UGT INFORMA. Educació facilitarà que 24.000 persones sense titulació acrediten la seua competència professional// Educación facilitará que 24.000 personas sin titulación acrediten su competencia profesional

UGT ENSENYAMENT PV lamenta que siga a través de la premsa de la pròpia Conselleria d’Educació i FP com haja conegut les importants reformes que en matèria de Formació Professional està desenvolupant en aquest moment.

Pera UGT ENSENYAMENT PV aquestes reformes que afecten els centres educatius, el professorat i el desenvolupament de l’oferta formativa d’FP haurien d’haver sigut negociades, o almenys informades i consultades en la Mesa Sectorial d’Educació, per a conéixer els representants dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament com aquestes decisions afecten les condicions de treball del professorat dels mateixos i a pròpia prestació del servei educatiu i de qualitat a la ciutadania i a les seues treballadores i treballadors.

Concretament el nostre malestar es manifesta a desconéixer quals són els cicles formatius nous que s’implantaran i en què centres. Quins són els cursos d’especialització que s’implantaran i on.

Curiosament, molts dels cursos d’especialització que s’han anunciat encara ni tan sols s’han publicat en el BOE com són els de Fabricació Additiva Mitjançant l’Ús d’Impressió 3D; Intel·ligència Artificial i Big Data; i Manteniment en Seguretat de Vehicles Híbrids i Elèctrics. Amb ser important i destacable la iniciativa, que secundem, ens haguera agradat conéixer en què centres s’implantarà aquesta nova oferta, amb quins recursos nous comptarà els centres, si es compta amb el suport del professorat i els centres per a implantar aquesta oferta i si necessita per al seu desenvolupament d’un major nombre de professors i professores d’FP. També ens hauria agradat conéixer que cicles s’han tancat, quals són les causes que els justifiquen, si el seu tancament és temporal o definitiu i quines són les alternatives que se’ls han oferit als centres i professorat per a substituir l’oferta formativa que perden.

Per la seua part també hem de manifestar el nostre malestar amb la Conselleria d’Educació i FP per haver hagut d’assabentar-nos per la premsa de l’inici del procés d’acreditació de competències professionals i de la forma que el mateix s’anava a organitzar i desenvolupar, mitjançant Resolució del Secretari Autonòmic d’Educació i FP i en les quals té una participació decidida i important els centres educatius i el professorat d’FP, més de 2.000 docents, que actuaran com a orientadors i avaluadors d’aquestes competències. No sabem com se seleccionaran o com es desenvoluparan aquest procediment d’acreditació en els centres educatius, tenint en compte a més que els centres hauran d’organitzar, amb els seus propis recursos la informació i orientació laboral que se li haja de facilitar a la ciutadania. Aquest és un procés que s’afig a l’oferta formativa que ja han d’atendre els centres educatius i que, també pot incloure, segons el Decret d’estructura conjunta entre Laboral i Educació, l’oferta de certificats de professionalitat.

Malgrat aquests condicionants, cap comunicació, debat, anàlisi, negociació o participació hem tingut els representants dels treballadors i treballadores docents a través de la Mesa Sectorial d’Educació. Major gravetat si cap té aquesta falta de comunicació amb el nostre sector, quan és la veritat que per al desenvolupament d’aquestes mesures, que ja se’ns van anunciar a l’agost passat, ens van demanar col·laboració i suport en la seua difusió.

Per a UGT ENSENYAMENT PV aquestes mesures són importants i necessàries, les secundem, les coneixem i estem difonent-les, per exemple en la web del sindicat o en la IIª Fira de la FP de Sagunt, per exemple, amb el vídeo que hem elaborat, però amb tot, esperàvem que la Conselleria d’Educació i FP en aquest procés haguera comptat amb nosaltres, que representem als treballadors i treballadores de l’Ensenyament.



FPenlucha



INFORMACIÓ

CONSELLERIA:

Educació facilitarà que 24.000 persones sense titulació acrediten la seua competència professional

– Més de 160 centres d’FP obriran un procés permanent d’acreditació amb 2.000 docents que faran l’acompanyament i l’orientació.
– Aquesta actuació és molt important en un marc europeu en què el 85% dels llocs de treball exigiran un mínim de qualificacions professionals.

Educación facilitará que 24.000 personas sin titulación acreditan su competencia profesional

– Más de 160 centros de FP abrirán un proceso permanente de acreditación con 2.000 docentes que harán el acompañamiento y la orientación.
– Esta actuación es muy importante en un marco europeo en que el 85% de los puestos de trabajo exigirán un mínimo de cualificaciones profesionales. 



DOCUMENTACIÓ || DOCUMENTACIÓN

Mes informació: Web Conselleria d’Educació

 



IIFiraFPSagunt