UGT INFORMA: Autorització els centres públics que impartisquen FP de grau bàsic que han sol•licitat adherir-se al projecte experimental d’adaptació de la FP de grau bàsic

La Llei orgànica 3/2020 de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, té com a objectiu un sistema educatiu que augmente les oportunitats formatives i educatives de tota la població.
El Decret 135/2014, de 8 d’agost del Consell, regula els cicles formatius de Formació Professional Bàsica en la Comunitat Valenciana.
El Decret 104/2018, de 27 de juliol, del Consell, pel qual es desenvolupen els principis d’equitat i d’inclusió en el sistema educatiu valencià, estableix un marc general sobre el model d’inclusió educativa del sistema valencià.
L’Ordre 20/2019, de 30 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regula l’organització de la resposta educativa per a la inclusió de l’alumnat en els centres docents sostinguts amb fons públics del sistema educatiu valencià, concreta com remoure les barreres i articular els suports per a garantir la inclusió de tot l’alumnat.
L’Ordre 73/2014 de 26 d’agost, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, regula els programes formatius de qualificació bàsica en la Comunitat Valenciana.
La Resolució de 5 de maig de 2022, de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, per la qual s’adapta amb caràcter experimental la Formació Professional de grau bàsic a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
Examinades les sol·licituds presentades sobre la base dels requisits establits en l’apartat sisé de la Resolució de 5 de maig de 2022, de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, per la qual s’adapta amb caràcter experimental la Formació Professional de grau bàsic a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, (DOGV 9337, 12.05.2022).
D’acord amb el Reial decret 1147/2011, del 29 de juliol, pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, i fent ús de les atribucions conferides per l’article 9 del Decret 173/2020, de 30 d’octubre, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la resta de legislació aplicable, resolc:

Primer
Autoritzar els centres públics de titularitat de la Generalitat Valenciana, que van sol·licitar adherir-se dins del termini i en la forma escaient al projecte experimental d’adaptació de la Formació Professional de grau bàsic a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, i que figuren en l’Annex I de la present resolució.

LLEGIR MÉS…