UGT ENSENYAMENT PV es felicita i felicita el professorat dels cossos, especialitats i ensenyaments de Règim Especial per les mesures que en el seu benefici s'adoptaran.

UGT ENSENYAMENT PV es felicita i felicita el professorat dels cossos, especialitats i ensenyaments de Règim Especial per les mesures que en el seu benefici s'adoptaran.

UGT ENSENYAMENT PV es felicita i felicita el professorat interí dels cossos i ensenyaments de Règim Especial perquè per fi, l'administració educativa valenciana està posant en funcionament les mesures extraordinàries que se li van sol·licitar perquè aquest professorat puga obtindre el requisit lingüístic de valencià amb el qual es catalogaran a partir del curs pròxim els seus llocs de treball i puga també, això és el més important, continuar en els seus llocs de treball o, almenys, en els llocs de treball de les seues especialitats, cossos i ensenyaments que es troben en centres en localitats de predomini lingüístic castellà.

Des d'UGT ENSENYAMENT PV sabem l'esforç que, sobretot a l'administració valenciana (primer a adquirir el compromís i després en la seua aplicació) ha costat (i està costant en l'àmbit dels ensenyaments de règim especial) l'adopció d'aquestes mesures necessàries per a garantir la continuïtat en el seu treball d'aquestes persones docents.

Ara, com a primera mesura extraordinària i després del fracàs dels programes de formació lingüística previstos en les instruccions per al curs de 2020-2021 dels centres i ensenyaments artístics superiors (que no es van realitzar), s'ha adoptat la d'establir un curs de formació de 80 hores, a desenvolupar de gener a maig de 2022, per a l'obtenció dins d'aquest, del requisit lingüístic de valencià, nivell C1, que a partir del curs pròxim precisarà aquest professorat, una vegada finalitzada la moratòria de quatre anys que tenia establida en l'Ordre 35/2018, de 22 d'agost, de la Conselleria d'Educació.

A més d'aquesta utilitat principal (que permet obtindre a través d'ell el certificat de nivell C1 de valencià, actual requisit lingüístic exigible per a l'exercici de la docència no universitària en els centres dependents de la Generalitat Valenciana) i això és important, també es permet per primera vegada, que el funcionariat de carrera, dels diferents cossos docents, puga realitzar-ho i obtindre a través d'ell, l'esmentat requisit.

Després d'aqueix pas important, queda pendent que l'administració educativa, realitze les modificacions necessàries perquè, a partir del pròxim curs 2022-2023, el professorat interí d'aquests ensenyaments de règim especial, igual que el professorat d'altres cossos o de carrera, puga treballar, mentre obté el requisit lingüístic de valencià, en centres situats en localitats de predomini lingüístic castellà. Això implica la modificació de l'Ordre 35/2018, equiparant les situacions previstes en les seues dues disposicions transitòries, i la introducció en tota la normativa sobre procediments de provisió provisional de llocs de treball d'aquesta mesura.

WebCurso

 MES INFORMACIÓ: 

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".