UGT INFORMA: Convocatòria de subvencions per al foment d’activitats de participació, associació i formació de les AMPA.

Mitjançant l’Ordre 29/2016, de 17 de juny, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions dirigides a les associacions de mares i pares d’alumnes, les associacions d’alumnes, les seues federacions i confederacions (DOGV 7809, 20.06.2016).
En l’article 3 de l’ordre esmentada es disposa que el procediment de concessió per concurrència competitiva s’iniciarà d’ofici mitjançant convocatòria pública, adoptada per resolució de l’òrgan competent i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (d’ara en avant, DOGV), i que cada convocatòria determinarà el col·lectiu al qual es destina la subvenció corresponent.
La Generalitat ha previst en els pressupostos de 2022 una línia pressupostària destinada al foment, participació i associació de mares i pares d’alumnes per a finançar despeses de funcionament i l’execució d’activitats formatives de les associacions de mares i pares d’alumnes de centres docents no universitaris de la Comunitat Valenciana sostinguts amb fons públics, de les seues federacions i confederacions.
D’altra banda, s’ha aprovat mitjançant la Resolució de 23 de març de 2020, del conseller d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8783, 07.04.2020) el Pla estratègic de subvencions 2020-2023 de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que estableix en l’annex, com a objectiu estratègic 7.1, «Fomentar la participació de la comunitat educativa» i desplega la línia de subvenció S0022000, amb la denominació «Foment, participació i associació de mares i pares de l’alumnat no universitari de la Comunitat Valenciana i les activitats extraescolars que realitzen en els centres docents sostinguts amb fons públics».
Per això, fent ús de les facultats que em confereix el Decret 173/2020, de 30 d’octubre, del Consell, d’aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport (DOGV 8959, 24.11.2020), i segons el que s’estableix en els articles 160, apartat 4, paràgraf b), i 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (d’ara en avant, Llei d’hisenda pública i subvencions), i vista la proposta de la Direcció General d’Innovació Educativa i Ordenació, i de conformitat amb aquesta, resolc:

Primer. Objecte i àmbit d’aplicació
1. L’objecte d’aquesta subvenció és convocar en règim de concurrència competitiva les ajudes destinades al finançament de les despeses de funcionament i al foment d’activitats de participació, associació i formació executades per:
a) Les associacions de mares i pares d’alumnes (d’ara en avant, AMPA) de centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics amb seu a la Comunitat Valenciana.
b) Les confederacions i federacions d’associacions de mares i pares d’alumnes de centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics amb seu a la Comunitat Valenciana.
2. Hi queden compreses les activitats realitzades des de setembre de 2021 fins al termini concedit en la resolució per a la justificació de les despeses de les activitats executades, sempre que estiguen incloses en el projecte presentat per a sol·licitar la subvenció i no hagen servit per a justificar altres ajudes rebudes. El termini de justificació es fixarà en la resolució de concessió de les subvencions.
3. No seran objecte de subvenció les despeses que es referisquen a material inventariable.

Segon. Import i finançament
1. L’import global màxim destinat a les ajudes a què es refereix l’apartat primer d’aquesta convocatòria és de 598.578,14 euros.
La quantitat esmentada es finançarà a càrrec de la línia de subvenció S0022000 de l’aplicació pressupostària 09.02.02.421.50, capítol IV, prevista en la Llei 8/2021, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2022.
2. Atesos els seus respectius àmbits de representació i d’acció territorial, es realitza un repartiment entre les AMPA i confederacions i federacions d’AMPA, a fi d’assegurar les dotacions necessàries per al seu correcte funcionament i les seues activitats. Això motiva que el repartiment de la línia de subvenció siga:
a) Entre les AMPA: 230 subvencions de 900 euros, amb un import total de 207.000 euros.
b) La resta de l’import total de la subvenció, que ascendeix a 391.578,14 euros, es destinarà a les confederacions i federacions d’AMPA i es distribuirà de la manera següent:
b.1) A les confederacions de federacions d’AMPA els correspon un import global de 245.000 euros.
b.2) A les federacions d’AMPA els correspon un import global de 146.578,14 euros.
3. L’import global màxim podrà incrementar-se a conseqüència d’una generació, una ampliació o una incorporació de crèdit, amb la tramitació i l’aprovació prèvies del corresponent expedient de modificació, i no requerirà una nova convocatòria, de conformitat amb el qual preveu l’article 58, apartat 2, paràgraf a, punt 4t, del Reglament de la Llei general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (d’ara en avant, Reglament de la Llei general de subvencions). Així mateix, aquest import podrà ser minorat quan, en el marc de les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, s’adopten mesures de no disponibilitat que afecten els crèdits de la línia de subvenció que el finança.
4. Excepte per al que es preveu en l’apartat anterior, la implementació i el posterior desplegament d’aquesta convocatòria no podran tindre cap incidència en la dotació de tots i cadascun dels capítols de despesa assignats a aquesta conselleria, a part de la dotació assignada en la Llei de pressupostos de 2022, i en tot cas hauran de ser atesos amb els mitjans personals i materials de la conselleria competent en matèria d’educació.

Tercer. Sol·licitants

 

LLEGIR MÉS…



Extracte de la Resolució de 10 de juny de 2022, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen subvencions per a finançar el foment d’activitats de la participació, associació i formació de mares i pares de l’alumnes, realitzades per les associacions de mares i pares d’alumnes de centres docents no universitaris de la Comunitat Valenciana sostinguts amb fons públics, les seues federacions i confederacions. [2022/5665]

(DOGV núm. 9364 de 17.06.2022) Ref. Base de dades 005451/2022