UGT ENSENYAMENT EXIGEIX OPOSICIONS DECENTS. PROPOSTES DE MILLORA . REIVINDICACIONS.

UGT ENSENYAMENT EXIGEIX OPOSICIONS DECENTS. PROPOSTES DE MILLORA . REIVINDICACIONS.

UGT ENSENYAMENT EXIGEIX OPOSICIONS DECENTS. PROPOSTES DE MILLORA . REIVINDICACIONS.


UGT Ensenyament PV exigeix OPOSICIONS DOCENTS i DECENTS a @GVAeducacio amb un escrit on es reivindiquen 30 punts a partir de queixes, recomanacions i/o propostes de millora recollides en els diferents tribunals de les oposicions al cos de mestres 2022 de les tres províncies . https://t.co/pvlcn2cmaB


 

PROPOSTES DE MILLORA PER A l'ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS TRIBUNALS DE LES OPOSICIONS DOCENTS I DE LES CONDICIONS DE TREBALL DE LES DIFERENTS PERSONES DOCENTS QUE ELS COMPONEN

 

A/A: Senyora Raquel Tamarit Iranzo, Honorable consellera d'Educació, Cultura i Esport.

Senyor Miguel Soler Gracia, Secretari Autonòmic d'Educació i FP.

Senyora Maria Angeles Herranz Ábalos, Directora general de Personal Docent.

 

Benvolguts Senyors i benvolgudes Senyores.

Com a propostes de millora per a implementar ja mateixa en aquestes oposicions docents i, en tot cas, en les pròximes convocatòries, des d'UGT Ensenyament PV hem elaborat aquests document amb 30 punts a partir de les queixes, recomanacions i/o propostes de millora recollides en els diferents tribunals de les oposicions al cos de mestres 2022 de les tres demarcacions del País Valencià.

1.- Calendari d’oposicions: Finalitzat el calendari escolar (a partir del 23 de juny). Es dificulta molt la tasca dels tribunals si aquests han de compatibilitzar les seues activitats amb les pròpies de la seua activitat i jornada laboral de final de curs.

2.- Paritat real dels membres del tribunal tenint en compte les dades estadístiques de les mestres i els mestres de cada especialitat.

3.- Realització del procés d’oposició en edificis amb instal·lacions òptimes. Per exemple, les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Dissabte 11 i 18 de juny les proves van coincidir amb una onada de calor. Molts membres de tribunals van portar ventiladors de casa per evitar que les opositores i els opositors patiren un colp de calor.

Altres tribunals els van adquirir amb els seus propis recursos i als diferents membres dels tribunals se'ls ha d'abonar aqueixes despeses, degudament justificades.

4.- Remuneració del temps real de dedicació del tribunal, des de les 8 del matí fins a les 10 de la nit (Jornades de 12 o 14 hores).

5.- Dedicació exclusiva a les tasques del tribunal des de la seua constitució (Comissions de serveis als membres del tribunal).

Si les oposicions foren al gener o al febrer es podria dur a terme una dedicació exclusiva del tribunal.

6.- Remuneració de les tasques del tribunal durant el període lectiu (remuneració de totes les hores lectives i de totes les hores de treball al tribunal, segons registre dels presidents).

7.- Incrementar la remuneració diària actual dels membres dels tribunals.

8.- Dietes: Que tothom puga gaudir de les mateixes dietes, independentment del lloc de residència o del lloc de treball.

9.- Que les despeses de locomoció no es contemplen des del centre de treball sinó des del domicili particular.

10.- Pel que fa a les despeses de locomoció o dieta de quilometratge, s`ha de duplicar els 0,19 cèntims per km, d’acord amb el nivell de vida actuals (0.38 cèntims).

11.- Cal revisar, modificar i actualitzar la normativa que regula les dietes.

12.- Pagar en temps i forma. No pagar un any després i que els membres del tribunal hagen de fer una declaració complementària. Encara hi ha membres de tribunals de les oposicions de 2021 que l’administració no ha remunerat.

13.- Els membres del tribunal no podran ser elegibles en dos períodes d’oposicions consecutius.

14.- Composició dels tribunals equilibrada que tinga en compte els docents que hagen aprovat en els darrers 5 anys (pel domini dels continguts) i docents amb més anys d’experiència.

15.- Conciliació de la vida laboral: Les tasques del tribunal impossibiliten la conciliació (especialment en les famílies nombroses i monoparentals).

16.- Formació més completa i amb més hores per a tots els membres del tribunal i no únicament per al president/a.

17.- Reducció de l’extensió de la prova pràctica (2 hores en totes les especialitats).

18.- Manca d’instruccions i planificació; Improvisació i ordres d’última hora. Com per exemple, haver de ficar per part dels membres del tribunal el segell a tots els fulls o escriure a mà la data en tots els fulls, ocupant uns 20 minuts de la primera prova.

19.- La reunió presencial de l’administració amb la presidència de cada tribunal va ser poc productiva perquè van convocar a moltes persones i no es van poder resoldre tots els dubtes. Aquesta reunió es va celebrar 4 dies abans del començament de la primera prova.

20.- L’administració fomenta un procés d’accés a la docència amb una primera prova escrita purament memorística, deixant en segon lloc la part didàctica. Cal invertir l’ordre de les proves i que la prova memorística siga preferentment de tipus test.

21.- Els tribunals prefereixen que la prova escrita d’anglès siga llegida en veu alta. S’aconseguiria avaluar la correcció oral i les habilitats comunicatives del candidat.

22.- Els tribunals demanen la lectura en veu alta de la prova escrita de la resta de les especialitats. En tot cas preferència per una prova tipus test.

23.- Les rúbriques estan desfasades o no s’ajusten a les característiques de la prova. Les diferents ponderacions no són equilibrades. Considerem que són més una escala de valors i no punts que cal avaluar en cada prova específica.

24.- Els tribunals demanen més recursos materials: TICs i material fungible. Molts tribunals han hagut de fer front a despeses al seu càrrec per adquirir material.

25.- El període de correcció és massa curt i fa que els tribunals hagen de dedicar més hores de les estipulades i remunerades.

26.- Paper autocopiable en totes les proves escrites. Possibilitat de presentar les reclamacions a les diferents proves a través

d'Internet. Els opositors i opositores han de tindre accés individualitzat a les puntuacions assignades per cada membre del tribunal i a les justificacions i motivacions de les seues notes.

27.- Confecció d’una borsa de voluntaris per a ser membres dels tribunals. Es pot recórrer al sorteig per completar el nombre de membres si no hi ha suficients voluntaris. El conjunt de voluntaris també ha de ser objecte de sorteig per a formar part dels diferents tribunals.

28.- Descentralització de les diferents seus dels tribunals: Tribunals a Castelló: Benicarló / Vinaròs; València: Xàtiva / Gandia / Alzira; Alacant: Elx / Alcoi / Dénia.

29.- Alguns tribunals prefereixen la signatura manual a la digital. És convenient que ambdues modalitats de signatura siguen vàlides per a facilitar que ¡tots els membres puguen signar els documents en tot moment.

30.- Els membres del tribunal han d’impartir l’especialitat que els haja estat atribuïda. Alguns membres del tribunal de Primària imparteixen altres especialitats en l’actualitat.

Esperem que aquestes propostes es vegen recollides ja en els processos selectius en marxa, sobretot les relacionades amb el reconeixement efectiu de la dedicació i treball del personal docent i pagament puntual i actualitzat de les seues retribucions, despeses i dietes.

Salutacions cordials.

Maite Tarazona Secretària d'Ensenyament UGT Serveis Públics PV

 

 


ICONO PDF2ASSUMPTE: PROPOSTES DE MILLORA PER A l'ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS TRIBUNALS DE LES OPOSICIONS DOCENTS I DE LES CONDICIONS DE TREBALL DE LES DIFERENTS PERSONES DOCENTS QUE ELS COMPONEN


 

 Alicante2

WhatsApp Image 2022 07 01 at 3.19.28 PM

   WhatsApp Image 2022 07 01 at 3.19.27 PM

Castellón

 Cartell

ReivindicacionTodos

ReivindicacionTodos2

ReivindicacionTodos3

 

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".