En la Mesa Sectorial del dia 6 de juliol de 2021 s’han tractat els següents temes:
1. RESOLUCIÓ de ___ de ____ de 2021, del secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres que imparteixen Educació Infantil de segon cicle i Educació Primària durant el curs 2021-2022.
Amb relació al punt objecte de la Mesa, instruccions d’inici de curs per a Infantil i Primària, d’UGT Ensenyament ha aportat una sèrie d’esmenes.
En primer lloc, amb relació amb l’horari dels docents i la seua reducció al curs 2021-2022 de 23 hores lectives, seria necessari una major dotació de personal al centre, ja que les hores de dedicació als alumnes quedarien afectades negativament.
En segon lloc, respecte a l’horari dels orientadors, també caldria que es revisarà els horaris: són personal docent d’ensenyament secundari.
En tercer lloc, donat que es preveu que al curs 2021-2022 sols falten els alumnes d’infantil i Primària a vacunar per la COVID, seria lògic que s’informara les famílies de les pautes a seguir i la continuïtat de les classes de manera “En línia” i que la disposició dels recursos estiguera a l’abast de tots el que ho necessitaren.
En quart lloc, hem anomenat dos punts que apareixen a la resolució i que no està clara la seua redacció: un exposa que els centres han de garantir la protecció integral i la salut dels seus alumnes, però, de quina manera? I l’altre estaria relacionat amb el pla d’autoprotecció, on ha de ser una realitat i no una opció.
En cinquè lloc, l’horari escolar. UGT Ensenyament remarca el fet que seria més lògic la publicació de la normativa que regula l’horari escolar i després aquesta resolució. També s’ha insistit en el fet de «donar» la suficient llibertat als centres perquè elegeixen l’horari escolar.
En sisè lloc, insistim a reprendre la normativa que regula la reducció horària dels docents majors de 55 anys. És necessari que s’estableixen de nou, fins com estava abans i a més, donada la situació extraordinària dels dos últims cursos.
Plantegem també que s’incloga en les jornades, cursos o xarrades dels cossos i forces de seguretat, el tema sobre “Prevenció de l’ Assetjament escolar a les xarxes socials”, tan important en aquesta època i que afecta una gran quantitat d’alumnes.
Una vegada, exposades les nostres esmenes, per qüestió de falta de temps per part de l’administració, s’ha ajornat la Mesa per a la setmana vinent, on es respondran les diferents qüestions i s’obrirà el torn obert de paraula.
————————————————————————————————————————–
En la Mesa Sectorial del día 6 de julio de 2021 se han tratado los siguientes temas:
1. RESOLUCIÓN de ___ de ____ de 2021, del secretario autonómico de Educación y Formación Profesional, por la cual se aprueban las instrucciones para la organización y el funcionamiento de los centros que imparten Educación Infantil de segundo ciclo y Educación Primaria durante el curso 2021-2022.
Con relación al punto objeto de la Mesa, instrucciones de inicio de curso para Infantil y Primaria, de UGT Enseñanza ha aportado una serie de enmiendas.
En primer lugar, respecto al horario docente y su reducción en el curso 2021-2022 de 23 horas lectivas, sería necesario una mayor dotación de personal en el centro, ya que las horas de dedicación a los alumnos quedariían afectadas negativamente.
En segundo lugar, respecto al horario de los orientadores, también haría falta que se revisarán los horarios, puesto que son personal docente de enseñanza.
En tercer lugar, dado que se prevé que en el curso 2021-2022 solo faltarían los alumnos de infantil y Primaria por vacunar, sería lógico que se informara a las familias de las pautas a seguir y la continuidad de las clases de manera Online y que la disposición de los recursos estuviera al alcance de todos el que lo necesitara.
En cuarto lugar, hemos apelado dos puntos que aparecen en la resolución y que no está clara su redacción: uno expone que los centros tienen que garantizar la protección integral y la salud de sus alumnos, pero, de qué manera? Y el otro estaría relacionado con el plan de autoprotección, donde tiene que ser una realidad y no una opción.
En quinto lugar, con relación al horario escolar, hemos expuesto que lo más correcto hubiera estado en primer lugar, publicar la normativa en el respeto y después esta resolución. También UGT Enseñanza ha insistido en el hecho de «dar» la suficiente libertad en los centros para elegir el horario escolar.
En sexto lugar, insistimos a retomar la normativa que regula la reducción horaria de los docentes mayores de 55 años. Es necesario que se establezcan de nuevo, como estaba antes y además, dada la situación extraordinaria de los dos últimos cursos.
Planteamos también que se incluya en las jornadas, cursos o charlas de los cuerpos y fuerzas de seguridad, lo tema “Prevención del Acoso escolar en las redes sociales”, tan importante en esta época y que afecta una gran cantidad de alumnas.
Una vez, expuestas nuestras enmiendas, por cuestión de falta de tiempo por parte de la administración, se ha aplazado la Mesa para la semana próxima, donde se responderán las diferentes cuestiones y se abrirá el turno abierto de palabra.