UGT PV no veu raons tècniques ni pressupostàries que justifiquen l’anul·lació de l’acord de plantilles.

Critica la reacció “violenta, desproporcionada i brutal” de Rovira un dia després de l’“èxit” de la vaga educativa

DESPRÉS DE L’ÈXIT DE LA MOBILITZACIÓ EDUCATIVA, EL CONSELLER ROVIRA RETALLA 5.000 LLOCS DE TREBALL I SUPRIMEIX ELS ACORDS DE PLANTILLES DOCENTS.

  •  Després de l’èxit de la mobilització educativa del 23M, el conseller Rovira respon a les peticions de la comunitat educativa retallant 5.000 llocs de treball i suprimint els Acords de Plantilles, el conveni col·lectiu del professorat.
  • No existeixen raons tècniques ni pressupostàries que justifiquen l’anul·lació, supressió i derogació dels Acords de Plantilles i si n’hi haguera és responsabilitat d’un govern seriós i compromés amb la ciutadania que l’ha triat, resoldre’ls de manera satisfactòria, invertint els fons que es necessiten per a la reactivació de les plantilles docents.
  • Des d’UGT fem una crida a la societat valenciana perquè continue en la mobilització, en defensa de l’escola pública valenciana, inclusiva i de qualitat.

25/05/2024.- Després de l’èxit de la mobilització i la vaga educativa del passat 23M contra les retallades educatives i en defensa de l’escola pública, el govern de PP-VOX reacciona violentament, incrementant els atacs i retallades a l’escola pública.

Així i com a resposta immediata a les mobilitzacions, el conseller d’Educació retalla 5.000 llocs de treball i deroga, anul·la o suprimeix els Acords de Plantilles firmats amb el govern i l’administració anterior del Botànic. Aquesta és l’única resposta que el conseller d’Educació ofereix a les peticions i reivindicacions que li fa la comunitat educativa.

Des d’UGT valorem molt negativament aquesta reacció desproporcionada i brutal que evidencia les verdaderes intencions del govern de PPVOX, amb la seua ofensiva neoliberal i ultra reaccionaria: el desmantellament de l’escola pública, el maltractament al seu professorat, menyspreant les seues reivindicacions i les de tota la comunitat educativa, privant d’un servei públic essencial a tota la ciutadania. Tampoc no és una novetat sorprenent, efectivament, perquè ja ho va anunciar subtilment el conseller d’Educació a l’inici d’aquest curs escolar quan va dir que “sobraven professors”.

Des d’UGT considerem que no és assumible per un govern seriós i responsable escudar-se en raons tècniques i pressupostàries per a privar al poble i la ciutadania valenciana, especialment a la seua classe obrera i treballadora, d’un dret fonamental com el seu dret a una educació pública, inclusiva, amb recursos i de qualitat. No existixen raons tècniques i pressupostàries que justifiquen l’anul·lació i derogació dels acords de plantilles i si n’hi haguera, és responsabilitat d’un govern compromés amb la ciutadania que l’ha triat, buscar les solucions tècniques i pressupostàries necessàries per a reactivar-los i posar-los en funcionament.

Tanmateix, enfront d’això, el govern neoliberal i reaccionari de Mazón ha perdut 350 milions d’euros, perdonant imposats a les grans fortunes i altres 411,9 milions més, bloquejant al Senat la seua capacitat d’endeutament. I diuen que no hi ha pressupostos. Són uns irresponsables!

Des d’UGT exigim una escola pública valenciana inclusiva, amb recursos i de qualitat, amb més i millors mestres, professors i professores, i la dotació de nous perfils professionals en els centres educatius (orientadors/as i educadors/as socials) com a personal d’atenció socioeducativa complementària (PASEC).

Des d’UGT fem una crida a la societat valenciana perquè continue en la mobilització, en defensa de l’escola pública valenciana, inclusiva i de qualitat.

24 maig 2024.
Conselleria convoca Mesa Sectorial dijous, 30 de maig, per a seguir retallant en l’escola pública.

– Es DEROGA l’Acord de Plantilles de 2023 i es fa una retallada de 5000 places docents d’Infantil, Primària, Educació Especial, Secundària i altres cossos signat amb el govern del Botànic.

– Recordem que aquesta Mesa sectorial de retallada no estava prevista en el calendari de negociació, sí estava el Seguiment de l’Acord de Plantilles, però no la denuncia que s’ha enviat avui a les 14h.

– Mentrestant, el govern de Mazón ha perdut 300 milions d’euros perdonant impostos a les grans fortunes i ha bloquejat 400 més al Senat. Diuen que no hi ha pressupost?

– La mobilització és necessària, tornen les retallades i el desmantellament de l’escola pública

– UGT està en contra de la destrucció de llocs de treball i exigim més recursos per a l’escola pública: una baixada de ràtios i un augment de plantilles la inclusió està en perill amb aquestes retallades.

Salvem l’escola pública!

PREMSA
Educación anula la contratación de 5.000 docentes que cerró un Botànic ya en funciones.