MESA SECTORIAL 5-4-2022. Classificació, a efectes retributius, dels centres i nou període transitori requisit lingüístic de valencià.

MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ  DIA 6 D’ABRIL DE  2022. ORDRE DEL DIA:

1. Projecte d’ORDRE __ d ______ de 2022, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’especifiquen els criteris d’aplicació de l’Acord del Consell de 12 de desembre de 2008 per a elaborar la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a partir del curs 2021-2022.

2. Proposta de RESOLUCIÓ __ d ______ de 2022 , del conseller d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al curs 2021-2022.

3. Proposta de RESOLUCIÓ __ d _______ de 2022 , del conseller d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al curs 2012-2013, que anul·la per sentència judicial, la Resolució de 4 d’abril de 2013.

4. Proposta de RESOLUCIÓ __ d _______ de 2022 , del conseller d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al curs 2013-2014 que anul·la la Resolució de 15 de maig de 2014.

5. Proposta de RESOLUCIÓ d __ d ______ de 2022 , del conseller d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’aprova la classificació, a efectes retributius, dels centres públics docents dependents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al curs 2014-2015 que anul·la la Resolució de 12 de març de 2015.

En la Mesa sectorial de hui 5 d’abril s’ha negociat la recuperació salarial dels equips directius dels centres conseqüència de la catalogació efectuada entre 2013 i 2016.
La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha plantejat una nova ordre i cinc resolucions que tracta d’esmenar la retallada en la catalogació de centres, recuperen les retribucions corresponents.
Hi ha un compromís de fer clar i concrete el procediment que es durà a terme perquè els equips directius que durant els cursos afectats i que ja no són membres d’equips directius o bé s’han jubilat recuperen el poder adquisitiu retallat.
Respecte a l’ordre que recull els criteris per a computar les unitats que es tenen en compte per a classificar els centres assenyalem que han passat 14 anys i els centres igual que la societat han canviat molt. Es fa necessària una nova normativa que responga a la realitat educativa actual.
S’ha demanat actualitzar el complement consolidat dels equips directius i que s’ajusten a la normativa actual i recuperar aquesta pèrdua de poder adquisitiu
Respecte a l’Ordre per la qual s’estableix un període transitori per a la participació del personal docent integrant de les borses de treball en els procediments de provisió de llocs catalogats amb el requisit lingüístic de valencià per l’Ordre 35/2018, de 22 d’agost, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport assenyalar que des d’UGT s’ha sol·licitat una moratòria indefinida i no de quatre anys ja que el nou requisit implantat aquesta com a obligatori i l’accés a borses de treball està supeditat a la seua possessió.
Sol·licitem ampliar la formació específica a tots cossos docents .Se solucionarien així el compliment de les condicions de treball de professors i mestres que ja formen part del sistema.
Entenem serà una desactivació automàtica per part de l’administració.
Donem suport a la nova normativa.



 

MESA SECTORIAL DE EDUCACIÓN  DIA 6 DE ABRIL DE  2022. ORDEN DEL DIA:

1. Proyecto de ORDEN _ /_____, de _______ de 2022, de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, por la que se especifican los criterios de aplicación del Acuerdo del Consell de 12 de diciembre de 2008 para elaborar la clasificación, a efectos retributivos, de los centros públicos docentes dependientes de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte a partir del curso 2021-2022.

2. Propuesta de RESOLUCIÓN de __ de ______ de 2022 , del conseller de Educación, Cultura y Deporte, por la cual se aprueba la clasificación, a efectos retributivos, de los centros públicos docentes dependientes de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte para el curso 2021- 2022.

3. Propuesta de RESOLUCIÓN de __ de ______ de 2022, del conseller de Educación, Cultura y Deporte, por la cual se aprueba la clasificación, a efectos retributivos, de los centros públicos docentes dependientes de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte para el curso 2012- 2013, que anula, por sentencia judicial, la Resolución de 4 de abril de 2013.

4. Propuesta de RESOLUCIÓN de __ de ______ de 2022 , del conseller de Educación, Cultura y Deporte, por la cual se aprueba la clasificación, a efectos retributivos, de los centros públicos docentes dependientes de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte para el curso 2013- 2014 , que anula la Resolución de 15 de mayo de 2014.

5. Propuesta de RESOLUCIÓN de __ de ______ de 2022 , del conseller de Educación, Cultura y Deporte, por la cual se aprueba la clasificación, a efectos retributivos, de los centros públicos docentes dependientes de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte para el curso 2014- 2015 , que anula la Resolución de 12 de marzo de 2015.

En la Mesa sectorial de hoy 5 de abril se ha negociado la recuperación salarial de los equipos directivos de los centros consecuencia de la catalogación  efectuada  entre 2013 y 2016.
La Conselleria de Educación, Cultura y Deporte ha planteado una nueva orden y cinco resoluciones que trata de subsanar el recorte en la catalogación de centros, recuperan las retribuciones correspondientes.

Hay un compromiso de hacer claro y concreto  el procedimiento que se llevará a cabo para que los equipos directivos que durante los cursos afectados y que ya no son miembros de equipos directivos o bien se han jubilado recuperan el poder adquisitivo recortado.

Respecto a la  orden que recoge  los criterios para computar las unidades que se tienen en cuenta para clasificar los centros señalamos que han  pasado 14 años y los centros al igual que la sociedad han  cambiado mucho. Se hace necesaria una nueva normativa que responda a la realidad educativa actual.
Se ha pedido actualizar el complemento consolidado de los equipos directivos y  que se ajusten a la normativa actual y recuperar esta pérdida de poder adquisitivo
Respecto a la Orden  por la cual se establece un periodo transitorio para la participación del personal docente integrante de las bolsas de trabajo en los procedimientos de provisión de puestos catalogados con el requisito lingüístico de valenciano por la Orden 35/2018, de 22 de agosto, de la Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte señalar que desde UGT se ha solicitado una moratoria indefinida y no de cuatro años ya que el nuevo requisito implantado esta como obligatorio y el acceso a bolsas de trabajo está supeditado a su posesión.
Solicitamos ampliar la formación específica a todos cuerpos docentes .Se solventarían así el cumplimiento de las condiciones de trabajo de profesores y maestros que ya forman parte del sistema.
Entendemos será una des-activación automática por parte de la administración.
Apoyamos la nueva normativa.