UGT INFORMA. 6 DE JUNY. SEGUIMENT DE LES CONCENTRACIONS ALS CENTRES ESCOLARS.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic convoca concentracions als centres els dijous.


Per a UGT cal denunciar l’aprovació de lleis regressives i retallades massives.
És un bon moment per a manifestar la nostra més enèrgica repulsa a la regressió que suposen les noves lleis educatives i les retallades posades en marxa per l’actual govern PP-VOX.
En aquest sentit, l‘aprovació de la mal anomenada “llei de llibertat educativa” suposarà la degradació del valencià en deixar de ser llengua vehicular de tots els centres educatius del nostre territori.
La mesura suposa un atac a la dignificació i la normalització del valencià en tots els àmbits d’ús de la societat i, especialment, com a llengua de l’ensenyament. Una llengua, el valencià, minoritzada que, amb aquesta llei, el govern PP-VOX condemna a la marginalitat i el desprestigi, tot fomentant la discriminació i el rebuig cap als qui la parlen. UGT combatrà els atacs al valencià i als drets lingüístics de l’alumnat valencià i de la comunitat educativa.
Finalment, UGT també denuncia els atacs premeditats del nou govern PP-VOX a l’educació pública amb l’aprovació de retallades massives en infraestructures educatives i en els ensenyaments de les Escoles Oficials d’Idiomes.
La nova onada reaccionària del govern PP-VOX s’ha materialitzat en forma de modificació del decret d’admissió de l’alumnat amb la creació del districte únic escolar les conseqüències del qual poden ser devastadores per a l’educació pública del País Valencià en promoure la segregació i el desmantellament dels centres públics.