ADMISSIÓ: Educació inicia el període d’admissió per als cursos d’especialització d’FP // Educación inicia el periodo de admisión para los cursos de especialización de FP

Educació inicia el període d’admissió per als cursos d’especialització d’FP

– L’admissió en els 10 cursos d’especialització que s’ofereixen el pròxim curs en 32 centres educatius estarà oberta fins al pròxim 16 de juliol
– Ofereixen formació tècnica en sectors emergents com ara la fabricació en 3D, cultius cel·lulars, intel·ligència artificial i ‘big data’
– Tota la informació sobre el calendari d’admissió i matrícula està en el web

Calendari d’admissió i matrícula

Les persones titulades en grau superior o grau mitjà d’FP interessades tenen tota l’explicació sobre els requisits i terminis per a optar a una de les 700 places de formació gratuïta que s’ofereixen per al pròxim curs en la resolució que s’ha publicat en el DOGV (consultar ací).

El període d’admissió ja està obert i acaba el divendres 16 de juliol a les 23.59 hores. Tota la tramitació de la sol·licitud de plaça és telemàtica i s’ha de fer a través d’Internet (consultar ací).

Les llistes provisionals d’admesos, exclosos i en llista d’espera es publicaran en l’enllaç anterior el 27 de juliol. El període de reclamació a les llistes provisionals serà del 27 al 30 de juliol mitjançant correu electrònic (sfp@gva.es). El 3 de setembre, també en l’enllaç web de l’admissió, es publicarà la llista definitiva de persones admeses i s’obrirà un període de reclamacions a les llistes definitives del 3 al 6 de setembre, mitjançant correu electrònic.

Els centres educatius publicaran en el tauler d’anuncis respectiu les llistes definitives el 10 de setembre i la matrícula serà presencial, entre el 13 i el 17 de setembre, en els centres educatius en els quals l’alumnat haja sigut admés. Les classes començaran el divendres 1 d’octubre i acabaran el dimecres 15 de juny de 2022.

Quins són els 10 cursos d’especialització i on s’ofereixen?

Per al pròxim curs 2021-2022, els cursos d’especialització d’FP s’amplien amb cinc nous títols: un d’aquests és el de Fabricació additiva mitjançant l’ús d’impressores 3D, que s’ha implantat al CIPFP Vicente Blasco Ibáñez de València.

Una altra novetat és el curs d’especialització en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual. S’oferirà a l’IES Font de Sant Lluís de València i també a l’IES María Enríquez de Gandia.

De nova implantació és també el curs d’especialització en Intel·ligència artificial i ‘big data’. Es podrà estudiar a l’IES Severo Ochoa d’Elx, a l’IES El Caminàs de Castelló de la Plana i també al CIPFP de Mislata i a l’IES Abastos de València.

El curs d’especialització en Cultius cel·lulars, que s’ofereix a l’IES Jorge Juan de Sagunt, arriba per primera volta al sistema educatiu valencià d’FP. És una titulació molt demandada pels laboratoris biomèdics i biotecnològics, així com per la indústria biofarmacèutica.

La cinquena novetat és el curs d’especialització en Manteniment en seguretat de vehicles híbrids i elèctrics, que tracta de donar resposta a un sector emergent que demanda personal tècnic molt especialitzat. Aquesta és l’única de les cinc noves titulacions a les quals es pot accedir des d’un títol d’FP de grau mitjà. S’oferirà a l’IES la Torreta d’Elx i al CIPFP de Cheste.

Aquests cinc títols se sumen al catàleg de cinc titulacions que la Conselleria ja ha implantat en el curs 2020-2021 amb èxit en 7 centres i que el pròxim curs 2021-2022 s’amplien a 19 centres més.

Un d’aquests és el curs de Fabricació intel·ligent, dirigit a potenciar la innovació industrial; aquest curs s’ha oferit a l’IES Cotes Baixes d’Alcoi i el pròxim curs s’oferirà també en 5 instituts més: l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant, l’IES Marcos Zaragoza de la Vila Joiosa, l’IES Antonio Navarro Santafé de Villena, l’IES Bernat de Guinovart d’Algemesí i l’IES La Valldigna de Tavernes de la Valldigna.

El curs d’especialització en Ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació i la comunicació s’ha oferit en el curs 2020-2021 en l’IES Severo Ochoa d’Elx i en el CIPFP Mislata. El pròxim 2021-2022 continua oferint-se en aquests dos centres i s’amplia a 7 instituts més: CIFP Batoi d’Alcoi, IES Pere Maria Orts de Benidorm, IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, IES El Caminàs de Castelló de la Plana, IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, IES Camp de Morvedre de Sagunt i IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna.

El curs d’especialització en Ciberseguretat en entorns de les tecnologies d’operació, dissenyat per a afavorir tant la digitalització com la seguretat en les instal·lacions industrials automatitzades, s’oferirà el pròxim curs en 3 centres: l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant, el CIPFP Luis Suñer d’Alzira i l’IES Jaume I d’Ontinyent.

En aquest curs que acaba de finalitzar s’ha oferit el curs d’especialització de Fleca i brioixeria artesanals tant al CIPFP de Cheste com al CIPFP Ciutat de l’aprenent de València. Aquest ‘màster’, l’únic dels ja implantats a què es pot accedir des d’un grau mitjà d’FP, el pròxim curs continuarà oferint-se als dos centres esmentats i s’ampliarà a quatre centres més: CIPFP Valle de Elda d’Elda, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, CIPFP Benicarló i CIPFP Costa de Azahar de Castelló de la Plana.

Finalment, el curs d’especialització en Digitalització del manteniment industrial, que ja s’ha implantat amb gran acceptació aquest curs en el CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, continua oferint-se el pròxim curs 2021-2022 en aquest centre de l’Horta Sud.



 

 Educación inicia el periodo de admisión para los cursos de especialización de FP

– La admisión en los 10 cursos de especialización que se ofertan el próximo curso en 32 centros educativos estará abierta hasta el próximo 16 de julio
– Ofrecen formación técnica en sectores emergentes como la fabricación en 3D, cultivos celulares, inteligencia artificial y ‘big data’
– Toda la información sobre el calendario de admisión y matrícula está en la web

Calendario de admisión y matrícula

Las personas tituladas en grado superior o grado medio de FP interesadas tienen toda la explicación sobre los requisitos y plazos para optar a una de las 700 plazas de formación gratuita que se ofertan para el próximo curso en la resolución que se ha publicado en el DOGV (consultar aquí).

El periodo de admisión ya está abierto y finaliza el viernes 16 de julio a las 23.59 horas. Toda la tramitación de la solicitud de plaza es telemática y se debe realizar a través de Internet (consultar aquí).

Las listas provisionales de admitidos, excluidos y en lista de espera se publicarán en el enlace anterior el 27 de julio. El periodo de reclamación a las listas provisionales será del 27 al 30 de julio mediante correo electrónico (sfp@gva.es). El 3 de septiembre, también en el enlace web de la admisión, se publicará la lista definitiva de personas admitidas y se abrirá un período de reclamaciones a las listas definitivas del 3 al 6 de septiembre, mediante correo electrónico.

Los centros educativos publicarán en el respectivo tablón de anuncios las listas definitivas el 10 de septiembre y la matrícula será presencial, entre el 13 y el 17 de septiembre, en los centros educativos en los que el alumnado haya sido admitido. Las clases empezarán el viernes 1 de octubre y acabarán el miércoles 15 de junio de 2022.

10 cursos de especialización y dónde se ofertan

Para el próximo curso 2021-2022, los cursos de especialización de FP se amplían con cinco nuevos títulos: uno de ellos es el de Fabricación aditiva mediante el uso de impresoras 3D, que se ha implantado en el CIPFP Vicente Blasco Ibáñez de València.

Otra novedad es el curso de especialización en Desarrollo de videojuegos y realidad virtual. Se ofrecerá en el IES Font de Sant Lluís de València y también en el IES María Enríquez de Gandia.

De nueva implantación es también el curso de especialización en Inteligencia artificial y ‘big data’. Se podrá estudiar en el IES Severo Ochoa de Elche, en el IES El Caminàs de Castelló de la Plana y también en el CIPFP de Mislata y en el IES Abastos de València.

El curso de especialización en Cultivos celulares, que se oferta en el IES Jorge Juan de Sagunto, llega por primera vez al sistema educativo valenciano de FP. Es una titulación muy demandada por los laboratorios biomédicos y biotecnológicos, así como por la industria biofarmacéutica.

La quinta novedad es el curso de especialización en Mantenimiento en seguridad de vehículos híbridos y eléctricos, que trata de dar respuesta a un sector emergente que demanda personal técnico muy especializado. Esta es la única de las cinco nuevas titulaciones a las que se puede acceder desde un título de FP de grado medio. Se ofertará en el IES la Torreta de Elche y en el CIPFP de Cheste.

Estos cinco títulos se suman al catálogo de cinco titulaciones que la Consellería ya ha implantado en el curso 2020-2021 con éxito en 7 centros y que el próximo curso 2021-2022 se amplían a 19 centros más.

Uno de ellos es el curso de Fabricación inteligente, dirigido a potenciar la innovación industrial; este curso se ha ofertado en el IES Cotes Baixes de Alcoy y el próximo curso se ofertará también en otros 5 institutos más: el IES Antonio José Cavanilles de Alicante, el IES Marcos Zaragoza de Villajoyosa, el IES Antonio Navarro Santafé de Villena, el IES Bernat de Guinovart de Algemesí y el IES La Valldigna de Tavernes de la Valldigna.

El curso de especialización en Ciberseguridad en entornos de las tecnologías de la información y la comunicación se ha ofertado en el curso 2020-2021 en el IES Severo Ochoa de Elche y en el CIPFP Mislata. El próximo 2021-2022 continúa ofertándose en estos dos centros y se amplía a 7 institutos más: CIFP Batoi de Alcoy, IES Pere Maria Orts de Benidorm, IES San Vicente de San Vicente del Raspeig, IES El Caminàs de Castelló de la Plana, IES Sant Vicent Ferrer de Algemesí, IES Camp de Morvedre de Sagunto e IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna.

El curso de especialización en Ciberseguridad en entornos de las tecnologías de operación, diseñado para favorecer tanto la digitalización como la seguridad en las instalaciones industriales automatizadas, se ofertará el próximo curso en 3 centros: el IES Antonio José Cavanilles de Alicante, el CIPFP Luis Suñer de Alzira y el IES Jaume I de Ontinyent.

En este curso que acaba de finalizar se ha ofertado el curso de especialización de Panadería y bollería artesanales tanto en el CIPFP de Cheste como en el CIPFP Ciutat de l’Aprenent en València. Este ‘máster’, el único de los ya implantados al que se puede acceder desde un grado medio de FP, el próximo curso continuará ofertándose en los dos centros citados y se ampliará en cuatro centros más: CIPFP Valle de Elda de Elda, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, CIPFP Benicarló y CIPFP Costa de Azahar de Castelló de la Plana.

Por último, el curso de especialización en Digitalización del mantenimiento industrial, que ya se ha implantado con gran aceptación este curso en el CIPFP Faitanar de Quart de Poblet, continúa ofertándose el próximo curso 2021-2022 en este centro de L’Horta Sud.