Logo
Imprimir esta página

Qui som?

Qui som?

La Federació d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics d'UGT del País Valencià (FeSP-UGT PV) és una organització sindical autònoma integrada en la Confederació de la Unió General de Treballadors. El seu àmbit d'acció sindical són les Administracions Públiques, Sanitat, Ensenyament i les empreses gestores de serveis públics de la Comunitat Valenciana.

En el sindicat professional dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament Públic ens integrem totes les treballadores i treballadors d'aquest subsector de tots els nivells educatius no universitaris. Aquest subsector es complementa amb el sindicat professional dels treballadors i treballadores de les universitats públiques.

En el sindicat professional dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament Privat, s'integren tots i totes els treballadors i treballadores de tots els nivells educatius, inclosos els i les docents que treballen en les universitats privades.

 

D'on venim?

A fi de representar millor als treballadors i treballadores i a la seua afiliació, les antigues federacions de treballadors de l'ensenyament (FETE-UGT), afiliada a la Internacional de l'Educació (IE), i dels serveis públics (FSP-UGT), afiliada a la ISP i UNI, es van fusionar oficialment per a donar origen a la FeSP-UGT.

Aquest procés va tindre dos moments fundacionals: els dies 10 i 11 de maig de 2016, en els quals es va constituir a Madrid, la nova Federació Estatal d'Empleats i Empleades dels Serveis Públics d'UGT (FeSP-UGT), després de la dissolució de FETE-UGT i de FSP-UGT. I els dies 2 i 3 de juny de 2016, en els quals es va constituir a València, la nova federació al País Valencià (FeSP-UGT PV), després de la dissolució de les federacions autonòmiques FETE-UGT PV i FSP-UGT PV.

El 42é Congrés Confederal celebrat al mes de març de 2016 va aprovar la fusió d'estructures i ens constituírem en una Federació amb 270.000 afiliats/des, que naix de la fusió de la Federació de Serveis Públics (FSP) i de la Federació de Treballadors de l'Ensenyament (FETE). El seu Secretari General és Julio Lacuerda, anterior secretari general de FSP-UGT.

L'objectiu d'aquests canvis és enfortir el sindicat, millorar les economies d'escala, aprofundir en la participació de l'afiliació en els assumptes del seu interés i fer un sindicat més pròxim als treballadors.

En la direcció estatal de la nova federació el sector educatiu està representat per les companyes Maribel Loranca, que és la secretària responsable del Sector d'Ensenyament a nivell estatal, i Luz Martínez Ten, que es responsabilitza de la Secretaria de Dona i Polítiques Socials.

A nivell autonòmic, el secretari general de la nova federació és Luis Lozano Mercadal, anterior secretari general de FSP-UGT PV, i els representants de l'antiga FETE que passen a formar part de la nova Comissió Executiva Autonòmica són José Gil Castellano, secretari del sector d'Ensenyament, i Lola Cayuela Barber, secretària de Cultura.

 

CongresoConstituyenteFeSP UGT PV min 

La nostra història.

Dins de la UGT, els i les mestres valencians, el professorat de tots els nivells educatius, ens hem organitzat històricament primer com a Associació de Professors Racionalistes (1909), després com a Associació General de Mestres (AGM en 1912 i 1920), després com a Federació Espanyola de Treballadors de l'Ensenyament (FETE-UGT 1931-2016), i ara, després de la dissolució de FETE-UGT, com a sector i sindicats de l'Ensenyament, en la nova Federació d'Empleades i Empleats dels Serveis Públics (FeSP-UGT).

 

CartelesFETEguerracivil min

maestrosymaestrasUGTvalencia min

 HomenajeMaestrasymaestrosvalencianosUGT min

Cap a on anem? 

A partir d'ara, ens queda un llarg camí per recórrer, però la millor forma d'honrar i agrair la labor dels que ens van precedir és continuar treballant en el sindicalisme, considerant  l'educació com la millor inversió de futur de qualsevol societat.


Més informació: 

0
0
0
s2smodern

Medios

75 años con la enseñanza. Vídeo producido por la Fundación Largo Caballero y la Federación Estatal de Trabajadores de la Enseñanza (FETE) acerca de la historia de la educación en España.
Homenaje a las maestras y maestros que impulsaron la renovación pedagógica.
UGT.es | Aviso legal | Contacte
@FeSP-UGT 2018

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".