Gràcies a la intervenció d’UGT Ensenyament el personal afectat pel cessaments improcedents han recuperat el lloc de treball.

Gràcies a les gestions d’UGT, les persones cessades continuaran en els seus llocs de treball.

21 octubre de 2024. Aquest matí s’ha reunit UGT Ensenyament en la Direcció Territorial d’Educació d’Alacant per esclarir i incorporar de forma immediata a les persones afectades pels cessaments improcedents.

Gràcies a la gestió d’UGT, aquestes persones s’incorporaran a les seues places.

UGT continuarà lluitat per millorar les condicions laborals del professorat:

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, INCLUSIVA, DE QUALITAT I EN VALENCIÀ.

UGT Ensenyament denuncia la situació originada per part de l’administració.

En primer lloc, la falta de places oferides en les adjudicacions contínues, no cobrint-se substitucions durant setmanes i provocant un augment de càrrega lectiva del professorat, a més d’alumnat sense professional adequat.

En segon lloc, tampoc s’estan cobrint places de personal no docent, assumint les seues tasques el personal docent.

I ara el desencadenant de la situació: El divendres 18 d’octubre es va enviar a 54 docents que estaven realitzant substitucions el cessament del seu lloc de treball. El correu electrònic deia des de la DT Alacant concretament:

Adjuntem nomenaments i cessaments.
Seguint instruccions de Conselleria hem procedit a cessar la docent del seu lloc amb data 18/10. El dilluns no ha d’anar al centre. La documentació que s’adjunta està sense signar. El dilluns l’enviarem signada.
Gràcies.

Les persones afectades no sabien si es tractava d’una broma, ja que les persones titulars de la plaça que estaven cobrint no s’anaven a incorporar, perquè eren substitucions originades per permisos per maternitat. Aquesta situació generaria que l’alumnat es quedarien sense professorat durant setmanes.

Conselleria ha manifestat que s’han quedat sense pressupost per a cobrir aquests permisos, la qual cosa per al sindicat suposarà un declivi clar en l’educació pública.

Per al sindicat aquests cessaments es consideren il·legals i s’estan estudiant accions jurídiques per a esmenar aquesta situació i garantir la qualitat del nostre sistema educatiu.

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.