Els dies 25 i 26 de març de 2021 va tindre lloc l’Ier Congrés Nacional de FeSP-UGT PV amb renovació de la direcció (Comissió Executiva Nacional) del sindicat i un nou canvi de nom, passant a denominar-se la nostra federació “UGT Serveis Públics PV”.

En el Congrés va ser triada una comissió executiva nacional totalment paritària, del que ens felicitem especialment (set dones al costat de set homes, inclòs el nostre antic secretari general, Luis Lozano Mercadal, que es jubila), encapçalada per Mayte Montaner Soria, com a secretària general i amb la participació de tres de les nostres companyes del Sector d’Ensenyament en les secretàries d’Ensenyament, Maite Tarazona Camarasa, Política Social, María José Navarro García, i de Ciència i Universitats, Susana Díaz González.

Els desitgem molt d’èxit en els seus projectes i propostes sindicals perquè això suposarà un ineludible benefici en la defensa dels drets i els interessos de les treballadores i treballadors de l’Ensenyament i de totes les empleades i empleats dels serveis públics.

D’esquerra a dreta en la segona fila María Isabel Molina Montes (secretaria d’Administració General de l’Estat), Gonzalo Fernández Martínez (secretaria d’Administració Autonòmica i Justícia), Ana Isabel Civera Percha (secretaria de Dona i Igualtat), Eva Plana Garrigues (secretaria de Salut, Serveis Soci-Sanitaris), María José Navarro García (secretaria de Política Social i Dependència), Francisco J. Caballero González (secretaria d’Administració Local i Serveis a la Comunitat), Susana Díaz González (secretaria de Ciència i Universitats), Maite Tarazona Camarasa (secretaria d’Ensenyament), i Miguel Ángel Ramírez Milà (secretaria de Correus i Serveis Postals). En la primera fila, d’esquerra a dreta, Fernando Millán Domínguez (secretaria de Política Sindical), Miguel Ángel Moro Hernández (secretaria d’Organització), Mayte Montaner Soria (secretaria General), Luis Lozano Mercadal (presidència) i José Andrés Bertó Peret (secretaria d’Administració i Finances).

La nostra història.

Dins de la UGT, els i les mestres valencians, el professorat de tots els nivells educatius, ens hem organitzat històricament primer com a Associació de Professors Racionalistes (1909), després com a Associació General de Mestres (AGM en 1912 i 1920), després com a Federació Espanyola de Treballadors de l’Ensenyament (FETE-UGT 1931-2016), i ara, després de la dissolució de FETE-UGT, com a sector i sindicats de l’Ensenyament, en la nova Federació d’Empleades i Empleats dels Serveis Públics (FeSP-UGT), redenominada tras el Ier Congrés Nacional com Federació de UGT Serveis Publics PV.

Cap a on anem?

A partir d’ara, ens queda un llarg camí per recórrer, però la millor forma d’honrar i agrair la labor dels que ens van precedir és continuar treballant en el sindicalisme, considerant  l’educació com la millor inversió de futur de qualsevol societat.