L’absència d’una negociació en més de dos dècades ha provocat la degradació de les condicions laborals i salarials del professorat.
UGT denuncia els atacs del nou govern PP-VOX a l’educació pública amb l’aprovació de noves retallades i lleis que deterioren la llengua i fomenten la segregació de l’alumnat.
20/04/2024.- El sector d’Ensenyament de la Federació de Serveis Públics d’UGT País Valencià considera que la vaga general educativa ha de servir per a la millora de les condicions laborals del professorat. Eixe axioma ha d’estar en el centre de les reivindicacions i de la mobilització. Per a UGT és imprescindible donar una solució definitiva als problemes que venen arrossegant els docents valencians des de fa més de dos dècades, sense que hi haja hagut iniciatives de negociació i pacte amb les diferents administracions que ens han governat. Per això, esta mobilització ha de forçar l’obertura d’un procés de negociació amb l’actual Conselleria d’Educació que pose fi a la discriminació i el maltractament que pateix el professorat valencià respecte a la resta de comunitats autònomes.
UGT és conscient que el major pes i, sobretot, el major cost que una vaga educativa té recau sobre el professorat, els treballadors i treballadores de l’ensenyament, múscul del sistema educatiu, que es posa a la disposició de la comunitat educativa. Per tant, UGT marca com a prioritat d’aquesta vaga educativa exigir més recursos per a la implementació de la inclusió educativa en el centres educatius, millores salarials i retributives per tal de frenar les diferències amb la resta de CCAA, la reducció de la jornada laboral lectiva, la reducció de l’horari lectiu del professorat major de 55 anys, l’aprovació de nous permisos de conciliació laboral, la reducció de la burocràcia, la baixada de ràtios en totes les etapes educatives, així com la dotació en els centres del personal necessari i especialitzat per a atendre la diversitat a les aules, millorar la convivència, la salut laboral i acabar amb les agressions al professorat.
Per tot això, UGT, com a sindicat majoritari de la funció pública, exposarà en la reunió que mantindran els membres de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic dimarts que ve, 23 d’abril, la prioritat que ha de tindre la millora de les condicions laborals del professorat en la mobilització conjunta i unitària de tota la comunitat educativa. Si es convoca vaga general educativa, la millora de les nostres condicions de treball, al costat de la defensa d’una educació pública de qualitat, han d’estar en el centre de les reivindicacions. En aquesta reunió,
UGT recordarà també la importància de la unitat d’acció sindical per a la consecució exitosa dels objectius que s’han de marcar per la vaga general educativa.
Degradació de les condicions laborals del professorat, lleis regressives i retallades massives
UGT considera justificada la mobilització del professorat per a acabar amb més de dos dècades de degradació de les condicions laborals docents en la Comunitat Valenciana. És un bon moment per a manifestar la nostra més energica repulsa a la regressió que suposen les noves lleis educatives i les retallades a l’educació pública que ja han començat a manifestar-se.
A més d’això, l’aprovació de la mal anomenada “llei de llibertat educativa” suposarà la degradació del valencià en deixar de ser llengua vehicular en l’educació de tota la Comunitat Valenciana. La mesura suposa un atac a la dignificació de l’ús en tots els àmbits i a l’ensenyament d’una llengua, ja de per sí minoritzada, condemnant-la a la marginalitat, el desprestigi i fomentant la discriminació i el rebuig cap als qui la parlen. UGT combatrà els atacs als drets lingüístics de l’alumnat valencià i de la comunitat educativa.
Finalment, UGT també denuncia els atacs premeditats del nou govern PP-VOX a l’educació pública amb l’aprovació de retallades massives en infraestructures educatives i en els ensenyaments de les Escoles Oficials d’Idiomes. La nova onada reaccionària del govern PP-VOX s’ha materialitzat en forma de modificació del decret d’admissió de l’alumnat amb la creació del districte únic escolar les conseqüències del qual poden ser devastadores per a l’educació pública de la Comunitat Valenciana en promoure la segregació i el desmantellament dels centres públics.