24/02/2020 – UGT Ensenyament PV valora de forma moderadament positiva, amb preocupació i alerta, la proposta d’Arranjament Escolar per al curs 2020-2021

Segons les dades facilitades per l’administració educativa, la proposta d’arranjament escolar per al curs 2020-2021 és la següent:

TablaArregloDetallada

 

TablaArregloGeneral

Segons les dades de l’administració, partim d’un catàleg total d’unitats d’Educació Infantil i Primària, en el sector de l’Ensenyament Públic de 7.339 unitats, que s’incrementen amb la creació, per al curs 2020-2021, en 68 unitats, se suprimeixen 168 unitats, queden en no funcionament (pas previ per a la seua supressió) 155 unitats i s’habiliten un total de 415 unitats. Saldo final per al curs 2020-2021, total d’unitats en funcionament, 7.499 unitats, és a dir, increment net de 160 unitats respecte al curs actual.

Teniu informació detallada, per centres educatius i províncies en la documentació addicional que s’adjunta, així com les pròpies instruccions utilitzades per a la realització de la planificació educativa i l’arranjament escolar previst per al curs 2020-2021.

 

UGT Ensenyament PV valora de forma moderadament positiva, encara que amb preocupació i alerta, aquesta situació que acredita que les supressions i no funcionament d’unitats (323) superen amb escreix, quasi quintuplica, l’increment i la catalogació de noves unitats (68), la qual cosa explica el caràcter conservador, no arriscat, de l’administració que, un curs més, opta per mantindre i renovar un nombre elevat d’unitats habilitades (415), unitats amb autorització provisional de funcionament per un curs. Si entrem en detall, observem que pràcticament totes les unitats existents d’aules CiL i la meitat de les aules d’Educació Especial són habilitades, que la creació d’unitats del primer cicle d’Educació Infantil, majoritàriament als CEIPs, es produeix a bon ritme, aconseguit un increment del 35% per al pròxim curs. Però, per altra part, com ja anunciàvem la major caiguda i reducció d’unitats es produeix en les unitats del segon cicle d’Educació Infantil (De 3 a 6 anys) i de l’Educació Primària (De 6 a 12 anys).

Davant aquesta situació, per a evitar la supressió d’unitats i millorar la qualitat del sistema educatiu, UGT Ensenyament PV reivindica la reducció de ràtios en tots els nivells i etapes educatives, i en aquest cas, especialment en Educació Infantil i Primària, per a situar-les en nivells màxims de 15 alumnes en el segon cicle d’Educació Infantil i 20 alumnes en Educació Primària. A més és necessària la reducció de l’horari lectiu del professorat en aquests nivells educatius, situant-lo en un màxim de 20h lectives setmanals (veure quadre que adjuntem amb la nostra proposta concreta).

Ratios

UGT Ensenyament PV considera que és urgent la recuperació de les plantilles docents i de les condicions del treball docent. És necessari modificar els criteris seguits per a la planificació educativa. Amb la reducció de ràtios i l’ampliació de les plantilles docents es pot aconseguir aquest objectiu. Per tant exigim la negociació dels Acords de Plantilles de tots els ensenyaments no universitàries per a establir un nou model que suprimisca les retallades educatives consolidades i que les amplie per a millorar la qualitat del servei educatiu, l’atenció més personalitzada a l’alumnat i la implantació i desenvolupament del nostre sistema educatiu plurilingüe, multicultural i inclusiu.



DOCUMENTACIÓ: