UGT ASSUMEIX LES REIVINDICACIONS DEL PROFESSORAT DE FILOSOFIA || UGT ASUME LAS REIVINDICACIONES DEL PROFESORADO DE FILOSOFÍA

UGT ASSUMEIX LES REIVINDICACIONS DEL PROFESSORAT DE FILOSOFIA || UGT ASUME LAS REIVINDICACIONES DEL PROFESORADO DE FILOSOFÍA

AcuerdoFilosofia5rAquests dies s’han reunit representants tant del sindicat UGT-Ensenyament com de la Societat de Filosofia del País Valencià (associació integrant de la Red Española de Filosofia) i l’Assemblea de Professorat de Filosofia del País Valencià, per a valorar la situació en que la LOMLOE i les seues possibles vies de desenvolupament a les comunitats autònomes deixen a la Filosofia en l’ensenyament secundari i batxillerat.

Totes les parts han coincidit en que es dona una situació de gran incertesa i inseguretat per a les matèries de Filosofia en l’educació secundària i batxillerat, doncs la proposta del Ministeri només contempla una part de les hores, quedant en mans de les comunitats autònomes complementar-les, i per tant a la bona voluntat dels responsables autonòmics. Això deixa en paper mullat el compromís que el Congrés dels Diputats va prendre de forma unànime amb la matèria de Filosofia a l’ensenyament per unanimitat, com demostra l’atac que l’ultradreta a Múrcia ha llançat contra la Filosofia, suprimint hores i optatives i deixant només una hora setmanal en un dels cursos de secundària.

Així, tant el sindicat UGT com els col·lectius de docents de filosofia reunits, han coincidit en la necessitat de salvaguardar les hores de Filosofia que hi ha en l’ensenyament secundari i batxillerat, i en exigir la recuperació de matèries optatives en batxillerat que hi havia amb la LOE. Com s’estableix en el document de l’acord subscrit per les parts, el sindicat UGT portarà les reivindicacions en defensa de la matèria de Filosofia a les meses sectorials i a tots els àmbits de negociació amb la Conselleria d’Educació al País Valencià per a tractar de garantir un òptim tractament a nivell autonòmic de la matèria, i compartirà aquestes reivindicacions amb els companys i companyes de la resta de l’Estat per a estendre-les i elevar-les a la seua estructura federal.

Finalment només hem d'afegir que UGT Ensenyament PV dona suport a la concentració del professorat de Filosofia que s'ha manifestat aquest passat 18 de desembre de 2021 a Madrid, davant del Ministeri d'Educació i FP. Tot el nostre suport i reconeixement. 

MÉS INFORMACIÓ:26122021 UGT apoya profesorado de Filosofia

261221FilosofiaLevanteEMV
FilosofiaMadrid


volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".