Dos eren els temes de negociació i acord que tenia per objecte aquesta Comissió Paritària:
- PREACORD sobre els requisits i condicions que transitòriament ha de complir el professorat interí amb atribució docent en els ensenyaments artístics superiors per a acreditar la capacitat de tutela que s’exigeix i fa referència l’article 17 del Decret 276/2007.
- PREACORD per a resoldre el procediment d’habilitació de les mestres i mestres que van ser incorporades a la bossa única de treball mitjançant resolucions de 9 de setembre de 2016 i 15 de novembre de 2018 (opositors de 2016 i 2018).
En relació al primer, des d’UGT Ensenyament PV valorem positivament el treball realitzat i el text que se’ns presenta, perquè des de 2017 era necessària aquesta regulació per a donar continuïtat al professorat interí amb atribució docent en els ensenyaments artístics superiors i la manera d’acreditar la seua capacitat de tutela en la direcció dels treballs de recerca. Ens sembla raonable que s’estenguen les titulacions que li donen cobertura (qualsevol títol oficial de Màster) i que durant el període transitori (fins a 2025, en el qual està previst que ja estiguen regulades aquests ensenyaments com a universitàries), també servisca per a la seua acreditació l’haver dirigit un treball final de títol (TFT), un treball final de màster (TFM) o un treball de recerca, a més d’haver impartit docència durant almenys 24 mesos. Aquesta proposta s’ampliarà, a proposta d’UGT Ensenyament PV també al professorat que també haja col·laborat en la direcció d’aquests treballs de recerca.
Al costat d’aquestes propostes també des d’UGT Ensenyament PV hem denunciat la falta i absència d’un pla de xoc i de mesures extraordinàries de formació, tal com assenyala la disposició addicional primera punt cinc de l’Ordre 35/2018, sobre catalogació amb el requisit lingüístic dels llocs de treball docent del professorat d’aquests ensenyaments de règim especial. Per la urgència del tema, atés que la moratòria establida per a aquests cossos docents finalitza l’1 de setembre de 2022, és a dir, el curs pròxim, hem demanat una Mesa Sectorial Extraordinària amb aqueix únic punt de l’ordre del dia.
En relació al segon punt, UGT Ensenyament PV també valora positivament la proposta que es presenta en aquesta comissió, que ha sigut realitzada pel grup de treball que es va constituir a aquest efecte, que analitzarem amb detall per a millorar la seua redacció i aplicació al conjunt del professorat afectat per ella. Des d’UGT Ensenyament PV destaquem que no es procedisca a l’exclusió de cap persona participant en aquest procés (que només quedaran bloquejats d’ofici si no acrediten la seua habilitació) i que es permeta l’acreditació de les titulacions habilitants fins a l’1 de juliol de 2022. No estem completament d’acord amb la reordenació en la borsa de treball del professorat que ha treball sense titulació específica habilitant i demanem que aquesta situació es revise i que aquest professorat afectat puga consolidar el seu lloc en la borsa de treball l’any que va començar a treballar, encara que no tinguera la titulació habilitant específica i com única penalització només fóra col·locat al final de la llista dels quals s’incorporen i consoliden el seu lloc aqueix curs per treball. També ha de quedar clar que aquest col·lectiu ha de tindre preferència, en aquest ordre de consolidació, al professorat que s’incorpora a la bossa a través del procediment de difícil cobertura, com estableix la normativa general. Finalment, un altre aspecte que considerem altament positiu és el que disposa el seu punt cinqué, en el qual s’estableix el dret a reincorporara a la borsa de treball dels quals van ser exclosos per no tindre l’habilitació específica i la possibilitat, dins del termini establit, d’anul·lar la renúncia a l’especialitat si ara es té la titulació habilitant.
En el torn obert de paraula hem sol·licitat una altra Mesa Sectorial Extraordinària, que considerem urgent i necessària per a estudiar la situació del professorat tècnic d’FP i les conseqüències que l’aplicació de la LOMLOE en la nostra comunitat té sobre aquest cos docent. Per a aquesta Mesa necessitem informació i hem demanat conéixer i comptar amb la informació sobre les titulacions que té aquest professorat, per especialitats docents. També aquesta Mesa ha de servir per a plantejar les propostes que des de la nostra comunitat s’han d’elevar al Ministeri d’Educació i FP i per a conéixer com va s’organitzaran els processos selectius i de treball del professorat interí en el nostre territori el curs pròxim.
Finalment també hem demanat informació sobre l’aplicació dels fons addicionals de 2020 per al pagament dels complements salarials del professorat en pràctiques, que encara està pendent de la seua acceptació per la intervenció d’Hisenda, sobre la finalització, pràcticament imminent, dels processos de promoció interna (accés al cos docent superior i procediment de càtedres), i el gran procés selectiu (oposicions cossos docents torn lliure de 2020), que començaran el pròxim 15 de maig de 2021 (del ja hem informat en aquesta web en una altra entrada anterior) i del qual concretament aquest pròxim dilluns 29 de març de 2021 es publicaran en el DOGV la composició dels tribunals, iniciant-se el tràmit de la seua constitució, processos d’abstenció i recusació.
DOCUMENTACIÓ:
- PREACORD sobre els requisits i condicions que transitòriament ha de complir el professorat interí amb atribució docent en els ensenyaments artístics superiors per a acreditar la capacitat de tutela que s’exigeix i fa referència l’article 17 del Decret 276/2007.
- PREACORD per a resoldre el procediment d’habilitació de les mestres i mestres que van ser incorporades a la bossa única de treball mitjançant resolucions de 9 de setembre de 2016 i 15 de novembre de 2018 (opositors de 2016 i 2018).