La Plataforma per l’Ensenyament Públic valora el seguiment de la vaga en un 68%. Agraïments a la Comunitat Educativa.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic, convocant de la vaga d’avui 23 de maig, fa una valoració molt positiva del seguiment de la vaga i de les mobilitzacions convocades arreu del territori valencià.

Fins les 15 hores, l’enquesta del seguiment de la vaga l’han contestat 491 centres educatius dels més de 1500 centres educatius i el seguiment de la vaga per part del professorat, personal PAE i PAS i alumnat ha estat molt satisfactòria. Al voltant d’un terç dels centres educatius han emplenat l’enquesta i podem afirmar que el seguiment de la vaga, quant al professorat, ha estat d’un 68%. Quant al col·lectiu d’educadors i educadores, que comptaven amb uns serveis mínims abusius, el seguiment ha estat d’un 57%.

Per territoris, el seguiment ha estat:
València: 71%
Alacant: 69%
Castelló: 65%

Igualment, molts alumnes no han acudit als centres educatius aquest matí i han participat també de les mobilitzacions del matí.
La Plataforma per l’Ensenyament Públic espera unes manifestacions massives també aquesta vesprada a Alacant, València i Castelló.
La Plataforma es mostra satisfeta amb el seguiment de la vaga i afirma que les mobilitzacions del matí han superat les expectatives previstes.
És per això, que la Plataforma exigeix a la Conselleria d’Educació i al govern valencià que s’atenguen les reivindicacions de la comunitat educativa que s’està manifestant pels carrers de les ciutats de tot el País Valencià.

AGRAÏMENTS PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC.


Estimades membres de la comunitat educativa, famílies, representants de totes les organitzacions i entitats participants i que ens han donat el seu suport, i mitjans de
comunicació:

Des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic valorem positivament la resposta de les comunitats educatives que van donar suport a la Vaga i a les concentracions i manifestacions de matí a Alacant, Dénia, Port de Sagunt, Alcoi, Elx, Torrevella, Alcoi, Gandía, València, Castelló, Ontinyent, Petrer i Vall d’Uixó, i a les manifestacions de la vesprada a València, Castelló i Alacant. Moltes gràcies a totes les persones que s’aplegaren per reclamar al Consell que volem una educació pública, de qualitat i en valencià, i que anem a fer front a totes les seues polítiques regressives.

Amb aquesta primera crida hem aconseguit mobilitzar a milers de famílies, professorat, equips directius, estudiantat, i organitzacions sindicals i cíviques tant a nivell provincial, com nacional i internacional, que ens han donat també el seu suport. El que volem és denunciar el tancament d’aules a infantil i primària, retallades a escoles d’idiomes, paralització d’obres Edificant a les escoles, falta de recursos a la inclusió, maltractament al valencià en l’ensenyament, districte únic segregador i un transport escolar deficient. A més, també hem volgut reivindicar una millora de les condicions laborals del professorat (increments retributius, reducció d’hores lectives per a docents majors de 55 anys, augment de les plantilles, baixada generalitzada de ràtios, entre altres).

Esta primera vaga educativa, junt a les concentracions a les portes dels centres escolars, ha sigut un primer pols per a aconseguir les nostres reivindicacions. Continuarem i esperem
aconseguir el nostre objectiu per tindre una xarxa pública de centres educatius de qualitat i en valencià. Comptem i agraïm el vostre suport i no defallirem en instar al Consell a eliminar tots els entrebancs econòmics, burocràtics, polítics i jurídics que posen en risc les nostres escoles. Totes les entitats i comunitat educativa tenim una finalitat compartida: que l’educació pública no es toca!

A Castelló, València i Alacant, 24 de maig de 2024,
La Plataforma en Defensa de L’ensenyament Públic

Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.