Comissió de seguiment 5-12-2023. Arranjament escolar

Des d’UGT considerem la baixada de ràtio important i necessària com a criteri general per a una major qualitat de l’ensenyament.

Respecte als cinc tipus que classifiquen les diferents tipologies d’alumnat en les unitats de centres específics d’Educació Especial en la Taula 6, des d’UGT, ens quedaríem en principi amb les ràtios mínimes que proposa Conselleria, per a procedir més endavant a un ajust progressiu d’eixes ràtios a la baixa.

Juntament amb aquesta baixada de ràtios, continuem sol·licitant el fisioterapeuta per als alumnes de tipus I i V (TEA i trastorn de conducta) perquè considerem la intervenció d’aquesta figura professional com a necessària per a la identificació, control i ajust dels moviments i el desenvolupament i maduració de la motricitat.

Al seu torn, UGT demana que hi haja un educador per unitat independentment de la tipologia com ja n’hi ha en els tipus I i II (TEA i Plurideficiència amb discapacitat intel·lectual)
Respecte als quatre tipus que classifiquen les diferents tipologies d’alumnat en les unitats de centres ordinaris en la Taula 7, des d’UGT, ens quedaríem en principi amb les ràtios mínimes que proposa Conselleria, per a procedir més endavant a un ajust progressiu d’eixes ràtios a la baixa.

D’altra banda, UGT considera imprescindible que s’incloga el criteri de demanda social com un dels criteris que s’han de tindre en compte a l’hora de triar centre, ja que totes dues xarxes, pública i concertada són complementàries.

També sol·licitem a l’administració la urgència d’abordar la negociació de plantilles com a pedra angular per a poder dur a terme un arranjament escolar més just i igualitari, i sobretot en els centres d’Educació Especial i FP.

Finalment, la Direcció General de Centres es compromet a la signatura de manera immediata de la pròrroga de l’Acord de Jubilació Parcial per a l’any 2024


           

Desde UGT consideramos la bajada de ratio importante y necesaria como criterio general para una mayor calidad de la enseñanza.

            Respecto a los cinco tipos que clasifican las distintas tipologías de alumnado en las unidades de centros específicos de Educación Especial en la Tabla 6, desde UGT, nos quedaríamos en principio con las ratios mínimas que propone Conselleria, para proceder más adelante a un ajuste progresivo de esas ratios a la baja.

            Junto con esta bajada de ratios, seguimos solicitando el fisioterapeuta para los alumnos de tipo I y V (TEA y trastorno de conducta) porque consideramos la intervención de esta figura profesional como necesaria para la identificación, control y ajuste de los movimientos y el desarrollo y maduración de la motricidad.

            A su vez, UGT pide que haya un educador por unidad independientemente de la tipología como ya los hay en los tipos I y II (TEA y Plurideficiencia con discapacidad intelectual)

            Respecto a los cuatro tipos que clasifican las distintas tipologías de alumnado en las unidades de centros ordinarios en la Tabla 7, desde UGT, nos quedaríamos en principio con las ratios mínimas que propone Conselleria, para proceder más adelante a un ajuste progresivo de esas ratios a la baja.

            Por otra parte, UGT considera imprescindible que se incluya el criterio de demanda social como uno de los criterios que se deben de tener en cuenta a la hora de elegir centro, ya que ambas redes, pública y concertada son complementarias.

        También solicitamos a la administración la urgencia de abordar la negociación de plantillas como piedra angular para poder llevar a cabo un arreglo escolar más justo e igualitario, y sobre todo en los centros de Educación Especial y FP.

Finalmente, la Dirección General de Centros se compromete a la firma de forma inmediata de la prórroga del Acuerdo de Jubilación Parcial para el año 2024

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.