UGT INFORMA: UGT Ensenyament reclama la necessitat de mesures educatives i sanitàries reals per al curs 2020-2021// UGT Enseñanza  reclama la necesidad de medidas educativas y sanitarias reales para el curso 2020-2021.

UGT INFORMA: UGT Ensenyament reclama la necessitat de mesures educatives i sanitàries reals per al curs 2020-2021.

El passat 29 d’abril, UGT va plantejar la necessitat de coordinació de les diferents Administracions (Educatives i Sanitàries) per a afrontar amb garanties el pròxim curs escolar.
Encara que es preveu un millor escenari sanitari per l’avanç del procés de vacunació, érem conscients que la pandèmia anava a seguir present.
Tenint en compte les mesures que es plantejaran i que coneixem per la premsa, des d’UGT Ensenyament considerem que són insuficients ja que són una reedició a la baixa de les preses per a afrontar el curs actual.

UGT Ensenyament exigeix en primer lloc finalitzar el procés de vacunació del personal dels centres educatius, mantindre la distància de seguretat que tots els experts continuen establint en 1,5 metres, la qual cosa comporta sens dubte, baixada de ràtios (excessiva en les propostes del govern), adequació d’espais i reforç de les plantilles docents, que com UGT va vindre exigint, hauria de suposar almenys la contractació de 70.000 docents.
Seguim sense apreciar voluntat política i inversió suficient per a garantir un ensenyament presencial segur en tots els nivells i etapes educatives.
La presencialitat és l’única garantia per a la igualtat d’oportunitats tenint en compte el retard de la posada en marxa del Pla de Digitalització.

Maribel Loranca. Responsable d’Educació d’UGT


 

UGT INFORMA: UGT Enseñanza  reclama la necesidad de medidas educativas y sanitarias reales para el curso 2020-2021.

El pasado 29 de abril, UGT planteó la necesidad de coordinación de las distintas Administraciones (Educativas y Sanitarias) para afrontar con garantías el próximo curso escolar.

Aunque  se prevé un mejor escenario sanitario por el avance del proceso de vacunación, éramos conscientes de que la pandemia iba a seguir presente.

 Teniendo en cuenta las medidas que se van a plantear y que conocemos por la prensa,  desde UGT consideramos que son insuficientes ya que son una reedición a la baja de las tomadas para afrontar el curso actual.

UGT Enseñanza  exige en primer lugar finalizar el proceso de vacunación del personal de los centros educativos, mantener la distancia de seguridad que todos los expertos siguen estableciendo en 1,5 metros, lo que conlleva sin duda alguna, bajada de ratios (excesiva en las propuestas del gobierno), adecuación de espacios y refuerzo de las plantillas docentes, que como UGT vino exigiendo, debería suponer no menos de la contratación de 70.000 docentes.

Seguimos sin apreciar voluntad política e inversión suficiente para garantizar una enseñanza presencial segura en todos los niveles y etapas educativas.

La presencialidad es la única garantía para la igualdad de oportunidades teniendo en cuenta el retraso de la puesta en marcha del Plan de Digitalización.

Maribel Loranca. Responsable de Educación de UGT