UGT, ANPE, CSIF, CCOO i STEPV hem redactat aquest escrit després de la Mesa Sectorial d’aquest matí convocada per a tractar l’inici de cursManifest unitari dels sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació

En la Mesa Sectorial d’aquest matí, presidida pel Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, els cinc sindicats de la Mesa Sectorial han traslladat a la Conselleria el descontent del professorat per tot el caos de les adjudicacions d’inici de curs i de la resolució del 31 d’agost que modifica els horaris del professorat de secundària, entre altres qüestions.

Els cinc sindicats consideren que no s’ha avançat en pràcticament res en la resolució del problema actual

Els sindicats han exigit a la Conselleria que solucione totes les incidències que queden pendents de les adjudicacions d’agost de manera urgent i que solucionen d’una vegada els problemes del programa informàtic. Així mateix hem demanat que s’establisquen uns canals clars i eficaços en què els sindicats hi participen per solucionar amb transparència les incidències.

La Conselleria ha contestat que han estat treballant per solucionar les incidències detectades, però una vegada publicades les adjudicacions mentre es produïa la reunió, encara hem detectat nombroses incidències.

També han informat que des d’aquest començaran a treballar per a canviar le programa informàtic. També estan estudiant l’avançament de tots els procediments per tancar l’adjudicació dins del mes de juliol.

Respecte a la resolució del 31 d’agost, els sindicats han retret a la Conselleria que es va publicar just un dia abans de començar el curs i sense haver-lo negociat prèviament amb els sindicats. A més, hi ha molt de professorat que ha vist incrementat per damunt de les 18h el seu horari lectiu, contradient la pròpia resolució del 31 d’agost. La Conselleria ha defensat la resolució i ha negat que afecte les condicions laborals del professorat i s’ha compromés a corregir els increments horaris per aplicació de la resolució que traslladen els sindicats.

En conclusió, els cinc sindicats, malgrat la cordialitat de la reunió, consideren que no s’ha avançat en pràcticament res en la resolució del problema actual de les adjudicacions, ja que s’han continuat detectant incidències. I, pel que fa a la resolució del 31 d’agost, celebrem el compromís per corregir l’increment horari però no compartim de cap manera que no afecten les nostres condicions laborals.

Els sindicats estarem vigilants en què se solucionen definitivament les incidències en les adjudicacions i en què tot el professorat no veja alterat el seu horari lectiu ni els seus drets.

València, 14 de setembre de 2023