CONCENTRACIÓ CONTRA LES RETALLADES de les EOI.

UGT manifesta el seu rebuig a les retallades del govern PP-VOX en les EOI. Fa una crida a participar en la CONCENTRACIÓ CONTRA LES RETALLADES a les EOI a les portes de la Conselleria: dimecres 17 d’abril de 2024 a les 13:30 hores.

El sindicat UGT ha denunciat retallades de professorat a les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana a causa de la supressió de grups en almenys 9 de 16 llengües. Aquesta mesura implica que es deixarà d’impartir, per exemple, euskera a Alacant i Castelló, centralitzant els estudis a València. UGT expressa malestar i preocupació per aquestes retallades, els quals considera dràstics i realitzats sense transparència. Segons el sindicat, les llengües més afectades inclouen àrab i euskera, que passaran d’ensenyament presencial a modalitat en línia, així com l’espanyol per a estrangers.
UGT denuncia discriminació i falta de justificació tècnica per a aquestes retallades, argumentant la importància cultural i constitucional d’aquestes llengües.
A més, el sindicat també ha alertat de la pèrdua d’ocupacions docents, sobretot molts interins.
El sindicat també critica la reducció de classes presencials en favor de classes en línia, afectant la qualitat educativa. Davant això, el professorat ha convocat una concentració en la Conselleria d’Educació per a dimecres que ve a les 13.30 hores.

MÉS INFORMACIÓ: