MESA SECTORIAL 23-02.24. Modificació l’ORDRE 11/2023, de 19 de desembre, Oposició del cos de mestres.

En relació amb aquesta Mesa sobre les modificacions de l’Ordre de convocatòria de les oposicions del cos de mestres, la DGPD ens ha informat que han estat obligats a modificar l’annex IV seguint la normativa LOMLOE, per evitar una nova sentència i supressió del procés selectiu.

Per l’ampliació i concreció de l’annex, estan obligats a establir l’obertura d’un nou termini d’inscripció i com a conseqüència, l’ampliació a la fi d’aquest termini de la data límit de compliment dels requisits de participació.

S’informa, a més, que les persones inscrites no han de tornar a fer la inscripció, però sí que ampliaran el nou termini per obtindre els requisits de participació.

UGT Ensenyament ha reclamat:

 • En relació amb aquestes novetats sobre les  proves pràctiques (realització d’una situació d’aprenentatge o intervenció) s’haurien d’incloure en la convocatòria o publicar en el web de la Conselleria d’Educació (oposicions) les especificacions/una descripció exactes de la prova, així com els criteris d’avaluació i un mínim de tres exemples o models de prova a seguir en un termini de deu dies hàbils a partir del dia de la modificació de l’Annex IV de l’Ordre 11/2023 per tal de poder garantir l’adequada preparació de la prova a les persones opositores.
 • Publicació del calendari, tant de les llistes com de les diferents proves. Conselleria farà públic el calendari a partir de la publicació del llistat definitiu de les persones admeses al procés selectiu.
 • Publicació dels criteris d’avaluació: es farà públic abans que en convocatòries anteriors. Estan treballant per l’elaboració.
 • Publicació de les llistes de persones admeses i excloses. L’administració informa que encara està en temps per poder publicar, ja que el procés s’ha convocat abans. No afectarà a l’inici de les proves.
 • Situacions d’aprenentatge o intervencions: Reduir el nombre a tres, on la persona aspirant ha de triar una a l’atzar.
 • Lliurament de les programacions d’aula: augmentar el termini fins a la realització del cas pràctic.
 • PT i AL: reclamem major concreció. L’administració canviarà la pràctica relacionada amb la situació d’aprenentatge per una intervenció directa concreta per a l’alumnat
 • Educació Física: cal concretar i estudiar la proposta pràctica de la prova.
 • Educació musical: la novetat és que han afegit la part 3a en relació amb la interpretació d’un instrument musical. Discrepem en el tipus d’instrument i del nivell que poden presentar les persones aspirants. Caldria, en aquest sentit, ser més objectiu. Una solució seria la interpretació dels instruments emprats en Educació Primària (instruments Orff o Flauta dolça) d’una partitura a l’atzar. Ho valoraran.

TORN OBERT.

 • Certificat mèdic: UGT informa a Conselleria que cal donar solució a la negativa dels metges i metgesses de família es neguen a emetre un certificat mèdic. La DGPD ens ha comunicat que el dilluns es reuneix amb sanitat i informarà de la problemàtica i ens donarà solució.
 • Concurs de mèrits. UGT exigeix l’actualització dels diferents pagaments a les persones funcionàries de carrera. L’administració indica que cal estar anomenats al BOE. NO hi ha cap excusa, ja que hi ha moltes persones que sí que han cobrat eixos complements.
 • Proves selectives d’accés al cos superior: no hi ha previsió de la publicació de la normativa. Hi ha de termini fins a dos anys.

DOCUMENTACIÓ.

DOCUMENTACIÓN

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.