UGT INFORMA: Convocatòria subvencions i assignacions econòmiques per a la realització d’activitats complementàries per a l’alumnat en CEE i aules UECO.

RESOLUCIÓ de 8 d’agost de 2024, per la qual es convoquen subvencions i assignacions econòmiques per a la realització d’activitats complementàries dirigides a l’alumnat escolaritzat en centres d’educació especial o en unitats d’educació especial situades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics, per a l’exercici 2024.

     L’Orde 32/2016, de 12 de juliol, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats complementàries per a l’alumnat escolaritzat en centres d’Educació Especial o en unitats d’Educació Especial situades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics (DOGV 7829, 15.07.2016).

          La Generalitat ha previst, en els pressupostos de 2024, dos tipus de recursos, per a fomentar activitats que afavorisquen el desenrotllament de les habilitats socials necessàries per a la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives especials. D’una banda, per als centres privats concertats i centres de titularitat de corporacions locals, s’abordaran amb caràcter de subvenció, a càrrec de la línia S0290, «Subvencions d’activitats d’integració de l’alumnat de centres d’educació especial», del capítol IV, inclosa en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació per al període 2024-2027, en el seu objectiu estratègic 3.3. D’altra banda, les quanties assignades als centres docents públics, amb caràcter de gasto extraordinari de funcionament, s’abonaran a càrrec del capítol II.

          En virtut del Decret 17/2024, de 12 de juliol, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions (DOGV 9891 bis, 12.07.2024), i del Decret 136/2023, de 10 d’agost, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació (DOGV 9661, 14.08.2023), i segons el que s’establix en els articles 160, apartat 4, paràgraf b, i 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i vista la proposta de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa i de conformitat amb esta,

RESOLC

Primer. Objecte i àmbit aplicable

          1. Convocar, per a l’exercici 2024, subvencions i assignacions econòmiques destinades a afavorir l’accés a les activitats complementàries de l’alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en centres d’educació especial o en unitats d’educació especial situades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

          Els objectius prioritaris de les activitats complementàries són:

          a) Afavorir el desenrotllament d’habilitats socials i de relació interpersonal.

          b) Incrementar el nivell d’independència de l’alumne o l’alumna en tot el que tinga relació amb l’autonomia personal (higiene, neteja personal, roba i alimentació).

          c) Utilitzar adequadament els recursos comunitaris: transport, telèfon, correu postal, correu electrònic, informació i altres.

          d) Planificar i participar en activitats d’oci i temps lliure.

          2. Aprovar el Pla de control aplicable a l’Orde 32/2016, per a l’exercici 2024, que figura en l’annex I.

Segon. Condicions de la concessió

LLEGIR MÉS…