UGT DEMANA 20.000 PLACES PER A OFERIR EN EL PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ || UGT PIDE 20.000 PLAZAS PARA OFERTAR EN EL PROCESO DE ESTABILIZACIÓN

6 D’ABRIL DE 2022.- Aquest matí s’ha constituït el grup de treball per a iniciar l’estudi i negociació de l’oferta pública d’ocupació docent per als processos d’estabilització que s’han de desenvolupar durant els anys 2022, 2023 i 2024. Els punts a tractar en aquesta reunió eran la constitució del grup de treball y propostes sindicals per a l’estudi de l’oferta pública per als processos d’estabilització.

Com es recordarà aquest nou procés d’estabilització i consolidació del professorat interí, que persegueix la conversió d’aquest professorat en professorat fix, estable i amb drets,  s’inicia gràcies a l’Acord signat per UGT, CCOO i CSIF amb el Ministeri d’Administracions Públiques, al juliol de 2021, que, finalment s’ha concretat en la Llei 20/2021, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, que ara correspon a les diferents administracions públiques executar i complir, començant per definir i determinar quines són les vacants estructurals que han d’oferir-se en aquest procés d’estabilització.

Des d’UGT Ensenyament PV en el grup de treball hem plantejat que les vacants estructurals que han d’oferir-se en aquest procés d’estabilització són totes les que té i necessita, per a cobrir les seues necessitats i prestar un servei de qualitat, el sistema educatiu valencià. Aquestes vacants estructurals s’ha de definir en negatiu, és a dir, excloent d’elles exclusivament aquelles places vacants que segons la legislació tenen una persona titular que té dret a la reserva del seu lloc de treball, mentre està ocupant un altre lloc diferent. A més a aqueixes places se’ls podrien afegir totes aquelles que, segons la planificació educativa, siguen necessàries en un futur pròxim, sempre que estiguen ja pressupostades i encara que formen part d’aqueix conjunt de places amb dret a reserva, si està previst com diem, que en un futur pròxim cresquen.

Un altre tema que també s’ha plantejat ha sigut com interpretar i aplicar el criteri de la continuïtat ininterrompuda de les places vacants estructurals en el temps. Des d’UGT Ensenyament PV hem demanat una interpretació àmplia i flexible del criteri de la continuïtat, del caràcter ininterromput de les places, per a incloure en elles totes aquelles que fins i tot puguen haver tingut una interrupció de fins a un curs en el temps, a conseqüència de les oscil·lacions de la matrícula. D’aquesta manera s’evitaria la perduda de moltes places. Així, com es recordarà, conforme a l’article 2.1, disposició addicional sisena i disposició addicional octava, les vacants estructurals que poden oferir-se en aquest procés d’estabilització han de tindre una antiguitat –ininterrompuda en el temps– determinada, depenent de si s’oferiran en el concurs de mèrits (vacants estructurals anteriors a 2016) o en les oposicions especials (vacants estructurals anteriors a 2020).

Un tema important que també hem posat damunt de la taula ha sigut la necessitat de fer primer el procés d’estabilització abans que el procés de reordenació del professorat tècnic d’FP en els diferents cossos en els quals s’integra, per a conservar l’antiguitat en cadascuna de les especialitats que ha treballat fins ara.

Des d’UGT Ensenyament PV també s’ha plantejat la necessitat d’establir, complementàriament a aquest procés, un pla o acord d’estabilització per a garantir als docents interins majors de 55 anys un lloc de treball, en les mateixes condicions en les quals l’estan desenvolupant en l’actualitat i fins al moment de la seua jubilació, per a permetre’ls que finalitzen dignament la seua carrera professional i no es vegen condemnats a la desocupació i l’atur indefinit en aquesta etapa difícil i crítica de la seua vida professional per a la seua recol·locació en altres llocs de treball.

Finalment des d’UGT Ensenyament PV també hem proposat que el calendari d’aquest procés d’estabilització passe per realitzar l’any pròxim (2023) el concurs de mèrits i en 2024 les oposicions especials. I que aquests processos abasten, lògicament, a tots els cossos docents. També hem afegit que caldrà regular com es produiran la continuïtat del professorat que no supere aquests processos en les borses de treball i quines indemnitzacions, tal com marca la llei, percebrà el professorat que es troba en situació d’abús de temporalitat.

UGT Ensenyament PV no comparteix les afirmacions catastrofistes i sense cap fonament legal que fan algunes organitzacions sindicals que indiquen que després d’aquest procés d’estabilització i consolidació del professorat interí que persegueix la seua conversió en professorat estable, de carrera i amb drets, paradoxalment, provocarà que tots i totes elles s’aniran al carrer, perquè no podran continuar en les borses de treball, que necessita el nostre sistema educatiu. Des d’UGT Ensenyament *PV no som partidaris de generar alarmes innecessàries i sense fonament entre el professorat i molt menys quan afecta el seu futur professional. Nosaltres, com a sindicat de classe, apostem des del principi de la negociació d’aquest procés d’estabilització per utilitzar els recursos, instruments i mecanismes que tant els acords com la pròpia legalitat ens dona per a aconseguir millorar les condicions laborals i l’ús de totes i tots els docents. I fem una crida a totes les treballadores i treballadors de l’Ensenyament per a assenyalar-los que amb UGT Ensenyament PV poden comptar, que és l’instrument i el camí per a fer realitat les seues reivindicacions.

 



 

EducaciónySindicatosWebTuiter2EducaciónySindicatosWebTuiter



 

6 DE ABRIL DE 2022.- Esta mañana se ha constituido el grupo de trabajo para iniciar el estudio y negociación de la oferta pública de empleo docente para los procesos de estabilización que se deben desarrollar durante los años 2022, 2023 y 2024. Los puntos a tratar en esta reunión eran la constitución del grupo de trabajo y propuestas sindicales para el estudio de la oferta pública para los procesos de estabilitzación.

Como se recordará este nuevo proceso de estabilización y consolidación del profesorado interino, que persigue la conversión de este profesorado en profesorado fijo, estable y con derechos,  se inicia gracias al Acuerdo firmado por UGT, CCOO y CSIF con el Ministerio de Administraciones Públicas, en julio de 2021, que, finalmente se ha concretado en la Ley 20/2021, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, que ahora corresponde a las distintas administraciones públicas ejecutar y cumplir, empezando por definir y determinar cuáles son las vacantes estructurales que deben ofertarse en este proceso de estabilización.

 

Desde UGT Enseñanza PV en el grupo de trabajo hemos planteado que las vacantes estructurales que deben ofertarse en este proceso de estabilización son todas las que tiene y necesita, para cubrir sus necesidades y prestar un servicio de calidad, el sistema educativo valenciano. Estas vacantes estructurales se debe definir en negativo, es decir, excluyendo de ellas única y exclusivamente aquellas plazas vacantes que según la legislación tienen una persona titular que tiene derecho a la reserva de su puesto de trabajo, mientras está ocupando otro puesto distinto. Además a esas plazas se les podrían añadir todas aquellas que, según la planificación educativa, sean necesarias en un futuro próximo, siempre que estén ya presupuestadas y aunque formen parte de ese conjunto de plazas con derecho a reserva, si está previsto como decimos, que en un futuro próximo crezcan.

 

Otro tema que también se ha planteado ha sido como interpretar y aplicar el criterio de la continuidad ininterrumpida de las plazas vacantes estructurales en el tiempo. Desde UGT Enseñanza PV hemos pedido una interpretación amplia y flexible del criterio de la continuidad, del carácter ininterrumpido de las plazas, para incluir en ellas todas aquellas que incluso puedan haber tenido una interrupción de hasta un curso en el tiempo, como consecuencia de las oscilaciones de la matrícula. De esta forma se evitaría la perdida de muchas plazas. Así, como se recordará, conforme al artículo 2.1, disposición adicional sexta y disposición adicional octava, las vacantes estructurales que pueden ofertarse en este proceso de estabilización tienen que tener una antigüedad –ininterrumpida en el tiempo– determinada, dependiendo de si van a ofertarse en el concurso de méritos (vacantes estructurales anteriores a 2016) o en las oposiciones especiales (vacantes estructurales anteriores a 2020).

 

Un tema importante que también hemos puesto encima de la mesa ha sido la necesidad de hacer primero el proceso de estabilización antes que el proceso de reordenación del profesorado técnico de FP en los distintos cuerpos en los que se integra, para conservar la antigüedad en cada una de las especialidades que ha trabajado hasta ahora.

 

Desde UGT Enseñanza PV también se ha planteado la necesidad de establecer, complementariamente a este proceso, un plan o acuerdo de estabilización para garantizar a los docentes interinos mayores de 55 años un puesto de trabajo, en las mismas condiciones en las que lo están desarrollando en la actualidad y hasta el momento de su jubilación, para permitirles que finalicen dignamente su carrera profesional y no se vean condenados al desempleo y el paro indefinido en esta etapa difícil y crítica de su vida profesional para su recolocación en otros puestos de trabajo.

 

Finalmente desde UGT Enseñanza PV también hemos propuesto que el calendario de este proceso de estabilización pase por realizar el año próximo (2023) el concurso de méritos y en 2024 las oposiciones especiales. Y que estos procesos abarquen, lógicamente, a todos los cuerpos docentes. También hemos añadido que habrá que regular cómo se van a producir la continuidad del profesorado que no supere estos procesos en las bolsas de trabajo y qué indemnizaciones, tal y como marca la ley, va a percibir el profesorado que se encuentra en situación de abuso de temporalidad.

 

UGT Enseñanza PV no comparte las afirmaciones catastrofistas y sin fundamento legal alguno que hacen algunas organizaciones sindicales que indican que tras este proceso de estabilización y consolidación del profesorado interino que persigue su conversión en profesorado estable, de carrera y con derechos, paradójicamente, va a provocar que todos y todas ellas se van a ir  a la calle, porque no van a poder continuar en las bolsas de trabajo, que necesita nuestro sistema educativo. Desde UGT Enseñanza PV no somos partidarios de generar alarmas innecesarias y sin fundamento entre el profesorado y mucho menos cuando afecta a su futuro profesional. Nosotros, como sindicato de clase, apostamos desde el principio de la negociación de este proceso de estabilización por utilizar los recursos, instrumentos y mecanismos que tanto los acuerdos como la propia legalidad nos da para conseguir mejorar las condiciones laborales y el empleo de todas y todos los docentes. Y hacemos un llamamiento a todas las trabajadoras y trabajadores de la Enseñanza para señalarles que con UGT Enseñanza PV pueden contar, que es el instrumento y el camino para hacer realidad sus reivindicaciones.



DOCUMENTACIÓ || DOCUMENTACIÓN: