GRUP DE TREBALL: Plantilles dels centres d’Educació Infantil i Primària

Grup de Plantilles dels centres d’Educació Infantil i Primària 30-03-2022

Seguint instruccions de la Direcció General de Personal Docent us convoquem a la reunió d’un Grup de Treball entre l’administració i els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació sobre les Plantilles dels centres d’Educació Infantil i Primària
Els punts a tractar en la reunió seran els següents:
1.- Constitució del grup de treball
2.- Arreplegar criteris generals i propostes o aportacions dels sindicats de la Mesa Sectorial, per a la redacció de l’ordre de plantilles dels centres d’Educació Infantil i Primària, prevista en el Pla de Treball d’aquest curs.

Valorem positivament la constitució del grup de treball, però també esperàvem una proposta prèvia de l’administració i d’aquesta manera treballar i aportar les nostres esmenes.
En l’àmbit general, sol•licitem una baixada de ràtio generalitzada. És important un augment de les plantilles per tal d’afavorir una millora en la qualitat en l’ensenyament. Envers el nou model d’inclusió educativa, cal un augment de personal docent per aconseguir els objectius proposats.
En aquest sentit, seria necessària una partida pressupostària generosa, però justa per poder fer front a una adequada orde de plantilles.
Seria necessari que es pensara en els i les docents majors de 55 anys: la seua reducció horària va en funció de les necessitats del centre. Doncs sol•licitem que siga un dret i no un “depén”.
Arran de la plantilla d’Educació Infantil, dotar dels especialistes de Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge que necessiten, per tal de donar una adequada estimulació primerenca.
Centrant-se amb la figura de la funció de tutoria, caldria recuperar la figura del tutor i/o tutora en cadascuna de les unitats de Primària.
Envers els especialistes de Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge, per tal d’aconseguir una major estabilitat en les plantilles, seria necessària un reforç i aconseguir una plantilla fixa.
A més d’un major nombre de professorat d’anglés amb la seua corresponent titulació.
Quan al PAM, caldria que fora estable i no canviant.

Finalment UGT Ensenyament sol·licita una efectiva construcció de manera progressiva però real del sistema educatiu valencià, un mapa escolar i una construcció de centres segons les necessitats igual que es va fer amb els Acords de Plantilles d’inici de segle i anteriors a les retallades educatives.


L’administració ha recollit totes les aportacions per crear un esborrany sobre les plantilles dels centres d’Educació i Primària i dur-ho en el menor temps possible a negociació mitjançant una Mesa Sectorial.

INFORMACIÓ CONCURS DE TRASLLATS: La publicació de les vacants definitives està prevista de forma “quasi segura” el divendres dia 1 d’abril.


 


 

Grupo de trabajo: Plantillas de los centros de Educación Infantil y Primaria 30-03-2022

Siguiendo instrucciones de la Dirección General de Personal Docente os convocamos a la reunión de un Grupo de Trabajo entre la administración y los sindicatos de la Mesa Sectorial de Educación sobre las Plantillas de los centros de Educación Infantil y Primaria
Los puntos a tratar en la reunión serán los siguientes:
1.- Constitución del grupo de trabajo
2.- Recoger criterios generales y propuestas o aportaciones de los sindicatos de la Mesa Sectorial, para la redacción de la orden de plantillas de los centros de Educación Infantil y Primaria, prevista en el Plan de Trabajo de este curso.

Valoramos positivamente la constitución del grupo de trabajo, pero también esperábamos una propuesta previa de la administración y de este modo trabajar y aportar nuestras enmiendas.
En el ámbito general, solicitamos una bajada de ratio generalizada. Es importante un aumento de las plantillas para favorecer una mejora de la calidad en la enseñanza. Hacia el nuevo modelo de inclusión educativa, hace falta un aumento de personal docente para conseguir los objetivos propuestos.
En este sentido, sería necesaria una partida presupuestaria generosa, pero justa para poder hacer frente a una adecuada orden de plantillas.
Sería necesario que se pensara en los y las docentes mayores de 55 años: su reducción horaria va en función de las necesidades del centro. Pues solicitamos que sea un derecho y no un “depende”.
A raíz de la plantilla de educación infantil, dotar de los especialistas de Pedagogía Terapéutica y Audición y Lenguaje que necesitan, para dar una adecuada estimulación temprana.
Centrándose con la figura de la función de tutoría, habría que recuperar la figura del tutor y/o tutora en cada una de las unidades de Primaria.
Sobre los especialistas de Pedagogía Terapéutica y Audición y Lenguaje, para conseguir una mayor estabilidad en las plantillas, sería necesario un refuerzo y conseguir plantilla fija.
Además de un mayor número de profesorado de inglés con su correspondiente titulación.
En relación al PAM, haría falta que fuera estable y no cambiante.

Finalmente UGT Enseñanza solicita una efectiva construcción de manera progresiva pero real del sistema educativo valenciano, un mapa escolar y una construcción de centros según las necesidades al igual que se hizo con los Acuerdos de Plantillas de inicio de siglo y anteriores a los recortes educativos.
La administración ha recogido todas las aportaciones para crear un borrador sobre las plantillas de los centros de Educación y Primaria y llevarlo en el menor tiempo posible a negociación mediante una Mesa Sectorial.

 

INFORMACIÓN CONCURSO DE TRASLADOS: La publicación de las vacantes definitivas está prevista de forma “casi segura” el viernes día 1 de abril.

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.