UGT Ensenyament PV continua treballant per l’EQUIPARACIÓ SALARIAL entre tots els cossos docents, especialment perquè els cossos docents de Mestres, Professors Tècnics d’FP i Mestres de AAPP i Disseny s’integren en el grup A1.
Davant el tràmit parlamentari de debat i aprovació de la LOMLOE, UGT Ensenyament PV considera oportú i continua exigint que la nova llei permeta la reclassificació de grups i nivells de tots els cossos docents.
La LOMLOE ha de propiciar millores en el reconeixement laboral, professional i retributiu dels cossos de Mestres, Professorat Tècnic de Formació Professional, i Mestres de AAPP i Disseny a través la seua integració en el grup A1.
Com a treball constant i permanent de reivindicació, des del sindicat hem realitzat per a aconseguir aquest objectiu les següents accions:
- Escrit dirigit al conseller d’Educació (05/03/2019), demanant-li la negociació d’un complement salarial autonòmic que garantira aqueixa equiparació salarial mentre que arriba el canvi legislatiu que ens integre a tots i totes les docents (grups A1 I A2) en un sol grup professional (A), del qual cap resposta vam obtindre.
- Denúncia i difusió pública de les nostres reivindicacions salarials, entre el professorat i els mitjans de comunicació (20/03/2019). “UGT Ensenyament PV exigeix l’equiparació salarial dels i les docents”.
- Petició de l’obertura d’aquesta negociació durant el curs 2019-2020 en la Junta de Portaveus de la Taula Sectorial d’Educació de data 19/11/2019, petició de la qual tampoc hem obtingut cap resposta.
UGT Ensenyament PV es felicita per la incorporació a la LOMLOE, segons s’afirma en la premsa, de la següent clàusula, que permetrà la integració del professorat tècnic d’FP en el mateix grup professional que el professorat d’Ensenyament Secundari: “El Govern, d’acord amb les Administracions educatives, establirà el procediment per a l’ingrés en aquest cos, així com per a l’accés al mateix del professorat tècnic de formació professional que estigueren en possessió en la data d’entrada en vigor d’aquesta Llei orgànica de la titulació de grau universitari, o equivalent a l’efecte d’accés a la funció pública, en les condicions que es determinen”. Aquesta norma suposa un avanç per a la consecució de la desitjada integració de tots els i les docents en un únic grup o categoria professional, amb iguals drets i condicions econòmiques i laborals.