UGT-Ensenyament PV s’ha reunit amb la cap de servei de Règim Especial, Carmen Coret, amb l’objectiu de traslladar-li la creixent preocupació i malestar existent a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) davant les últimes mesures adoptades per l’administració.
Un dels principals punts tractats ha sigut la reducció de 10 hores setmanals per als equips directius, proposada pel SOGERE en l’últim acord de plantilles. Des d’UGT-Ensenyament PV hem insistit en les greus dificultats que aquesta retallada suposarà per als equips directius, tenint en compte la gran càrrega de gestió que assumeixen les EOI. No obstant això, la cap de servei ha manifestat que la mesura és definitiva, argumentant que en l’educació obligatòria el temps destinat a funcions directives se situa al voltant del 10 %, mentre que a les EOI aquest percentatge és significativament superior.
Des de la nostra organització hem subratllat que la naturalesa i les exigències de gestió a les EOI difereixen considerablement dels centres d’ensenyament obligatori, especialment per l’amplitud dels horaris d’obertura, que en molts casos van des de les 9.00 fins a les 21.00 hores. Tot i que la mesura s’ha considerat innegociable, la cap de servei s’ha compromés a mantindre els equips directius i les seues condicions actuals fins al final dels mandats en curs.
També s’ha abordat la necessitat urgent de dotar les EOI de personal administratiu (PAS) suficient per garantir un funcionament adequat dels centres. Tot i que ha indicat que aquesta qüestió no és de la seua competència directa, s’ha compromés a estudiar la situació i instar les Direccions Territorials corresponents a resoldre aquestes deficiències, les quals, d’altra banda, alleujarien notablement la càrrega de treball dels equips directius.
Durant la reunió també s’han tractat irregularitats en el concurs de trasllats actual, com ara l’absència de determinades places que haurien d’haver sigut convocades. Coret ha assegurat que totes les places no incloses en aquesta convocatòria seran oferides en la següent, sense excepcions. Així mateix, s’ha compromés a no suprimir cap docent, encara que sí es preveuen fins a nou desplaçaments, que seguirem amb especial atenció.
Finalment, hem traslladat la nostra preocupació pel futur de les especialitats menys demandades. Considerem que un sistema educatiu d’idiomes de referència ha de complir una funció de cohesió social i oferir oportunitats també a grups de llengües minoritàries. Davant aquest plantejament, la cap de servei ha indicat que, en cas que no es puga oferir una llengua com a assignatura curricular per manca de matrícula, es plantejarà la seua oferta com a activitat extracurricular, garantint-ne així la continuïtat.
Des d’UGT-Ensenyament PV continuarem defensant una ensenyança d’idiomes pública, de qualitat i que garantisca la igualtat d’oportunitats, amb una gestió educativa que responga a la realitat i a les necessitats d’aquests centres.