UGT INFORMA: Entitats col·laboradores en la formació del professorat i de les activitats de formació permanent

RESOLUCIÓ de 19 d’abril de 2022, de la Secretaria Autonòmica d’Educació i Formació Professional, de convocatòria per al reconeixement d’entitats col·laboradores en la formació del professorat i de les activitats de formació permanent que proposen per al curs escolar 2022-2023. [2022/3415]

Primer. Objecte
1. Regular el procediment per al reconeixement com a entitats col·laboradores de les institucions públiques o privades que així ho sol·liciten i que complisquen els requisits establits en l’article 24.1 de l’Ordre 65/2012, de 26 d’octubre, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, que estableix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives.
2. Regular l’Oficina Virtual d’Entitats Col·laboradores (OVIENT) com a plataforma de comunicació entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i les institucions públiques o privades de l’àmbit d’aplicació d’aquesta norma.

Segon. Àmbit d’aplicació
La present resolució serà aplicable a les institucions públiques o privades que en el curs 2022-2023 vulguen ser reconegudes com a entitats col·laboradores en la formació del professorat.

Tercer. Forma i termini per a la tramitació i presentació de sol·licituds
1. Les entitats que sol·liciten el reconeixement com a entitat col·laboradora per al curs escolar 2022-2023 hauran de presentar per mitjans electrònics una sol·licitud per al reconeixement d’entitat col·laboradora en matèria de formació del professorat de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
2. La tramitació i presentació de sol·licituds s’ha de realitzar exclusivament per mitjans electrònics a través de l’Oficina Virtual d’Entitats Col·laboradores (OVIENT), de conformitat amb l’article 14.2 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
2.1. Per a les entitats que accedisquen per primera vegada a l’Oficina Virtual d’Entitats Col·laboradores (OVIENT), hauran de presentar una sol·licitud de manera telemàtica (procés 1), a través de la seu electrònica de la Generalitat, accessible en el lloc web https://sede.gva.es. Aquest tràmit també estarà disponible en el següent enllaç:
https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=841&version=amp.
Per a això, s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada, amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques) emés per l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV). També s’admetran certificats de persona jurídica emesos per qualsevol proveïdor de serveis de certificació reconegut, dels inclosos en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació (TSL) establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme:
https://sede.serviciosmin.gob.es/Prestadores/Paginas/Inicio.aspx.
En aquesta sol·licitud, l’entitat comunicarà les dades de la persona o les persones per a les quals sol·licita accés a l’Oficina Virtual d’Entitats Col·laboradores (OVIENT).
2.2. La tramitació de la sol·licitud es completarà en l’Oficina Virtual d’Entitats Col·laboradores (procés 2). Les persones per a les quals s’ha sol·licitat l’accés en el procés 1 rebran per correu electrònic les instruccions necessàries per a això, una vegada el sistema els haja atorgat l’autorització. Aquestes persones hauran de disposar del seu propi certificat electrònic reconegut de ciutadà (persona física).
3. La sol·licitud i la documentació preceptiva presentada per altres mitjans diferents dels previstos determinarà l’exclusió d’aquesta convocatòria.
4. El termini per a la tramitació i presentació de les sol·licituds serà des de les 00.00 hores del 16 de maig de 2022 fins a les 23.59 hores del 16 de juny de 2022.
5. Els processos 1 i 2 per a la presentació de la sol·licitud de reconeixement com a entitat col·laboradora es descriuen en els apartats quart i cinqué següents.

ENLLAÇ A LA RESOLUCIÓ COMPLETA.