MESA SECTORIAL 24-03-2022. ROF en centres d’Educació Especial.

MESA SECTORIAL D’EDUCACIÓ  DIA 24 DE MARÇ DE  2022. ORDRE DEL DIA:

1. Lectura i aprovació, si escau, de les actes de les reunions celebrades el 21 de juliol, el 8 i 20 d’octubre, el 4 i 9 de novembre, i el 9 de desembre de 2021.
2. Projecte de Decret xx/xxxx, del Consell, d’organització i funcionament dels centres d’educació especial de titularitat de la Generalitat.

 3. Torn obert de paraula.

UGT Ensenyament considera que és un  document benvingut i esperat, però caldria realitzar una sèrie de modificacions. És important conèixer el programa complet i donar resposta a una sèrie de dubtes, entre altres les següents:

  • De quin pressupost es disposa?
  • Quins tipus de plantilles tenim? Quins professionals es sumaran als centres?
  • De quins tipus de recursos poden fer ús?

A més, haguera estat perfecte el fet de la creació d’un grup de treball per a garantir un bon document consensuat per  la comunitat educativa.

Hi ha molts apartats millorables per la falta de concreció. Pot donar peu a confusions o diferents interpretacions de la normativa. Hauria d’estudiar-se de nou per tal d’aprofundir i concretar el seu contingut.

Una de les esmenes a tractar és el tema dels horaris. Cada centre d’educació especial hauria de definir el seu horari segons una sèrie d’ítems, com per exemple la ubicació, perfil i projecte educatiu.

L’administració explica que és una declaració d’intencions, que es desenvoluparà en una ordre.  Però UGT Ensenyament es reitera: «A més, caldria un nou estudi del decret».

Quan a les plantilles, l’administració explica que es negociarà en la Direcció general de Personal Docent, amb la seua regulació, encara que el personal no docent quedarà fora d’aqueixa regulació i serà plantilla flotant, no estable, en els centres educatius.

Al document s’exposa que es promouran programes per a garantir l’escolarització combinada, però UGT pregunta: amb quins centres es promouran i en quines condicions? S’ha de desenvolupar aquest punt,  és necessari una bona coordinació  d’ambdós centres amb un calendari establert.

En relació amb els diferents tipus de  coordinació, hi ha molts tipus i pensem que caldria estudiar si  són necessàries i si no ho són eliminar-les.  A més, demanem una reorganització de les  agrupacions de coordinació per ser més efectives i establir un calendari de reunions.

En el document també faltaria detallar, regular i especificar, amb normativa pròpia, com han de ser els seus equips directius, claustre, comissió de coordinació pedagògica, participació en altres coordinacions, consell escolar, etc. Es insuficient la remissió al Reglament d’Organització i Funcionament dels CEIPs (Decret 253/2019).

Unes de les novetats que apareix a la normativa es el fet que l’alumnat puga participar en veu i vot en el Consell Escolar, en la majoria de les votacions, excepte en l’elecció de la direcció del centre.

Per tal d’arrodonir la negociació, preguem la convocatòria d’una nova Mesa Sectorial. L’administració considera que no és necessari, però ho estudiarà. Pensem que no seria necessari si es tingueren present les diferents esmenes exposades. 

TORN OBERT DE PARAULA:

  • Es sol·licita una actualització del nombre d’alumnatnouvingut ucraïnès i de les recursos emprats. Actualment hi ha 900 alumnes escolaritzats en centres escolars i 120 en albergs on hi ha adjudicat llocs de treball per donar resposta educativa.
  • Hi ha tres realitats:
  1. Famílies que han vingut pel seu propi peu i que viuen en familiars. Aquestes persones s’han ubicat en zones d’Alacant (Oriola, Torrevella, Santa Pola, etc.) Són localitats desbordades i amb falta de recursos. Pensen que no tardaran a dotar-ne.
  2. Famílies organitzades: Tenen habitatge i allotjades en poblacions amb més recursos, ja que s’han distribuïts equitativament.
  3. Famílies allotjades en albergs en Moraira, Biar, Benicàssim: estan de forma temporal per tal d’adjudicar habitatge en diferents localitats.
  • Model d’inclusió: es proposa l’elaboració d’un grup de seguiment per poder analitzar i avaluar el model. L’administració informa que es reuniran en tots els col·lectius d’aquí a poc temps (en dues setmanes)  per a la redacció de l’ orde i que siga acceptada pels col·lectius.
  • Personal orientador: sol·licita una reunió per analitzar la situació i donar resposta satisfactòria als seus drets.

S’informa a l’administració les següents peticions, que ho traslladarà a l’organisme competent:

  • Actualització del correu electrònic dels permanents sindicals.
  • Situació de les càtedres no resoltes.
  • Impagament de complements. Encara hi ha nòmines sense actualitzar.
  • Data aproximada de la revisió mèdica dels funcionaris en pràctiques.
Picture of UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos

UGT Servicios Públicos es una federación de UGT dedicada a defender los derechos e intereses de los trabajadores de los servicios públicos de España.