UGT INFORMA: Provés accés cicles formatius de grau mitjà i superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny.

 

RESOLUCIÓ de 28 de febrer de 2022, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es convoquen les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny per al curs acadèmic 2022-2023, es dicten instruccions per a realizar-les i s’estableixen el calendari i el procediment d’admissió i de matriculació de l’alumnat. [2022/1744]

(DOGV núm. 9292 de 07.03.2022) Ref. Base de dades 001873/2022

Primer. Àmbit d’aplicació
La present resolució serà aplicable als procediments d’accés i admissió de l’alumnat que desitge cursar cicles formatius de grau mitjà i de grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny durant el curs acadèmic 2022-2023 a la Comunitat Valenciana.

Segon. Requisits d’accés
1. D’acord amb el que s’estableix en l’article 14.1 del Reial decret 596/2007, de 4 de maig, per a accedir al grau mitjà dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny serà necessari estar en possessió del títol de graduat o graduada en Educació Secundària Obligatòria, o títol declarat equivalent.
A aquest efecte, i segons el que estableix la disposició addicional quarta del Reial decret 596/2007, de 4 de maig, podran accedir a més a aquests ensenyaments els que complisquen algun dels requisits següents:
a) Estar en possessió del títol de tècnic o tècnica d’Arts Plàstiques i Disseny.
b) Estar en possessió del títol de tècnic/a o de tècnic/a auxiliar dels ensenyaments de Formació Professional.
c) Haver superat el tercer curs d’ensenyaments comuns del pla d’estudis de 1963 o el segon curs del pla experimental dels ensenyaments d’Arts Aplicades i Oficis Artístics.
d) Haver superat altres estudis declarats equivalents a efectes acadèmics amb algun dels anteriors.
2. D’acord amb l’article 52.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, podran accedir al grau superior d’Arts Plàstiques i Disseny els que tinguen el títol de Batxiller o el de tècnic o tècnica de Formació Professional i superen una prova que permeta demostrar les aptituds necessàries per a cursar amb aprofitament els ensenyaments de què es tracte. Així mateix, podran accedir a aquests ensenyaments els que estiguen en possessió del títol de tècnic o tècnica d’Arts Plàstiques i Disseny.
Així mateix, segons el que es preveu en la disposició addicional quarta del Reial decret 596/2007, de 4 de maig, podran accedir a més a aquests ensenyaments els que complisquen algun dels següents requisits:
a) Estar en possessió del títol de tècnic/a superior d’Arts Plàstiques i Disseny.
b) Estar en possessió del títol de tècnic/a superior o de tècnic/a especialista dels ensenyaments de Formació Professional.
c) Estar en possessió del títol de graduat/ada en Arts Aplicades i Oficis Artístics corresponents al pla d’estudis de 1963 o del pla experimental.
d) Estar en possessió d’una titulació universitària o equivalent.
e) Haver superat altres estudis equivalents a efectes acadèmics amb algun dels anteriors.
3. En l’accés al grau mitjà i al grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny, a més dels requisits acadèmics recollits en els apartats anteriors, s’haurà de superar una prova específica d’accés que permeta demostrar les aptituds i els coneixements artístics necessaris per a cursar amb aprofitament els ensenyaments de què es tracte.

Tercer. Exempcions de la prova específica d’accés
1. Estaran exempts de realitzar la prova o part específica d’accés al grau mitjà dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny:
a) Els que estiguen en possessió d’un títol de tècnic/a o tècnic/a superior d’Arts Plàstiques i Disseny.
b) Els que hagen superat els cursos comuns d’Arts Aplicades i Oficis Artístics dels plans d’estudis establits pel Decret 2127/1963, de 24 de juliol, els establits amb caràcter experimental a l’empara del Reial decret 799/1984, de 28 de març, sobre regulació d’experiències en centres d’ensenyaments artístics, així com pel Reial decret 942/1986, de 9 de maig, pel qual s’estableixen normes generals per a la realització d’experimentacions educatives en centres docents.
2. Estaran exempts de realitzar la prova específica d’accés al grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny, els que estiguen en possessió de qualsevol títol de tècnic/a d’Arts Plàstiques i Disseny o tècnic/a superior d’Arts Plàstiques i Disseny.
3. A més, estaran exempts de realitzar la prova específica d’accés als graus mitjà i superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els que estiguen en possessió d’alguna de les titulacions següents:
a) Títol de Batxiller, modalitat d’Arts, o Batxillerat artístic experimental.
b) Títol superior d’Arts Plàstiques o títol superior de Disseny, en les seues diferents especialitats, o títols declarats equivalents.
c) Títol superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals, en les seues diferents especialitats.
d) Llicenciatura en Belles Arts.
e) Arquitectura.
f) Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial o Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.
4. Estaran exempts de realitzar la prova o part específica d’accés als graus mitjà i superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els que, estant en possessió dels requisits acadèmics d’accés, acrediten tindre experiència laboral d’almenys un any relacionada directament amb les competències professionals del cicle formatiu de grau mitjà o superior al qual es vol accedir, tal com indica l’article 15.4 del Reial decret 596/2007, de 4 de maig.

Quart. Accés sense requisits acadèmics
1. D’acord amb l’article 52.3 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, i els articles 16.1 i 16.2 del Reial decret 596/2007, de 4 de maig:
a) Podran accedir al grau mitjà dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els que, mancant dels requisits acadèmics d’accés, acrediten, mitjançant la superació d’una prova d’accés, que posseeixen els coneixements i habilitats suficients per a cursar amb aprofitament aquests ensenyaments, a més de les aptituds i coneixements artístics necessaris, i tinguen, com a mínim, dèsset anys complits l’any de realització de la prova.
b) Podran accedir al grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els que, mancant dels requisits acadèmics d’accés, acrediten, mitjançant la superació d’una prova d’accés, que posseeixen la maduresa en relació amb els objectius del Batxillerat, a més de les aptituds i coneixements artístics necessaris, i tinguen, com a mínim, dènou anys complits l’any de realització de la prova, o díhuit anys si s’acredita estar en possessió d’un títol de tècnic relacionat amb aquell al qual es desitja accedir.

Cinqué. Estructura i contingut de la prova d’accés
1. En virtut de la normativa vigent, les proves d’accés per a les persones aspirants que manquen dels requisits acadèmics constaran de dues parts:
a) Part general que, per a l’accés al grau mitjà, versarà sobre les capacitats bàsiques de l’Educació Secundària Obligatòria i, per a l’accés al grau superior, versarà sobre els coneixements i capacitats bàsiques de les matèries comunes del Batxillerat.
b) Part específica que permetrà valorar les aptituds i els coneixements artístics necessaris per a cursar amb aprofitament els ensenyaments corresponents.
2. L’estructura i contingut de la part general i de la part específica de la prova d’accés al grau mitjà i al grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny es regula, respectivament, en els annexos I, II, III i IV de l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula l’accés i l’admissió als cicles formatius de grau mitjà i grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny a la Comunitat Valenciana.
3. El currículum de les matèries sobre les quals versaran les diferents parts de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior són els establits en la Resolució de 12 de novembre de 2020, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual s’estableix el currículum del programa experimental de les matèries que formen part de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny i dels cursos preparatoris d’aquests a la Comunitat Valenciana.
4. La part específica de la prova d’accés constitueix, així mateix, la prova específica prevista en el punt 3 de l’apartat segon d’aquesta resolució, per a les persones aspirants que tinguen els requisits acadèmics d’accés.
5. La superació de la part general de la prova tindrà validesa per a posteriors convocatòries. No obstant això, la part específica de la prova d’accés regulada per aquesta convocatòria tindrà validesa únicament per a accedir en el curs acadèmic 2022-2023.
6. La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial indicarà les directrius que han de seguir-se per a l’elaboració de la part general de la prova d’accés sense requisits acadèmics al grau mitjà i superior dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny.

Sisé. Exempcions de la prova d’accés per a l’alumnat que accedeix sense requisits acadèmics
1. Estaran exemptes de la part general de la prova les persones que hagen superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.
2. Així mateix, estaran exemptes de la part general de la prova les persones que hagen superat:
a) Per a l’accés als cicles de grau mitjà, la prova substitutòria del requisit del títol de graduat/ada en Educació Secundària Obligatòria per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà de la Formació Professional o als ensenyaments esportius de grau mitjà.
b) Per a l’accés als cicles de grau superior, la prova d’accés substitutòria del requisit de títol de Batxiller per a l’accés als cicles formatius de grau superior de la Formació Professional o als ensenyaments esportius de grau superior.
3. Estaran exemptes de realitzar la part específica de la prova d’accés les persones que acrediten tindre experiència laboral, d’almenys un any, relacionada directament amb les competències professionals del cicle formatiu de grau mitjà o superior al qual es vol accedir. Per això, hauran d’aportar la documentació acreditativa següent:
a) Certificat de l’empresa on haja adquirit l’experiència laboral, en què conste específicament la duració del contracte, l’activitat desenvolupada i el període de temps en el qual s’ha realitzat aquesta activitat.
b) En el cas de treballadors o treballadores per compte propi, certificat d’alta en el cens d’obligats tributaris
c) Certificat de vida laboral.

Seté. Organització de la prova d’accés
1. La prova d’accés es realitzarà en els centres que s’indiquen en l’annex VI, sense perjudici que la conselleria competent en matèria d’educació puga habilitar altres centres per a la realització de la prova.
2. La part general de la prova d’accés es realitzarà en els centres públics. Les persones candidates que vulguen accedir a centres privats autoritzats podran realitzar aquesta part en qualsevol centre públic dependent de la Generalitat Valenciana dels que s’indiquen en l’annex VI de la resolució.
3. La part específica de la prova d’accés es realitzarà en els centres públics o privats autoritzats que s’indiquen en l’annex VI.

Huité. Convocatòria, calendari de les proves i formalització d’inscripcions
1. En l’annex I d’aquesta convocatòria s’indica el calendari de la convocatòria, el termini per a les inscripcions en les proves d’accés a les diferents especialitats i la formalització de matrícula per al curs 2022/2023, per als centres públics.
2. El calendari i termini d’inscripció per als centres privats serà el que aquests establisquen en les seues normes d’organització i funcionament, sense perjudici que la publicació de les llistes definitives de qualificacions s’haurà de realitzar en el termini indicat en l’annex I.
3. Per a la formalització de les sol·licituds d’inscripció en les proves les persones interessades utilitzaran el model que figura com a annex II de la present resolució. Una vegada emplenat, s’entregarà en la secretaria del respectiu centre docent, juntament amb la documentació que siga necessària per a l’acreditació de les dades al·legades. Una còpia segellada, datada i numerada serà retornada a la persona interessada.
La persona sol·licitant haurà pagat prèviament les taxes establides en la legislació vigent i entregarà el justificant del seu pagament.
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, davant la situació actual originada per la COVID-19, i amb la finalitat d’evitar desplaçaments per a presentar les sol·licituds en els centres docents, ha habilitat la possibilitat de remetre aquestes sol·licituds per correu electrònic a la secretaria dels centres docents especificats en l’annex VI d’aquesta resolució, on la persona interessada haja de realitzar les proves.
En aquest cas tota la documentació haurà de ser enviada, degudament signada (a mà o electrònicament) i en format electrònic, mitjançant un únic correu electrònic al centre docent en el qual desitja fer la prova, en el qual indicaran en l’assumpte d’aquest les sigles PACAPD seguides del nom i cognoms de la persona sol·licitant. Aquesta documentació es troba disponible en l’enllaç següent https://ceice.gva.es/es/web/ensenanzas-regimen-especial/prueba-de-acceso.
4. La sol·licitud d’inscripció serà única per a cada grau, siga mitjà o superior, independentment dels estudis que desitge realitzar posteriorment la persona interessada.
5. Al final del període establit per a la formalització de les inscripcions, la secretaria de cada centre docent publicarà una relació diferenciada, per als graus mitjà i superior, de les persones admeses a la prova d’accés i, si és el cas, de les excloses, amb indicació de les causes de l’exclusió.
En la publicació d’aquestes llistes el centre garantirà la privacitat de les persones que s’hi esmenten, mitjançant procediments d’anonimització de les dades personals, de manera que únicament s’indicarà la inicial del nom i els cognoms i les 4 últimes xifres del DNI, NIE o document acreditatiu d’identitat requerit.
6. En el moment de realitzar la prova, les persones interessades hauran de presentar davant el tribunal, el document nacional d’identitat o NIE i la còpia de la sol·licitud d’inscripció. A més, els aspirants hauran d’aportar els originals de la documentació al·legada telemàticament, via correu electrònic, per a ser acarada a petició del tribunal.
7. La direcció dels centres docents designarà el professorat dels diferents departaments que haurà d’orientar les persones interessades en la realització de les proves. Aquesta orientació tindrà per objecte informar sobre el calendari, estructura, continguts, criteris d’avaluació i possibilitat d’exempció d’aquestes proves, amb la finalitat de garantir la correcta informació a les persones participants en les proves d’accés, la direcció dels centres docents publicarà en la pàgina web del centre un correu electrònic mitjançant el qual es puga atendre les qüestions derivades d’aquestes proves.
8. D’acord a la normativa reguladora vigent, es tornaran les taxes sempre que es renuncie a la prestació o servei dins del període de matriculació o inscripció establit en la convocatòria, o dins del període d’esmena a les llistes d’admesos. Fora d’aquests terminis, s’haurà d’acreditar causa de força major. En tot cas, no s’haurà d’haver fet ús del servei o prestació. El procediment per a la devolució de les taxes serà:
a) Sempre que es donen els requisits establits en la normativa vigent, es podrà sol·licitar la devolució de la taxa per mitjans telemàtics indicats en l’enllaç següent: https://www.ceice.gva.es/es/web/ensenanzas-regimen-especial/devolucio-taxes1
b) Llevat que s’indique expressament el contrari, la presentació telemàtica de la sol·licitud de devolució d’ingressos indeguts comportarà l’autorització a l’administració competent perquè realitze la notificació de la resolució d’aquesta sol·licitud per mitjans electrònics.

Nové. Tribunals
1. En cada centre docent que realitze la prova d’accés, o part específica d’aquesta, es constituirà un tribunal, encarregat de la seua avaluació i qualificació.
2. Els tribunals que es constituïsquen en centres públics i en centres autoritzats estaran integrats pels membres que s’estableix en l’article 8 de l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
3. Els centres remetran a la direcció territorial competent en matèria d’educació corresponent, com a responsable del nomenament dels membres, la proposta de tribunal amb el secretari o secretària i les persones examinadores previstes per a cada especialitat, amb un mínim de 15 dies d’antelació a la data indicada per al nomenament, segons apareix en l’annex I de la present resolució.
4. Els centres privats autoritzats adjuntaran, juntament amb aquesta proposta, una còpia de la documentació que acredite la titulació requerida a les persones examinadores, segons l’especialitat de la família professional del cicle formatiu que es propose per a la prova d’accés. La direcció territorial competent en matèria d’educació, estudiada la proposta, procedirà a informar sobre la composició del tribunal.
5. El nomenament dels membres de cada tribunal serà realitzat per la direcció territorial d’Educació corresponent, i la confecció de les proves es farà en les dates i terminis que s’indica en l’annex I. Les direccions territorials d’Educació enviaran la designació dels vocals i dels seus suplents als centres docents de destinació, i la direcció del centre ho comunicarà immediatament a les persones interessades.
6. La composició de cada tribunal i la relació de les persones suplents es publicarà en el centre docent abans de l’inici de les proves.

Deu. Funcions dels tribunals
1. Les funcions del tribunal seran les esmentades en l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
2. Finalitzat el procés d’avaluació, el tribunal estendrà acta, d’acord amb el model indicat en l’annex III d’aquesta convocatòria. En centres privats autoritzats, una de les actes serà custodiada en la secretaria del centre autoritzat i l’altra serà remesa al centre públic d’adscripció.
3. El centre docent emetrà els corresponents certificats de superació de la prova, segons la informació continguda en les actes emplenades pel tribunal avaluador, que s’ajustaran als models indicats en l’annex IV. Els certificats se signaran pel president/a i pel secretari/ària del tribunal i hauran d’anar segellats pel centre. En el cas dels centres privats autoritzats, aquests certificats seran expedits pel centre públic al qual estiguen adscrits.
4. Després de la realització de la prova, el president o presidenta del tribunal remetrà a l’administració educativa, en el termini màxim d’un mes, la documentació econòmica i administrativa que es necessite.

Onze. Adaptacions per a aspirants amb necessitats específiques de suport educatiu
En el cas que les persones aspirants presenten necessitats específiques de suport educatiu que exigisquen condicions específiques per al desenvolupament de les proves, es realitzarà segons el procediment establit en l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i s’estarà al que es disposa en l’article 27 del Decret 104/2018, de 27 de juliol, del Consell, pel qual es desenvolupen els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià, i en l’Ordre 20/2019, de 30 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula l’organització de la resposta educativa per a la inclusió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics del sistema educatiu valencià.

Dotze. Avaluació, qualificació de la prova i reclamació de qualificacions
1. El tribunal emplenarà les actes d’avaluació per a cada part de la prova d’accés, on constarà la qualificació obtinguda per l’alumnat, d’acord amb el model que s’adjunta en l’annex III. Les actes hauran de ser signades per tots els components del tribunal.
2. Les qualificacions de cada exercici i de cada part de la prova d’accés s’expressaran en termes numèrics, utilitzant per a això l’escala de zero a deu amb dos decimals, i caldrà obtindre una qualificació igual o superior a cinc per a la superació de cada part. La qualificació de cada part de la prova serà la mitjana aritmètica de les qualificacions obtingudes en els seus diferents exercicis. La qualificació final de la prova d’accés per a l’alumnat que accedeix sense requisits acadèmics serà la mitjana aritmètica de la qualificació de la part general i de la part específica.
3. El secretari o secretària del tribunal publicarà les actes en el tauler d’anuncis del centre on es realitze la prova, i entregarà a les persones que les superen els certificats, els models dels quals consten en els annexos IVa i IVb. En les actes, per a la identificació de les persones, la publicació del document nacional d’identitat, número d’identitat d’estranger o passaport es realitzarà de la manera següent:
– En el cas d’un DNI, es publicaran els dígits que en el format ocupen les posicions quarta, cinquena, sisena i setena.
– En el cas d’un NIE, es publicaran els dígits que en el format ocupen les posicions, evitant el primer caràcter alfabètic, quarta, cinquena, sisena i setena.
– En el cas d’un passaport, es publicaran els dígits que en el format ocupen les posicions, evitant els tres caràcters alfabètics, tercera, quarta, cinquena i sisena.
Així mateix si indicarà el primer cognom, primer caràcter alfabètic del segon cognom i primer caràcter alfabètic del nom.
4. Les persones que superen la prova i desitgen cursar un cicle formatiu d’Arts Plàstiques i Disseny hauran de sol·licitar la matrícula a l’escola d’art o centre docent privat autoritzat pel qual opte, en els terminis establits en el calendari que figura en l’annex I, i haurà d’adjuntar a aquesta sol·licitud el certificat de superació de la prova d’accés.
5. La superació de la part general de la prova tindrà validesa per a posteriors convocatòries. No obstant això, la part específica de la prova d’accés o prova específica tindrà validesa, únicament, per a accedir a aquests ensenyaments en el curs acadèmic per al qual es realitza la prova.
6. D’acord amb el que disposa l’article 17.3 del Reial decret 596/2007, de 4 de maig, les proves d’accés als ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny de grau mitjà i superior tindran validesa en tot el territori nacional i la seua superació serà vàlida perquè les persones puguen sol·licitar l’admissió en els cicles formatius, d’acord amb el procediment d’admissió i sense perjudici de la disponibilitat de places que hi haja en els diferents centres.
7. El procediment de reclamació de qualificacions es regirà segons especifica la normativa autonòmica vigent en aquesta matèria, que és l’Ordre 32/2011, de 20 de desembre, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula el dret de l’alumnat a l’objectivitat en l’avaluació, i s’estableix el procediment de reclamació de qualificacions obtingudes i de les decisions de promoció, de certificació o d’obtenció del títol acadèmic que corresponga.

Tretze. Admissió de l’alumnat
1. Per a l’adjudicació de les places oferides pels centres, es tindrà en compte la qualificació d’accés obtinguda, que es computarà per a cadascuna de les tres vies d’accés establides en l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
2. Les qualificacions a l’efecte de l’accés a aquests ensenyaments s’expressaran en termes numèrics, en una escala de zero a deu amb dos decimals. Si hi ha empats, es resoldrà segons l’ordre alfabètic dels cognoms que es determine en el sorteig que celebre la conselleria competent en matèria de funció pública per a determinar l’ordre d’intervenció dels aspirants en les proves selectives.
3. La sol·licitud de matriculació en el centre es realitzarà segons els annexos VII i VIII, per a cicles de grau mitjà i superior respectivament.
4. En el cas de menors d’edat, si es donen les circumstàncies previstes en l’apartat cinqué, punt 2, de la Resolució de 14 de febrer de 2019, de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació, per la qual es dicten instruccions per a la seua aplicació en els centres docents sostinguts amb fons públics d’ensenyaments no universitaris de la Comunitat Valenciana, davant diversos supòsits de no convivència dels progenitors per motius de separació, divorci, nul·litat matrimonial, ruptura de parelles de fet o situacions anàlogues, constarà en la sol·licitud les dades i les signatures dels dos progenitors.

Catorze. Reserva de places
En el procediment d’admissió en els ensenyaments impartits en centres docents públics i privats concertats es tindrà en compte el següent:
1. De conformitat amb l’article 47 de la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la Infància i l’adolescència, els xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment residencial, en acolliment familiar o en guarda amb finalitats d’adopció tindran prioritat en l’accés al centre educatiu d’ensenyament postobligatori.
2. De les places restants, es reservarà en primer lloc un 5 % de les places, amb un mínim d’una plaça per a cada cicle i grau, per a les persones amb diversitat funcional; si no és nombre enter s’arredonirà al nombre enter més pròxim.
En el procediment d’admissió per mitjà de la reserva de diversitat funcional, l’alumnat haurà d’aportar un informe de la direcció de la família professional del cicle corresponent sobre les capacitats i habilitats requerides per a poder adquirir els objectius finals de capacitació professional, on s’informe sobre els aprenentatges relacionats amb les competències professionals del títol que, en atenció a la seua diversitat funcional, podrà aconseguir.
3. En segon lloc, es reservarà un 5 % de les places, per a cada cicle i grau, per als esportistes que acrediten la condició d’esportista d’elit de nivell A i nivell B, de conformitat amb el Reial decret 971/2007, de 13 de juliol, i el Decret 13/2006, de 20 de gener, del Consell de la Generalitat, en matèria d’esportistes d’elit i d’alt nivell o d’alt rendiment de la Comunitat Valenciana, sense que en cap cas la reserva puga ser inferior a una vacant; si no és nombre enter s’arredonirà al nombre enter més pròxim.
4. Una vegada realitzades les reserves previstes en els apartats 1, 2 i 3, del nombre de places restant es llevaran les quotes següents per a l’admissió de l’alumnat, d’acord amb els percentatges de reserva següents:
a) Per als que accedisquen directament, es reservaran el 50 per 100 de les places disponibles.
b) Per als que tinguen els requisits acadèmics i superen la prova específica, es reservaran el 30 per 100 de les places disponibles.
c) Per als que no tinguen els requisits acadèmics i superen la prova d’accés o estiguen exempts d’acord amb el que s’estableix en l’article 12.1.c de l’Ordre 13/2018, de 18 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, es reservaran el 20 per 100 de les places disponibles.
5. Les places no cobertes en el procés de matrícula ordinària, segons els percentatges de reserva indicats, es podran cobrir en el procés de matrícula extraordinària.
6. Les places no cobertes, en el procés de matrícula extraordinària, incrementaran les restants en l’ordre següent:
– Les corresponents dels apartats 1, 2 i 3 incrementaran la reserva de l’apartat c del punt 4.
– Les corresponents dels apartats a o b del punt 4 incrementaran la reserva de l’apartat c.
– Les corresponents de l’apartat c del punt 4 incrementaran la reserva de l’apartat b.
– Les corresponents dels apartats c i b del punt 4 simultàniament incrementaran la reserva de l’apartat a.
7. L’adjudicació de places per a cadascuna de les reserves establides estarà determinada per la qualificació d’accés.

Quinze. Protecció de dades
Les proves d’accés als cicles formatius dels ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny objecte de la convocatòria requereixen el tractament de dades personals de les persones sol·licitants de l’admissió a les proves o dels seus representants legals, en els següents termes:
a) Responsable del tractament: Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb domicili a l’avinguda de Campanar, 32, 46015 València, contacte protecciodedadeseducacio@gva.es
b) Categoria i origen de les dades a tractar: dades personals identificatives, de contacte, d’ocupació, econòmiques, de circumstàncies socials, categories especials de dades, altres dades especialment protegides i de qualsevol altra naturalesa que siguen recollides a través de formularis, consulta a plataformes autonòmiques d’interoperabilitat (d’ara endavant PAI) o a altres administracions públiques, en cas en què no hi haja oposició a aquesta consulta, d’acord amb l’article 28 de la Llei 39/2015, i documentació que s’entregue pels sol·licitants i representants legals. Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d’aquestes dades a la Conselleria, els sol·licitants i representants legals han d’informar aquestes persones interessades del tractament de les seues dades per la Conselleria en els termes previstos en aquest article.
c) Fins del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d’una missió realitzada en interés públic, exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals segons les normes reguladores d’aquesta convocatòria i altres normes aplicables, incloses les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar i gestionar la realització de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior d’ensenyaments professionals d’Arts Plàstiques i Disseny, expedició de certificats d’haver superat les proves i resolució de possibles reclamacions.
d) Destinataris de les dades: d’acord amb les lleis i per a complir una missió realitzada en interés públic o en l’exercici de poders públics conferits a la Conselleria, les dades personals podran ser comunicades tant a la PAI, per a comprovar les dades de sol·licitants o situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, com a altres administracions i institucions públiques, entre les quals es troben, sense caràcter limitatiu, òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la UE, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, Tribunal de Comptes, Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes, IGAE, Defensor del Poble, Síndic de Greuges, Agència Valenciana Antifrau, delegat de Protecció de Dades i altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d’accés en el procediment. En el seu cas, les dades podran ser tractades a instàncies de la Conselleria per tercers encarregats del tractament.
e) Les dades no seran objecte de transferències internacionals.
f) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d’aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències previstes per l’ordenament jurídic.
g) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual es van sol·licitar i pels terminis establits en les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals, i seran suprimides d’acord amb el que s’estableix en la normativa d’arxius i documentació.
h) Drets: la persona interessada pot exercitar els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d’una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les vies següents:
– Tràmit electrònic que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria www.ceice.gva.es, en l’apartat «Registre de tractament de dades»
– Enviant la petició a qualsevol de les adreces següents:
Postal: avinguda de Campanar, 32. 46015 València
Electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es
– De manera presencial aportant la sol·licitud corresponent a través del Registre. L’exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o d’aquella que la represente.
i) Dret a reclamar davant l’autoritat de control: la persona interessada pot presentar una reclamació davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament, pot contactar amb el delegat de Protecció de Dades de la Generalitat Valenciana a través de dpd@gva.es o dirigint-se a passeig de l’Albereda, 16 – 46010 València. Més informació sobre el tractament de dades personals, consultant el Registre de Tractament de Dades en www.ceice.gva.es/ es/registre-de-tractament-de-dades

Setze. Aplicació
Les direccions territorials competents en matèria d’educació disposaran el que calga per a la correcta aplicació del que s’estableix en la present resolució.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL
Única. Incidència de despesa i aplicacions informàtiques
L’aplicació d’aquesta resolució no podrà tindre incidència en l’increment de la dotació de tots i cadascun dels capítols de despesa assignada a la direcció general competent en matèria d’ensenyaments d’arts plàstiques i disseny de règim especial i, en tot cas, haurà de ser atesa amb els mitjans materials de la citada unitat administrativa. Així mateix, tampoc requerirà solucions informàtiques associades a la gestió de la convocatòria de les proves objecte d’aquesta resolució.

DISPOSICIONS FINALS
Primera
Aquesta resolució entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Segona
Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició, davant el mateix òrgan que l’ha dictada, dins del termini d’un mes, a partir de l’endemà de la publicació, o recurs contenciós administratiu, davant els òrgans de la jurisdicció contenciosa administrativa de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de publicar-se.

València, 28 de febrer de 2022.– El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial: Manuel Gomicia Giménez.

 


RESOLUCIÓN de 28 de febrero de 2022, de la Dirección General de Formación Profesional y Enseñanzas de Régimen Especial, por la que se convocan las pruebas de acceso a los ciclos formativos de grado medio y grado superior de las enseñanzas profesionales de Artes Plásticas y Diseño para el curso académico 2022-2023, se dictan instrucciones para su realización y se establecen el calendario y el procedimiento de admisión y de matriculación del alumnado. [2022/1744]

(DOGV núm. 9292 de 07.03.2022) Ref. Base Datos 001873/2022

 

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.