DESIDERATES. QUI TÉ LA PRIORITAT DE TRIAR L’ HORARI?

Per a corregir i concretar algunes qüestions que s’ha publicat relacionades amb la normativa sobre elecció dels horaris en els CENTRES D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I FP publiquem aquest UGT ENSENYAMENT INFORMA.

Dos qüestions publicades per altres organitzacions sindicals que s’han de corregir:

Aquesta norma és directament aplicable en els territoris de gestió directa pel Ministeri d’Educació (Ceuta i Melilla) i tenia validesa abans que les Comunitats Autònomes, a partir de l’any 2000 van començar a tindre competències pròpies i exclusives en matèria d’Educació. A més hem de recordar que l’any 1994 ja tenia la Comunitat Valenciana, en virtut del seu Estatut d’Autonomia i les corresponents transferències, competència plena i exclusiva en matèria d’Educació. I en el nostre ordenament  legislatiu autonònic ja teníem en eixa data una norma equivalent a la citada Orde Ministerial en vigor i a la qual hem de fer referència per a conéixer els criteris establits per a l’elecció dels horaris en aquests centres educatius: L’Orde de 29 de juny de 1992, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s’aproven les instruccions que regulen l’organització i el funcionament dels centres docents que impartisquen ensenyaments de segon cicle d’Educació Infantil, Preescolar, Primària, General Bàsica, Educació Especial, Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, sostinguts amb fons públics i dependents de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana. (DOGV núm. 1826 de 15.07.1992).

Així, en virtut del nostre estat autonòmic i el desenvolupament d’eixa competència autonòmica plena i exclusiva en matèria d’Educació, tenim la nostra pròpia regulació sobre l’organització i el funcionament dels centres educatius, mitjançant Decrets autonòmics, tant els actualment vigents com els anteriors, com ara:

  • Decret 252/2019, de 29 de novembre, del Consell, de regulació de l’organització i el funcionament dels centres públics que impartixen ensenyaments d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional. (*DOG núm. 8693 de 09.12.2019).
  • Decret 193/2021, del 3 de desembre, del Consell, d’organització i funcionament dels centres integrats públics de Formació Professional de la Comunitat Valenciana. (DOGV núm. 9241 de 23.12.2021).

Aquests decrets del Consell tenen ordes i instruccions de desenvolupament, entre elles l’Orde de 1992 que segueix en vigor, però no pot ser vinculada a l’Orde del Ministeri de 1994 pel referit anteriorment i pel que la mateixa Orde de 1994 diu: “La present Orde substituïx, per als Instituts que impartixen educació secundària, a la de 9 de juny de 1989, per la qual s’aproven les instruccions que regulen l’organització i el funcionament dels centres docents de Batxillerat i Formació Professional, sostinguts amb fons públics i dependents del Ministeri d’Educació i Ciència.” (Apartat Segon).

Vistos els anteriors antecedents i sobre la base dels mateixos, els criteris i instruccions detallades per a la configuració, determinació i elecció dels horaris en els nostres centres educatius d’Educació Secundària, Batxillerat i FP per al curs pròxim 2024-2025, s’han detallat en les Instruccions de la Direcció General de Personal Docent, per a la definició de plantilles de professorat en centres educatius dependents de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació.

Apartat sobre CRITERIS I INSTRUCCIONS PER A L’ELECCIÓ D’HORARIS EN INSTITUTS, SECCIONS DE SECUNDÀRIA I CENTRES INTEGRATS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL per al CURS 2024/2025.

  1. NORMES COMUNES

5. Prioritat per a l’elecció d’horaris.

En el cas de les persones funcionàries del cos de mestres de diferents especialitats, per a determinar la prioritat en l’elecció d’horari s’aplicaran successivament els criteris següents:

Per a la resta de professorat, l’elecció a què es referix l’apartat anterior es realitzarà d’acord amb el següent orde:

Dins de cada apartat, la prioritat en l’elecció vindrà determinada per:

  • Apartats a i b: Antiguitat com a funcionaris de carrera en l’especialitat a la qual es pertany. Si l’antiguitat en l’especialitat és la mateixa, la prioritat en l’elecció vindrà determinada pel número de registre personal més baix o pel lloc que ocupen en l’orde de nomenament com a funcionaris de carrera.
  • Apartat c: Orde en què apareguen en les Resolucions d’opositors aprovats.
  • Apartat d: Lloc que ocupen en la llista de funcionariat interí.

Quan concórreguen diverses persones amb habilitacions transitòries per a impartir les mateixes matèries, àrees o mòduls, s’ordenaran entre elles segons els criteris d’antiguitat establits anteriorment.

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.