UGT INFORMA. 13/11/24. Reunió grup de treball sobre permisos i llicències.

ÚLTIMES ESMENES D’UGT ENSENYAMENT PV A LA CIRCULAR DE PERMISOS I LLICÈNCIES.

16/11/2024.- Després de la Mesa Sectorial d’Educació del 4 de juliol de 2024, en la qual es va tractar la circular de desenvolupament i aplicació del Decret 234/2022, del consell, de 30 de desembre, i legislació complementària sobre permisos i llicències del professorat de centres públics dependents de la GVA, el passat dimecres 13 de novembre de 2024, es va celebrar una última reunió del grup de treball de permisos i llicències per revisar el text definitiu, sense acceptar cap nova reivindicació (les nostres ja es van rebutjar en la Mesa Sectorial que es cita).

Així les coses, des d’UGT, a més de reivindicar les nostres esmenes, en el grup de treball exigim que EN AQUESTA GUIA O CIRCULAR:

  • Que es puga gaudir del permís de cura de menor (maternitat/paternitat), tant de forma continuada, com interrompuda o a temps parcial (mitja jornada), nova modalitat establida en la llei que s’ha de reconéixer.
  • Que es puga agafar i gaudir d’excedència per cura de menor, després d’haver gaudit la lactància compactada, sense minva retributiva, és a dir, que no es reclame diners per la lactància acumulada gaudida. L’excedència per cura de menor després d’haver gaudit de la lactància compactada, no ha de suposar minva retributiva per a la persona docent, de manera que no es reclamen quantitats ja percebudes si després de la lactància acumulada es demana una excedència, com ocorre actualment.
  • Que no es reduïsca la lactància en les reduccions de jornada, sent igualment d’una hora diària. El permís per lactància ha de tindre el mateix contingut en situacions de reducció de jornada, ho estableix la llei. Per tant, no s’ha de reduir el temps de lactància a gaudir quan se sol·licita una reducció de jornada, mantenint-se en una hora diària.
  • Que les reduccions de jornada de l’últim trimestre no s’arrosseguen obligatòriament als mesos de juliol i agost quan aquests mesos no són lectius i no existeix obligatorietat o jornada de permanència en el centre docent. Les reduccions de jornada en l’últim trimestre escolar, no s’han d’estendre obligatòriament als mesos de juliol i agost, desnaturalitzant-se així la finalitat de les reduccions de jornada trimestrals. Aquest últim trimestre escolar, si s’inicia a l’abril hauria de finalitzar al juny. No té cap sentit, no compleixen la seua finalitat essencial, les reduccions de jornada en els períodes no lectius, en els quals no existeix obligació legal de permanència en els centres educatius.
  • Que quan la norma parla de setmanes completes, s’estiga parlant de set dies naturals consecutius, no perdent dies de permís en les setmanes sol·licitades de manera interrompuda, per coincidir amb dies festius, és a dir, si la festivitat de reis cau el dimarts, legalment s’ha de poder demanar de dimecres a dimecres la resta de setmanes a gaudir. Reiterem la definició del criteri de setmanes completes i el gaudi del permís: En sol·licitar permisos per setmanes interrompudes, aquestes es consideren de set dies naturals consecutius, sense perdre dies de permís per coincidir amb festius. Per exemple, si el 6 de gener cau en dimarts, es permeta demanar la setmana de dimecres a dimecres, per no perdre dies de gaudi.
  • Que no siga necessària la incorporació al lloc de treball per sol·licitar una llicència, excedència o sol·licitar continuar gaudint de permís de cura si queden setmanes. Reiterem, la sol·licitud de llicències o permisos, no ha de comportar la obligatòria reincorporació al lloc de treball, encara que siga un dia només, per sol·licitar una llicència o excedència o per continuar gaudint del permís de cura si encara queden setmanes pendents.

També es va tractar en aquesta reunió la Circular sobre EXCEDÈNCIES que passarà per Mesa Sectorial el pròxim 21/11/2024. Les nostres aportacions i esmenes a aquesta circular les teniu en la documentació que s’adjunta.


ESMENES QUE PRESENTA UGT ENSENYAMENT PV A LA CIRCULAR X/2024, DE LA DIRECCIÓ GENERAL DE PERSONAL DOCENT SOBRE EXCEDÈNCIES DEL PERSONAL DOCENT NO UNIVERSITARI QUE PRESTA SERVEIS EN ELS CENTRES DOCENTS PÚBLICS NO UNIVERSITARIS I UNITATS/SERVEIS DE CARÀCTER EDUCATIU DE LA GENERALITAT VALENCIANA.

ESMENES QUE PRESENTA UGT ENSENYAMENT PV A LA CIRCULAR X/2024, DE LA DIRECCIÓ GENERAL DE PERSONAL DOCENT, PER LA QUAL S’APROVA EL MANUAL/INSTRUCCIONS DE PERMISOS I LLICÈNCIES DEL PERSONAL FUNCIONARI DOCENT DE CENTRES PÚBLICS DE LA GENERALITAT VALENCIANA.

REUNIÓN GRUPO DE TRABAJO

ULTIMAS ENMIENDAS DE UGT ENSEÑANZA PV A LA CIRCULAR DE PERMISOS Y LICENCIAS.

16/11/2024.- Tras la Mesa Sectorial de Educación de 4 de julio de 2024, en la que se trató la circular de desarrollo y aplicación del Decreto 234/2022, del consell, de 30 diciembre, y legislación complementaria sobre permisos y licencias del profesorado de centros públicos dependientes de la GVA, el pasado miércoles 13 de noviembre de 2024, se celebró una última reunión del grupo de trabajo de permisos y licencias para revisar el texto definitivo, sin aceptar ninguna nueva reivindicación (las nuestras ya se rechazaron en la Mesa Sectorial que se cita).

Así las cosas, desde UGT, además de reivindicar nuestras enmiendas, en el grupo de trabajo exigimos que EN ESTA GUIA O CIRCULAR:    

  • Que se pueda disfrutar el permiso de cuidado de menor (maternidad/paternidad), tanto de forma continuada, como interrumpida o a tiempo parcial (media jornada), nueva modalidad establecida en la ley que se debe reconocer.
  • Que se puede coger y disfruta de excedencia por cuidado de menor, después de haber disfrutado la lactancia compactada, sin merma retributiva, es decir, que no se reclame dinero por la lactancia acumulada disfrutada. La excedencia por cuidado de menor tras haber disfrutado de la lactancia compactada, no debe suponer merma retributiva para la persona docente, de forma que no se reclamen cantidades ya percibidas si después de la lactancia acumulada se pide una excedencia, como ocurre actualmente.
  • Que no se reduzca la lactancia en las reducciones de jornada, siendo igualmente de una hora diaria. El permiso por lactancia debe tener el mismo contenido en situaciones de reducción de jornada, lo establece la ley. Por tanto, no se debe reducir el tiempo de lactancia a disfrutar cuando se solicita una reducción de jornada, manteniéndose en una hora diaria.
  • Que las reducciones de jornada del último trimestre no se arrastren obligatoriamente a los meses de julio y agosto cuando esos meses no son lectivos y no existe obligatoriedad o jornada de permanencia en el centro docente. Las reducciones de jornada en el último trimestre escolar, no se deben extender obligatoriamente a los meses de julio y agosto, desnaturalizándose así la finalidad de las reducciones de jornada trimestrales. Este último trimestre escolar, si se inicia en abril debería finalizar en junio. No tiene ningún sentido, no cumplen su finalidad esencial, las reducciones de jornada en los periodos no lectivos, en los que no existe obligación legal de permanencia en los centros educativos.
  • Que cuando la norma habla de semanas completas, se esté hablando de siete días naturales consecutivos, no perdiendo  días de permiso en las semanas solicitadas de manera interrumpida, por coincidir con días festivos, es decir, si la festividad de reyes cae el martes, legalmente se debe poder pedir de miércoles a miércoles el resto de semanas a disfrutar. Reiteramos la definición del criterio de semanas completas y el disfrute del permiso: Al solicitar permisos por semanas interrumpidas, éstas se consideran de siete días naturales consecutivos, sin perder días de permiso por coincidir con festivos. Por ejemplo, si el 6 de enero cae en martes, se permita pedir la semana de miércoles a miércoles, para no perder días de disfrute.
  • Que no sea necesaria la incorporación al puesto de trabajo para solicitar una licencia, excedencia o solicitar seguir disfrutando de permiso de cuidado si quedan semanas. Reiteramos, la solicitud de licencias o permisos, no debe conllevar la obligatoria reincorporación al puesto de trabajo, aunque sea un día solo, para solicitar una licencia o excedencia o para continuar disfrutando del permiso de cuidado si aún quedan semanas pendientes.

También se trató en esta reunión la Circular sobre EXCEDENCIAS que pasará por Mesa Sectorial el próximo 21/11/2024. Nuestras aportaciones y enmiendas a esta circular lo tenéis en la documentación que se adjunta.


Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.