Mesa Sectorial 30/01/2020.- Annex IV Pràctic Oposicions. Selecció direcció centres.

8 autonomiaANNEX IV PRÀCTIC.- En aquesta reunió es va analitzar les característiques de les proves pràctiques de les oposicions docents de les especialitats i cossos que faltaven, concretament les especialitats del cos de Professorat d’Ensenyament Secundari. És un document que rebem el dia anterior i que no vam tindre temps per a preparar esmenes i traslladar-ho al professorat. Ara és convenient que ho reviseu i ens feu arribar les vostres aportacions, ja que la negociació d’aquesta convocatòria es tanca dimecres que ve, 5 de febrer de 2020. Des d’UGT Ensenyament País Valencià prepararem les esmenes a tots els esborranys de la convocatòria d’oposicions docents, torn lliure, de 2020 que es té previst publicar sobre el 15 de febrer.

Prèviament a aquesta publicació, es publicaran les convocatòries d’oposicions d’accés a cos superior i la convocatòria d’oposicions d’ingrés al cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, que ja es va tancar la negociació fa unes setmanes i els textos definitius de les quals podeu consultar en la documentació addicional que s’adjunta.

Des d’UGT Ensenyament PV només vam poder aportar les esmenes que ens van arribar de l’especialitat 268 Processos de Producció Agrària, en les quals es demanava que el terme o expressió “fauna salvatge” s’eliminara de la prova pràctica, perquè en els cicles de la família professional d’agrària no s’estudien espècies de fauna salvatge, sinó tan sols espècies i fauna d’interés cinegètic i dolç-aqüícola, també que se suprimira, en l’apartat corresponent, l’exigència de creació i maneig de sistemes d’informació geogràfica (SIG), perquè en aquesta especialitat, si bé es pot utilitzar com a eina o recurs en classe aquests sistemes, no existeix en el temari ni en els currículums dels cicles, un tema o bloc de continguts específics sobre “sistemes d’informació geogràfica”. I finalment sol·licitem la supressió d’aquesta prova de l’àmbit específic de difusió i conscienciació ambiental (últim paràgraf), perquè el disseny, estudi i pràctiques d’aquestes activitats correspon al professorat tècnic d’FP, concretament en el mòdul de Tècniques d’Educació Ambiental.

SELECCIÓ DIRECCIONS CENTRES DOCENTS.- En aquest punt de l’ordre del dia, des d’UGT Ensenyament PV vam posar de manifest el nostre rebuig a la LOMCE i al model de selecció de les direccions dels centres que estableix i valorem positivament la proposta formulada per l’administració, un bon document tècnic, que facilita i reforça la participació democràtica de la comunitat educativa en aquesta elecció, a través del claustre de professors i el consell escolar del centre, seguint amb les millores que en convocatòries anteriors ja s’havien proposat. Aquest model, que certament no és el que nosaltres defensem i propugnem, sembla el que es recull i consolida en la reforma de la LOE/LOMCE que ja està en el Congrés dels Diputats.

Amb tot, formulem dues peticions importants, la primera que tingueren preferència en aquest procediment aquells aspirants que es presentaren a la reelecció, perquè el seu projecte educatiu és prou conegut i s’ha experimentat en la comunitat educativa de referència i, com a segona petició, que s’establira una moratòria d’almenys un any per a obtindre la formació acreditativa de les competències directives que exigeix el Reial decret 894/2014, de 17 d’octubre. Així, podrien continuar participant aquells aspirants que no disposen ara de la corresponent certificació, sempre condicionats a la superació del curs que convoque als efectes l’Administració.

 6 objetivos y ejes

ALTRES TEMES D’INTERES.- En el torn obert de paraula denunciem la situació per la qual travessen els centres educatius que no reben els fons que se’ls deuen per a fer front a les seues despeses de funcionament. Des d’UGT Ensenyament PV plantegem la distorsió que suposa per als Centres Integrats d’FP o altres Centres que tinguen multitud de programes europeus i mobilitats erasmus amb fons finalistes que no es poden destinar a altres despeses de funcionament i que donen una imatge falsejada i errònia de la situació de tresoreria d’aquests centres. Per a la seua solució se’ns va proposar que aquests centres sol·licitaren fons addicionals a la sotssecretària de la Conselleria d’Educació, de la qual depén el departament de Règim Econòmic, prèvia explicació i justificació de quin és la realitat de la seua tresoreria.



DOCUMENTACIÓ ADDICIONAL: