En la Mesa Sectorial del 20 de maig de 2021, s’han tractat els següents temes:
- Directrius per a l’organització curricular dels cursos primer i segon d’Educació Secundària Obligatòria per al curs 2021-2022.
- PROPOSTA del calendari escolar del curs acadèmic 2021-2022.
- RESOLUCIÓ de __de maig de 2021, pròrroga extraordinària dels destins obtinguts en comissió de serveis, en llocs específics.
En relació amb el tema dels àmbits en 1r i 2n de l’ESO, des d’UGT Ensenyament-PV, s’ha remarcat el fet que sí aquesta metodologia es va aplicar el curs passat per la situació de pandèmia en la qual estàvem i que el curs vinent anem a la “normalitat”, no té sentit que es prorrogue.
A més, exposem que si la normativa continua, que siga de forma VOLUNTÀRIA i no imposada, que hi haja una clara COORDINACIÓ per part dels docents, amb recursos tant materials com de personal docent.
També és necessari que les famílies siguen coneixedores del tipus de metodologia amb resultats obtinguts d’altres centres. En relació amb aquest indici, exposem que hi ha una manca d’estudis publicats per part de Conselleria, per tal que podem veure quins resultats acadèmics han presentat els centres que han aplicat aquesta metodologia.
Des d’UGT Ensenyament, s’ha remarcat la voluntarietat d’aplicació en 2n ESO es traduirà en resultats acadèmics positius o negatius segons qui continue o no en els àmbits.
El següent punt, calendari escolar, UGT Ensenyament demana un endarreriment de l’inici de curs al dia 13 de setembre per diversos motius: pel possible augment de contagis de l’alumnat, ja que en agost i principi de setembre es restabliran les festes locals i falles on es traduirà en major contacte =major contagi. També els recordem, a més, que aquest interval d’edat que correspon amb els alumnes i les alumnes no estaran vacunats.
Un altre punt que dona suport el retardament té a veure per les nostres condicions climatològiques de la zona on vivim, ja que no asseguren una qualitat d’ensenyament apta per fer front l’inici de curs. En aquest sentit, una millora qualitat en les infraestructures dels centres, afavoriria unes millors condicions acadèmiques.
Un altre aspecte a destacar i que UGT Ensenyament sol·licita any darrere any, és l’establiment d’un CALENDARI PEDAGÒGIC.
Amb relació al següent punt, la pròrroga de les comissions de servei específiques, des d’UGT Ensenyament reclamem una major transparència pel que fa a l’assignació d’aquestes places, la recol·locació dels SPEs, i que si ja no estem en estat d’alarma, no veiem la motivació de prorrogar de forma automàtica aquestes comissions.
Finalment, en el torn obert de paraula, s’ha reiterat que es donen una previsió de calendari de negociació real. A més, a l’hora de convocar les meses, no es poden tractar els temes per la manca de temps de preparació i estudi de la documentació que Conselleria ens aporta.
En aquest apartat també s’ha parlat de les actuals oposicions. Ens han informat que les publicacions es realitzaran tant en la Web com en els taulers d’anuncis dels centres on es realitzaran les proves selectives. També s’ha exposat la necessitat de dotar de les condicions òptimes en les oposicions, sobretot pel que respecta a les persones opositores de conservatoris on les taules no eren les adequades en anys anteriors. En quan al calendari de les proves selectives, la Directora General de personal Docent, ha especificat que el més segur que hi haurà alguna prova entre setmana, i per tant, pensem que dificultarà el correcte desenvolupament de les classes.
En la Mesa Sectorial del 20 de mayo de 2021, se han tratado los siguientes temas:
1. Directrices para la organización curricular de los cursos primero y segundo de Educación Secundaria Obligatoria para el curso 2021-2022.
2. PROPUESTA del calendario escolar del curso académico 2021-2022.
3. RESOLUCIÓN de __de mayo de 2021, prórroga extraordinaria de los destinos obtenidos en comisión de servicios, en lugares específicos.
En relación con el tema de los ámbitos en 1.º y 2.º de la ESO, desde UGT Enseñanza-PV, se ha remarcado el hecho que sí esta metodología se aplicó el curso pasado por la situación de pandemia en la cual estábamos y que el próximo curso vayamos a la “normalidad”, no tiene sentido que se prorrogue.
Además, exponemos que si la normativa continúa, que sea de forma VOLUNTARIA y no impuesta, que haya una clara COORDINACIÓN por parte de los docentes, con recursos tanto materiales como de personal docente.
También es necesario que las familias sean conocedoras del tipo de metodología con resultados obtenidos otros centros. En relación con este indicio, exponemos que hay una carencia de estudios publicados por parte de Consellería, para que podemos ver qué resultados académicos han presentado los centros que han aplicado esta metodología.
Desde UGT Enseñanza, se ha remarcado la voluntariedad de aplicación en 2.º ESO se traducirá en resultados académicos positivos o negativos según quienes continúo o no en los ámbitos.
El siguiente punto, calendario escolar UGT Enseñanza pide un atraso del inicio de curso en el día 13 de septiembre por varios motivos: por el posible aumento de contagios del alumnado, puesto que en agosto y principio de septiembre se restablecerán las fiestas locales y fallas donde se traducirá en mayor contacto =mayor contagio. También los recordamos, además, que este intervalo de edad que corresponde con los alumnos y las alumnas no estarán vacunados.
Otro punto que apoya el retardament tiene que ver por nuestras condiciones climatológicas de la zona donde vivimos, puesto que no aseguran una calidad de enseñanza apta para hacer frente el inicio de curso. En este sentido, una mejora calidad en las infraestructuras de los centros, favorecería unas mejores condiciones académicas.
Otro aspecto a destacar y que UGT Enseñanza sola•licita año detrás año, es el establecimiento de un CALENDARIO PEDAGÓGICO.
Con relación al siguiente punto, la prórroga de las comisiones de servicio específicas, desde UGT Enseñanza reclamamos una mayor transparencia en cuanto a la asignación de estas plazas, la recol•*locació de los SPEs, y que si ya no estamos en estado de alarma, no vemos la motivación de prorrogar de forma automática estas comisiones.
Finalmente, en el turno abierto de palabra, se ha reiterado que se dan una previsión de calendario de negociación real. Además, en la hora de convocar las mesas, no se pueden tratar los temas por la carencia de tiempo de preparación y estudio de la documentación que Consellería nos aporta.
En este apartado también se ha hablado de las actuales oposiciones. Nos han informado que las publicaciones se realizarán tanto en la Web como en los tablones de anuncios de los centros donde se realizarán las pruebas selectivas. También, en la reunión se ha expuesto la necesidad de dotar de las condiciones óptimas en las oposiciones, sobre todo por lo que respecta a las personas opositoras de conservatorios donde las mesas no eran las adecuadas en años anteriores. En cuando en el calendario de las pruebas selectivas, la Directora General de personal Docente, ha especificado que el más seguro que habrá alguna prueba entre semana, y por tanto, pensamos que dificultará el correcto desarrollo de las clases.