El Sector d’Ensenyament d’UGT reivindica la necessitat de canviar els hàbits del present per a garantir un futur ecosostenible
La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient ens recorda que la conscienciació mediambiental és fonamental en Educació, en ser clau per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible
L’Educació compromesa amb un desenvolupament sostenible del planeta no és una realitat sorgida del no-res, sinó que és fruit d’una evolució i una inserció dins dels programes i matèries educatives. La nova llei educativa, la LOMLOE, proposa una sistematització i una integració plena i transversal per mitjà de les competències clau que han d’adquirir els alumnes al llarg de la seua escolarització per a aconseguir que l’educació mediambiental i els estils de vida saludables siguen una realitat.
Per al Sector d’Ensenyament d’UGT, els centres escolars són llocs idonis on promoure un major respecte pel medi ambient com a garantia d’un futur més saludable. Són espais on conscienciar als nostres joves sobre la importància del medi ambient, no sols a través dels continguts que apareixen en el currículum educatiu, sinó també mitjançant l’aplicació pràctica de mesures de gestió dels recursos escolars, com a campanyes de reciclatge, campanyes i programes d’estalvi energètic i d’aigua o programes de recuperació d’espais naturals del municipi o comunitat on es troba el centre educatiu, etc.
UGT aposta perquè el centre escolar, en si mateix, siga una estructura respectuosa amb el medi ambient, en el qual es fomenten de manera implícita i explícita aspectes com el desenvolupament sostenible, la sensibilitat mediambiental, el coneixement del mitjà, el respecte a la biodiversitat i la conscienciació ecològica. Per a això, reclamem la implicació de les Administracions educatives en aquesta tasca a través de polítiques orientades a la protecció mediambiental i dels recursos naturals, i afavorint que les seues instal·lacions siguen respectuoses mitjançant l’adopció de mesures que garantisquen la ‘petjada zero’ a nivell mediambiental i de generació de recursos, però també per mitjà de la generació d’energia verda i ús responsable de l’aigua.
El sindicat subratlla la necessitat de canviar els hàbits del present per a garantir el futur i destaca el paper que tenen l’escola i el professorat en la creació d’actituds i valors en l’alumnat que permeten fer del nostre planeta un món més sostenible.
3 juny 2022
El Sector de Enseñanza de UGT reivindica la necesidad de cambiar los hábitos del presente para garantizar un futuro ecosostenible
La celebración del Día Mundial del Medio Ambiente nos recuerda que la concienciación medioambiental es fundamental en Educación, al ser clave para la consecución de los Objetivos de Desarrollo Sostenible
La Educación comprometida con un desarrollo sostenible del planeta no es una realidad surgida de la nada, sino que es fruto de una evolución y una inserción dentro de los programas y materias educativas. La nueva ley educativa, la LOMLOE, propone una sistematización y una integración plena y transversal por medio de las competencias clave que han de adquirir los alumnos a lo largo de su escolarización para lograr que la educación medioambiental y los estilos de vida saludables sean una realidad.
Para el Sector de Enseñanza de UGT, los centros escolares son lugares idóneos donde promover un mayor respeto por el medioambiente como garantía de un futuro más saludable. Son espacios donde concienciar a nuestros jóvenes sobre la importancia del medioambiente, no solo a través de los contenidos que aparecen en el currículo educativo, sino también mediante la aplicación práctica de medidas de gestión de los recursos escolares, como campañas de reciclaje, campañas y programas de ahorro energético y de agua o programas de recuperación de espacios naturales del municipio o comunidad donde se encuentra el centro educativo, etc.
UGT apuesta por que el centro escolar, en sí mismo, sea una estructura respetuosa con el medioambiente, en el que se fomenten de forma implícita y explícita aspectos como el desarrollo sostenible, la sensibilidad medioambiental, el conocimiento del medio, el respeto a la biodiversidad y la concienciación ecológica. Para ello, reclamamos la implicación de las Administraciones educativas en esta tarea a través de políticas orientadas a la protección medioambiental y de los recursos naturales, y favoreciendo que sus instalaciones sean respetuosas mediante la adopción de medidas que garanticen la ‘huella cero’ a nivel medioambiental y de generación de recursos, pero también por medio de la generación de energía verde y uso responsable del agua.
El sindicato subraya la necesidad de cambiar los hábitos del presente para garantizar el futuro y destaca el papel que tienen la escuela y el profesorado en la creación de actitudes y valores en el alumnado que permitan hacer de nuestro planeta un mundo más sostenible.
3 junio 2022