UGT exigeix ​​al Ministeri que avance i prioritze el desenvolupament normatiu relatiu al professorat dels Ensenyaments Artístics

El Sector d’Ensenyament d’UGT ha assistit hui, 8 d’abril, i ahir a dues reunions convocades pel Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports per a debatre sobre els dos primers projectes normatius que desenvolupa la Llei d’Artístiques.

El Ministeri va convocar ahir la reunió del ple del Consell Superior d’Ensenyaments Artístics i hui a la Mesa de personal docent no universitari per a negociar el Projecte de Reial decret de calendari d’implantació de la Llei 1/2024, de 7 de juny, per la qual es regulen els ensenyaments artístics superiors i s’estableix l’organització i equivalències dels ensenyaments artístics professionals, al costat del projecte de reial decret que regula la composició i funcions del Consell Superior d’Ensenyaments Artístics, que es publicaran en els mesos de juliol de 2025.

La normativa que es presenta per al seu desenvolupament afecta a temes del professorat, alumnat, ensenyaments i centres, i inclou dues fases de desenvolupament: una primera, fins a setembre de 2026, que abordarà la nova organització dels ensenyaments artístics superiors i els procediments de qualitat, al costat de la nova regulació del CSEA, òrgan consultiu dels ensenyaments, i una segona fase, fins a setembre de 2027, que abordarà els continguts mínims dels nous títols, els ensenyaments professionals, l’Estatut de l’Estudiant i els temes que afecten el professorat sobre la creació dels nous cossos docents i la integració del seu professorat.

Des d’UGT, considerem necessari que, entre tot el desenvolupament normatiu proposat, es prioritze la normativa relativa al professorat dels ensenyaments per a abordar com més prompte millor l’organització i el desenvolupament dels nous cossos docents. En la taula de negociació convocada, hem defensat que els efectes professionals de la reorganització dels cossos docents es produïsquen al més prompte possible, atés que és una cosa que ja ve recollit en el títol III de la Llei d’Artístiques. Creiem que és moment de revertir aquesta situació injusta i reconéixer al personal docent dels ensenyaments artístics la important labor que desenvolupa en els seus centres.

La Llei d’Artístiques ha de permetre continuar avançant en la formació de qualitat que imparteixen els seus centres i professionals, per a aprofitar tot el talent del seu alumnat. Des d’UGT, continuarem fent proposades on es negocien, al costat de la resta de temes inclosos en el calendari d’implantació de la llei, la creació i integració als nous cossos docents i la millora de les condicions laborals del professorat dels ensenyaments.