UGT exigeix la cobertura jurídica de les Administracions educatives per als professionals de l’educació
27 de gener de 2020.- El Sector d’Ensenyament de FeSP-UGT fa un requeriment a les Administracions educatives i reclama el suport i la cobertura jurídica per als equips directius i els docents dels centres educatius, després de la polèmica sorgida en relació al denominat “Veto Parental”.
UGT dóna suport a les declaracions i les mesures anunciades per la ministra d’Educació, Isabel *Celáa, en relació a la imposició del ‘pin parental’ i no tolerarà l’atac que algunes organitzacions i partits polítics allunyats dels principis constitucionals estan dirigint al professorat dels centres educatius.
Les pròpies Comunitats autònomes que promouen el “PIN Parental” han reconegut que no existeix adoctrinament a les aules i tampoc es té coneixement de cap denúncia sobre aquest tema. La iniciativa pretén ser una mesura d’imposició dirigida a soscavar el dret a l’educació tractant de condicionar els projectes educatius dels centres docents i la seua programació anual.
Els docents i els equips directius han de tindre la seguretat que compten amb el suport de les seues Administracions educatives. De no ser així, el clima escolar dels centres es podria veure afectat. Al mateix temps, podria quedar ressentida la llibertat dels docents per a abordar aspectes educatius que incideixen en el dret de l’alumnat per a rebre una educació integral. El sector d’Ensenyament de FeSP-UGT demana una resposta contundent enfront de les agressions que poden estar patint els professionals de l’educació per realitzar activitats que tenen com a objectiu el desenvolupament integral de l’alumnat, i reclama a les Administracions educatives el suport i la defensa jurídica dels equips directius i dels docents.
La Plataforma Estatal per l’Escola Pública torna a convocar als partits polítics per a abordar els desafiaments urgents de l’àmbit educatiu
22 de gener de 2020.- A la fi de novembre de l’any passat, abans de la formació de l’Executiu, la Plataforma Estatal per l’Escola Pública es va dirigir a tots els partits polítics amb representació parlamentària per a mantindre una reunió amb la comunitat educativa amb la finalitat de prendre les mesures necessàries per a resguardar l’accés a una educació integral, l’autonomia dels centres educatius i l’exercici en llibertat de la professió docent.
Ara, la Plataforma Estatal torna a insistir en el seu anomenat als partits, ja que «la comunitat educativa està observant amb profunda preocupació les situacions ocorregudes en centres escolars o per els/as professors/as denunciats per desenvolupar les seues funcions en el marc del desenvolupament integral de l’alumnat, iniciatives legislatives orientades a institucionalitzar el PIN Parental i intents varis de boicotejar el dret de l’alumnat i les seues famílies a una educació integral i de qualitat», segons expressen en la nova carta que van registrar el 21 de gener en el Congrés dels Diputats.
Aquesta vegada esperen ampliar la ronda de reunions de treball per a abordar conjuntament la cerca de solucions als desafiaments més urgents en l’àmbit de l’ensenyament i reduir el creixent malestar de la comunitat educativa a causa d’ingerències externes a la labor educativa.
UGT ENSENYAMENT PV REBUTJA ROTUNDAMENT EL PIN PARENTAL
D’aquells fangs aquests llots
17 de gener de 2020.- UGT Ensenyament PV dóna suport a les declaracions i les mesures anunciades per la ministra d’Educació, Isabel Celáa, en relació a la imposició del ‘pin parental’ i no tolerarà l’atac que algunes organitzacions i partits polítics allunyats dels principis constitucionals estan dirigint al professorat dels centres educatius.
UGT considera intolerables les accions que algunes comunitats autònomes com la Regió de Múrcia estan adoptant en relació al ‘pin parental’, una iniciativa que pretén que els pares de l’alumnat hagen d’autoritzar l’assistència de l’alumnat a activitats complementàries en el centre escolar, ja que suposa una mesura d’imposició dirigida a soscavar el dret a l’educació i pretén condicionar els projectes educatius dels centres docents i la seua programació anual.
Des d’UGT, es vol recordar que ja existeixen mecanismes suficients recollits en la Llei d’Educació que regulen amb precisió l’autonomia dels centres i els sistemes de desenvolupament i control dels projectes educatius dels centres docents, la seua programació general anual i fins i tot les competències regulades legalment dels òrgans col·legiats o del seu professorat.
El Sector d’Ensenyament manifest que el ‘pin parental’ no sols és il·legal, sinó que és una ingerència davant la labor que desenvolupen els professionals de l’educació en els centres i suposa un greu atac al dret de l’alumnat a una educació que permeta el seu desenvolupament integral.
Racisme institucional per a limitar i condicionar els projectes educatius dels centres
Fa ja alguns mesos que el partit d’extrema dreta Vox i entitats ultres catòliques afins, van iniciar una campanya d’assetjament als i les professionals que treballaven en matèria de protecció a víctimes de violència masclista, en matèria d’igualtat de gènere, i també respecte als drets i col·lectiu LGTBI. Després ens van presentar el seu discurs sobre el que denominen el “PIN parental”, que, tal com ells el defineixen, respon a l’obligatorietat dels centres educatius a demanar autorització a les famílies respecte a l’educació que reben els seus fills i filles. En realitat aquest PIN que proposen només constitueix un limitat dret de veto de les famílies sobre algunes matèries impartides pels centres educatius, en concret, l’educació sexual, la coeducació i la sensibilització contra la discriminació per orientació sexual. Encara que és una petició de Vox, hem de recordar que el “PIN parental” s’ha imposat a Andalusia i Múrcia, gràcies al suport d’altres dos partits polítics, PP i Ciutadans. Així mateix, coincidint amb l’inici del curs escolar, l’entitat ultraconservadora “HAZTE OIR”, va fer un pas més enllà, del seu conegut autobús homòfob, i va començar al setembre una campanya enviant 23.000 exemplars de l’imprés que denominen “PIN parental” a l’adreça dels centres educatius amb un llibre titulat ‘Deixeu als xiquets en pau. Una resposta ciutadana a l’adoctrinament de gènere’.
I ací ens trobem, discutint sobre si és raonable pensar que les famílies han de tindre dret a decidir sobre l’educació que reben els seus fills. En qualsevol moviment d’acció, la història ja ens ha ensenyat que es produeix un moviment de reacció, afortunadament; i en aquest sentit, la mobilització, contra aquest radicalisme reaccionari que pretenen incidir, condicionar i fiscalitzar els projectes educatius dels centres i la seua programació general anual i fins i tot les competències regulades legalment dels òrgans col·legiats o del seu professorat establit en la Llei educativa, ja està en marxa amb quantitat d’exemples de centres educatius que es manifesten en contra i de forma més organitzada a través de la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, els qui el 4 de novembre a través d’un comunicat exigíem “una repulsa unànime contra totes aquelles organitzacions o partits polítics que anteposen el seu interés particular i reaccionari a l’interés superior del menor i el seu dret a l’educació, i sol·licitant reunions, per la via d’urgència amb la ministra d’Educació i Formació Professional en funcions, Isabel Celaá, i amb els diferents partits polítics de l’arc parlamentari”
«La conducta no racista i no discriminatòria es fomenta i s’aconsegueix des del coneixement, l’obertura d’idees, la comunicació i la llibertat de consciència»
Defensem, des de tots els racons i posicions, i per descomptat, des del nostre sindicat, l’educació en igualtat, la lluita contra la violència de gènere i el discurs de l’odi i alcem la veu per a contrarestar les influències que condueixen al temor i l’exclusió dels altres, ajudant els xiquets i xiquetes i joves a desenvolupar les seues capacitats de judici independents i de raonament crític i ètic perquè només així podrem canviar el món.
Més informació:
- UGT Ensenyament PV dóna suport al professorat davant els atacs alimentats per l’extrema dreta
- NO AL PIN PARENTAL. La Plataforma Estatal per l’Escola Pública convoca als partits polítics a una reunió en defensa del dret a una educació integral
- Enhorabona, CEIP RAJOLETES de Sant Joan d’Alacant !!! guanyador del tercer premi del V CONCURS D’AUDIOVISUALS d’UGT Ensenyament «Estima en igualtat, digues no a la violència de gènere».
- V Concurs d’audiovisuals »Estima en igualtat, digues no a la violència de gènere»
- Benvinguts i benvingudes a les Webs amigues