MESA SECTORIAL 23-06-2022. Procediment d’accés als cossos de catedràtics SECUNDÀRIA i EOI.

MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ. DIA 23 JUNY DE 2022.

Ordre de XX de juny de 2022, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoca el procediment d’accés als cossos de catedràtics d’Educació Secundària i catedràtics d’escoles oficials d’idiomes.

ENLLAÇ DOCUMENTACIÓ.

ENLACE DOCUMENTACIÓN

 



 

DE CARÀCTER GENERAL.
A propòsit d’aquesta convocatòria hem de manifestar la nostra queixa davant la limitació exclusiva dels procediments de carrera i promoció professional interna dels nostres docents a aquest procediment i exigir que s’amplien, recuperant les ofertes compromeses inicialment de 133 places per a l’accés dels cossos docents classificats com A2 als cossos docents classificats com A1 de les ofertes pendents d’executar, a saber, de 2018 i 2019:

OFERTA 2018:

anex ii càtedres

OFERTA 2019.

 

anexx ii b

En segon lloc, vam mostrar la nostra disconformitat amb la distribució de places i especialitats docents seleccionades i exigim la seua ampliació a totes les especialitats del nou cos de Professorat d’Ensenyament Secundari, que s’ha vist incrementat amb la incorporació de 19 especialitats més de l’extint cos de Professorat Tècnic de Formació Professional. Així i com a inici de la nostra petició, que detallarem en escrit posterior, ha d’incorporar-se a aquesta convocatòria, per exemple, totes les especialitats del cos de Professorat d’Ensenyament Secundari vinculades a la FP, com per exemple Construccions Civils i Edificació, que porta més de 25 o 30 anys sense convocar-se. Presentarem nova proposta de distribució de l’oferta, incloent totes les especialitats del cos de PES i de professorat de *EOI.

RELACIONADES AMB EL BAREM DE MÈRITS, ANNEXOS I I II.

En l’annex II inclou els congressos i jornades en l’apartat 2.2.1 (com s’havia fet sempre ja en la convocatòria a Càtedres de 2008 i 2018) mentre que en l’annex I el separa dels cursos de 20 hores sense cap sentit, i posa els congressos i jornades en l’apartat 3.2.a) de les publicacions. No té res a veure la impartició com a ponent de congressos i jornades amb les publicacions. Es contradiu i ha de ser un error que fa falta que comunicau a Conselleria.

No hi ha cap ítem que reculla els DVD’s o CD’s que s’utilitzaven en els anys 2000-2015 aproximadament. En l’apartat 3.2.a) 1 “Llibres en diferents formats” hauria de dir “Llibres o altres publicacions en diferents formats o suports” de manera que recollira en les publicacions DVD, CD o similars amb l’ISBN corresponent. D’aquesta manera s’evitarien interpretacions errònies dels tribunals per una redacció incorrecta de les bases, ja que no es publiquen únicament llibres, existeixen altres formats i suports.

En l’apartat 2.2.1 desapareix de manera arbitrària i sense preavís la participació com a ponent en Congressos i Jornades formatives. En la Convocatòria de 2008 i 2018 sí que s’incloïa en aquest apartat i s’equiparava la puntuació de 0,15 punts en el curs formatiu de 20 hores. Considerem injust que es lleven els Congressos i Jornades impartides d’aquest apartat, i s’incloga en l’apartat 3.2. a) que no té res a veure amb PUBLICACIONS. Ens perjudica greument a tots els que hem participat en Congressos i Jornades formatives durant aquests últims anys. Per què en la convocatòria de 2008 i 2018 els cursos de formació, congressos i jornades estaven en un mateix apartat i en aquest esborrany de 2022 no?

La preparació d’una ponència o un congrés, requereix com a mínim el mateix temps de preparació que un curs de 20 hores. A més, molts cursos són a distància i els ponents ho tornen a repetir passats uns mesos. Per tant, el treball i el mèrit no és més que el de la preparació d’una jornada formativa o un congrés professional de l’especialitat a la qual els presents continguts de divulgació, experimentació, innovació, diferents al que la majoria del professorat ja coneix. Per tant, té molt mèrit.

Paral·lelament, participar en jornades formatives i com el nom indica, significa realitzar una ponència “formativa, de divulgació o innovació” davant el professorat que no té res a veure amb una publicació (com és l’apartat en el qual les engloben). No es publica res en la jornada formativa impartida, ni en suport material ni en suport electrònic.

D’altra banda, és irracional, descompensat i desproporcionat el pes o la puntuació màxima que li donen en l’apartat 2.2. relatiu a cursos formatius de 20 hores (fins a 2 punts), quan molts cursos són amb hores presencials + hores memòria de l’alumnat, repetits i no aporten contingut diferent del ja impartit anteriorment. Per contra, l’apartat 3.1 i l’apartat 3.2, en els quals es reflecteixen realment els mèrits acadèmics i les publicacions que porten molts anys de treball i d’investigació en l’àrea de coneixement de l’especialitat, tenen únicament una valoració màxima de 1,5 punts cadascun d’ells. Almenys, podrien augmentar a 2 punts cadascun dels apartats 3.1. i 3.2 per separat. En aquests apartats és on es demostra el treball de recerca i divulgació realitzat al llarg dels anys, que hauria de ser l’objectiu principal d’aquesta convocatòria a Catedràtics de Secundària. S’equipara la puntuació d’un curs formatiu de 20 hores al certificat de coautor d’un llibre que pot portar-te un treball de centenars d’hores. I en el mateix sentit, no té cap sentit limitar les publicacions a 0,6 punts (fins i tot incloent els congressos i jornades, segons l’esborrany) quan es permet una puntuació màxima de 2 punts en els cursos impartits. Per què es limiten les publicacions a 0,6 i els cursos a 2 punts? No porta moltíssim més treballe una publicació que un curs i hauria d’ampliar-se de 0,6 almenys a 1,5 punts? Creiem que és de sentit comú.

Finalment, en l’apartat 1.2.1. “Quan s’haja realitzat avaluació voluntària del professorat i sempre que siga positiva” es valora indistintament (es faça regular, regular/bé, bé, molt bé o excel·lent) com 0,6 punts. És a dir, no existeix cap graduació o escala de puntuació de manera que en tots li’ls tracta igual amb independència del grau de compliment dels indicadors o la rúbrica que utilitza la inspecció educativa per a avaluar als candidats. Aquest criteri va en contra del principi de mèrit i capacitat que promulga l’article 103.3 de la Constitució espanyola com a Dret Fonamental. A més, tampoc ho apliquem amb el nostre alumnat ni en cap mena de procés selectiu en l’Administració. En la convocatòria de Catedràtics de secundària de 2008 sí que es va fer així i és més just i objectiu perquè es posa la nota en funció del grau de compliment dels indicadors que utilitza la inspecció com a criteris d’avaluació.


Torn obert.

  • Calendari dels diferents processos, en relació amb les oposicions, suprimits i desplaçats, interinitat….
  • Calendari de negociació de les Meses Sectorials d’Educació.
  • Situació dels triennis i sexennis del funcionariat en pràctiques: en unes setmanes treballaran el decret.
  • Professorat de règim especial que no havia obtingut el C1 de valencià: està tramitant-se l’ordre i s’estudiaran altres formacions. Caldria que és desactivar-te fins a obtenir el requisit. (Ordre que modifica ordre 25/2018) L’administració farà recompte dels docents que no tenen encara el requisit i que s’hagen desactivat fins que presenten el requisit.
  • Calendari del concurs de mèrits: esborrany al mes de setembre.
  • Conferència sectorial: està tramitant-se el RD d’integració dels cossos de FP.
  • Cos de catedràtics per al cos de mestres: l’administració no ho contempla perquè els cossos han d’estar creats per llei i en aquest cas, no està creat.
  • Oposicions secundària futures: no està tractat el tema encara.
  • Pagament dels membres de tribunal de les oposicions passades. D’ací a poc temps acabaran els tràmits.
  • Habilitacions dels mestres interins: en juny estava previst, avui, no tenen data clara.
  • Centres en residències: es crearà una normativa per tal de guiar-los.
  • Tema programació: es queda el procés tancat.
  • OPOSICIONS: Condicions de treball pèssimes dels membres dels tribunals d’oposicions del cos de mestres.
  • Paper autocopiable: per què no han continuat en la segona prova amb aquest tipus de paper? l’administració no sabien si era una posta de futur que fora rentable. Era un cost molt elevat fer totes les proves en aquest tipus de papel  i tal vegada no funcionava. Així que han fet la prova i si funciona, continuaran fent-ne ús en esl futurs processos. 
  • Decret de permisos i llicències: curs següent.