UGT, STEPV i CCOO han expressat la seua ferma protesta a l’inici de la Mesa davant el Director General de Centres, denunciant la creixent repressió que pateixen nombroses direccions de centres educatius per part de la Inspecció General. Han manifestat la seua preocupació pel fet que aquesta entitat estiga duent a terme inspeccions amb el propòsit de fiscalitzar activitats que, a més de ser completament legals, estan destinades a fomentar l’ús i aprenentatge del valencià en l’àmbit educatiu.
Així mateix, han subratllat que aquestes iniciatives no sols compleixen amb la normativa vigent, sinó que també estan recolzades pels reglaments orgànics i funcionals dels centres educatius, la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i l’Estatut d’Autonomia. En aquest sentit, consideren que aquestes accions de fiscalització constitueixen un intent de limitar el dret dels centres a promoure el valencià, generant un clima de pressió i desconfiança entre els equips directius i la comunitat educativa.
Per tot això, en primer lloc, s’ha exigit la retirada immediata de la consulta de la llengua i de manera concreta, el cessament immediat d’aquestes pràctiques, així com garanties institucionals que protegeixen l’autonomia dels centres i la seua labor en la promoció del valencià, un dret reconegut i protegit dins del marc normatiu vigent.

A continuació s’ha iniciat la Mesa Sectorial.
Projecte de RESOLUCIÓ del conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació per al curs 2024-2025.
Des del sindicat UGT Ensenyament PV es considera que aquesta Resolució és continuista i no dona peu a la millora. Per avançar en l’actualització de les retribucions docents, caldria negociar i “posar al dia” l’Acord del Consell de 12 de desembre del 2008 va aprovar l’increment del complement retributiu del personal docent relacionat amb els càrrecs directius… És una normativa completament obsoleta i caldria ajustar-se a la realitat actual quant a la major carrega burocràtica dels equips directius.
A més, també és necessari actualitzar la Resolució de 20 de novembre de 2017, del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, especifica els criteris d’aplicació de l’Acord del Consell de 12 de desembre de 2008 per a elaborar la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents…
Una altra de les normatives completament caduques és la relacionada amb la consolidació del complement de direcció, així que caldria negociar-la i millorar-la.
En relació amb el càrrec de vicedirectora/vicedirector en seccions instituts, és imprescindible la creació d’eixe complement retributiu, a més, la revisió de la catalogació i consolidació efectiva del complement retributiu.
Quant als conservatoris i les Escoles Oficials d’Idiomes, comptabilitzar les matrícules i no solament els alumnes, a més, replantejant-se el tema d’alumnat lliure i possibles altes d’alumnat nouvingut de tots els centres. Totes aquestes casuístiques comporta un augment de tasques en l’equip directiu.
Finalment i de manera urgent, UGT reclama l’actualització els complements retributius i la creació de complement de tutoria, especialitat i figures anàlogues.
DOCUMENTACIÓ.
Projecte de RESOLUCIÓ del conseller d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació per al curs 2024-2025.
ANNEX I. Classificació de centres públics d’educació infantil 1r cicle, educació infantil i primària, centres específics d’educació especial i centres d’educació de persones adultes on no s’impartisca segon nivell del cicle II d’ensenyaments d’educació de persones adultes. Curs 2024-2025
ANNEX II. Classificació de centres públics d’educació secundària (IES i seccions), de formació professional, d’ensenyaments d’idiomes (escoles oficials d’idiomes), d’ensenyaments esportius, d’ensenyaments artístics (conservatoris professionals), d’educació a distància i d’educació de persones adultes on s’impartisca segon nivell del cicle II d’ensenyaments d’educació de persones adultes. Curs 2024-2025