UGT INFORMA. PTFP: Demanem un nou cos docent d’FP per al professorat tècnic // UGT PV pide un nuevo cuerpo docente de FP para el profesorado técnico

ENLLAÇ A LA NOTÍCIA.



 

UGT PV demana un nou cos docent d’FP per al professorat tècnic.
El sindicat considera insuficient el Reial decret que prepara el Govern després de les novetats de la Llei Celaá.

 

La llei marca que docents d’aquest grup -específic per a la FP, els antics mestres de taller- que tinguen titulació universitària promocionaran i s’equiparan als de Secundària, però els que no compten amb ella, no podran millorar la seua situació laboral fins que es jubilen o passaran a ser contractats com a especialistes en el millor dels casos, independentment de l’experiència que tinguen impartint classe.

Segons el sindicat, això provoca que a “més del 40% dels docents afectats” que no tenen una titulació universitària “se’ls impedisca l’accés al cos superior”. Com va publicar aquest periòdic, cal tindre en compte que algunes especialitats com les relacionats amb el manteniment de vehicles, la imatge personal, les arts gràfiques, l’hostaleria o soldadura, entre altres, no tenen estudis universitaris relacionats.

El sindicat considera que aquesta exigència és “un greu error”, ja que “ divideix al col·lectiu docent i no li reconeix la seua experiència professional, a més, “impossibilita continuar treballant, i acomiadant-los de les borses de treball si és professorat interí”.

Per això, proposen “la creació d’un nou cos docent d’FP, amb iguals condicions que la del d’Ensenyament Secundari, que integre les especialitats del cos tècnic que s’extingeix i les especialitats docents d’FP incorporades al cos d’Ensenyament Secundari, i, la incorporació del professorat sense exclusió i en igualtat de condicions, analitzant especialitat per especialitat quins perfils docents són els més adequats per a impartir els ensenyaments, respectant i actualitzant el perfil docent ja establit, amb el reconeixement de les titulacions declarades equivalents per a l’exercici de la docència”.

Així mateix, des del sindicat recorden que “han de respectar-se les condicions i requisits de titulació que actualment tenen els docents que desenvolupen aquests ensenyaments, declarant equivalents per a l’exercici de la docència, aquelles que siguen necessàries i que ja recull el nostre sistema educatiu”.

 

Més de 3.600 docents

Aquest curs, el sistema educatiu valencià compta amb un total de 3.631 professors tècnics d’FP en jornada completa, més altres 179 a jornada parcial, segons la Conselleria d’Educació, si bé no es detallen quants compten amb la carrera que la LOMLOE els exigeix.

En concret, la nova llei apunta que «s’integren en el cos de professors d’ensenyament secundari les especialitats d’FP incloses en el cos a extingir de professors tècnics, mantenint l’atribució docent reconeguda per la normativa vigent».

A més, es detalla que el Govern i les autonomies acordaran les condicions d’ingrés i que, aquells que no tinguen els requisits exigits romandran en el cos a extingir, amb la seua especialitat i retribució, però no promocionaran ni seran equiparats.



 

UGT PV pide un nuevo cuerpo docente de FP para el profesorado técnico.

El sindicato considera insuficiente el Real Decreto que prepara el Gobierno tras las novedades de la Ley Celaá.

 

Miriam Bouiali ||  |  | 

Desde UGT Enseñanza PV consideran insuficiente el Real Decreto Ley que prepara el Gobierno para resolver la situación del profesorado técnico de Formación Profesional que genera la entrada en vigor de la Lomloe, la nueva ley educativa.

La ley marca que docentes de este grupo -específico para la FP, los antiguos maestros de taller- que tengan titulación universitaria promocionarán y se equiparán a los de Secundaria, pero los que no cuenten con ella, no podrán mejorar su situación laboral hasta que se jubilen o pasarán a ser contratados como especialistas en el mejor de los casos, independientemente de la experiencia que tengan impartiendo clase.

Según el sindicato, esto provoca que a “más del 40% de los docentes afectados” que no tienen una titulación universitaria “se les impida el acceso al cuerpo superior”. Como publicó este periódico, cabe tener en cuenta que algunas especialidades como las relacionados con el mantenimiento de vehículos, la imagen personal, las artes gráficas, la hostelería o soldadura, entre otras, no tienen estudios universitarios relacionados.

El sindicato considera que esta exigencia es “un grave error”, ya que «divide al colectivo docente y no le reconoce su experiencia profesional», además, “imposibilita continuar trabajando, y despidiéndolos de las bolsas de trabajo si es profesorado interino”.

Por esto, proponen “la creación de un nuevo cuerpo docente de FP, con iguales condiciones que la del de Enseñanza Secundaria, que integre las especialidades del cuerpo técnico que se extingue y las especialidades docentes de FP incorporadas al cuerpo de Enseñanza Secundaria, y, la incorporación del profesorado sin exclusión y en igualdad de condiciones, analizando especialidad por especialidad qué perfiles docentes son los más adecuados para impartir las enseñanzas, respetando y actualizando el perfil docente ya establecido, con el reconocimiento de las titulaciones declaradas equivalentes para el ejercicio de la docencia”.

Asimismo, desde el sindicato recuerdan que “han de respetarse las condiciones y requisitos de titulación que actualmente tienen los docentes que desarrollan estas enseñanzas, declarando equivalentes para el ejercicio de la docencia, aquellas que sean necesarias y que ya recoge nuestro sistema educativo”.

 

Más de 3.600 docentes

Este curso, el sistema educativo valenciano cuenta con un total de 3.631 profesores técnicos de FP en jornada completa, más otros 179 a jornada parcial, según la Conselleria de Educación, si bien no se detallan cuántos cuentan con la carrera que la LOMOLOE les exige.

En concreto, la nueva ley apunta que «se integran en el cuerpo de profesores de enseñanza secundaria las especialidades de FP incluidas en el cuerpo a extinguir de profesores técnicos, manteniendo la atribución docente reconocida por la normativa vigente».

Además, se detalla que el Gobierno y las autonomías acordarán las condiciones de ingreso y que, aquellos que no tengan los requisitos exigidos permanecerán en el cuerpo a extinguir, con su especialidad y retribución, pero no promocionarán ni serán equiparados.