MESA SECTORIAL: Programa de Cooperació Territorial PROA+ (2021/24).

MESA SECTORIAL:  Programa de Cooperació Territorial PROA+ (2021/24).

MESA SECTORIAL D'EDUCACIÓ 9 DICIEMBRE DE 2021

Per ordre del secretari autonòmic d’Educació iFormació Professional, us convoquem a la reunió telemàtica de la Mesa Sectorial d’Educació, que se celebrarà el dia 9 de desembre de 2021, a les 09:00 hores, amb el següent ordre del dia:

1. Resolució de __ de novembre de 2021, del Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional per la qual es convoquen ajudes econòmiques adreçades als centres docents de titularitat de la Generalitat per al desenvolupament d’un programa d’acompanyament, motivació i reforç escolar personalitzat a l’alumnat més vulnerable educativament, dins del Programa de Cooperació Territorial PROA+ (2021/24).

ENLLAÇ A LA RESOLUCIÓ.

 

2. Torn obert de paraula.

UGT ensenyament PV, remarca que és un projecte ambiciós que ajuda als centres i sobretot a afavorir la inclusió dels alumnes en situació de vulnerabilitat.


En quan a nombres de centres, sols hi ha partida pressupostària per a cobrir 244 centres i que la baremació s’ajustarà fins a eixe nombre de centres.

Considerem que es un bon projecte, però en el darrer any, no sabem com ha afavorit aquest projecte a la inclusió ¡ amb dades objectives referents a centres, alumnat i sobretot experiència docent. L’administració informa que desconeix les dades.


El sindicat ha remarcat clarament que aquest programa hauria d’haver-se iniciat a inici de curs i no a meitat d’aquest.


També veiem que s’imposen les resolucions, és a dir, no dona peu a quasi negociar. En aquesta línia la negociació dels projectes és molt important, cal escoltar als docents i sobretot a les necessitats reals dels centres. En aquest projecte, per exemple, la negociació de les activitats palanca és realment important, és a dir, escoltar als docents i adaptar aquestes activitats a les necessitats reals dels centres educatius.


UGT Ensenyament PV hi ha demanat que el programa hauria de ser una programa per a realitzar-ho segons les necessitats i de manera fixa, i no solament per a tres cursos, com s’imposa.

L'administració ens indica que és una partida pressupostària pel tema COVID i que de moment, sols és per a 3 anys.


També demana que les places s’adjudiquen en forma de vacant en adjudicacions contínues i no en Difícil cobertura. L’administració afirma que serà en forma de vacant en adjudicacions contínues, i si no són ocupades, passarà a difícil cobertura.


L’administració ens ha donat dades pressupostàries, que exposem:
· Curs 21-22: 4.000.000 € i 7.500.000 la UE.

· Curs 22-23: 11.000.000 €.
· Curs 23-24: Més o menys igual que el curs 22-23. 
MESA SECTORIAL DE EDUCACIÓN 9 DICIEMBRE DE 2021
 
Por orden del secretario autonómico de Educación y Formación Profesional, les convocamos a la reunión telemática de la Mesa Sectorial de Educación, que se celebrará el día 9 de diciembre de 2021, a las 09:00 horas, con el siguiente orden del día:
 
1. Resolución de __ de noviembre de 2021, del Secretario Autonómico de Educación y Formación Profesional por la cual se convocan ayudas económicas dirigidas a los centros docentes de titularidad de la Generalitat para el desarrollo de un programa de acompañamiento, motivación y refuerzo escolar personalizado al alumnado más vulnerable educativamente, dentro del Programa de Cooperación Territorial PROA+ (2021/24).
 

2. Turno abierto de palabra.

 

UGT enseñanza PV, remarca que es un proyecto ambicioso que ayuda en los centros y sobre todo a favorecer la inclusión de los alumnos y alumnas en situación de vulnerabilidad.

En cuando a números de centros, solo hay partida presupuestaria para cubrir 244 centros y que la baremación se ajustará hasta ese número de centros.

Consideramos que es un buen proyecto, pero en el último año no sabemos cómo ha favorecido este proyecto a la inclusión y con datos objetivos referentes a centros, alumnado y sobretodo experiencia docente. La administración informa que desconoce los datos.

El sindicato ha remarcado claramente que este programa tendría que haberse iniciado a inicio de curso y no a mitad de este.

También vemos que se imponen las resoluciones, es decir, no da pie a casi negociar. En esta línea la negociación de los proyectos es muy importante, hay que escuchar a los docentes y sobre todo a las necesidades reales de los centros. En este proyecto, por ejemplo, la negociación de las actividades palanca es realmente importante, es decir, escuchar a los docentes y adaptar estas actividades a las necesidades reales de los centros educativos.

UGT Enseñanza PV ha pedido que el programa tendría que ser un programa para realizarlo según las necesidades y de manera fija, y no solo para tres cursos, como se impone.

La administración nos indica que es una partida presupuestaria por el tema COVID y que de momento, solo es para 3 años.

También pide que las plazas se adjudiquen en forma de vacante en adjudicaciones continuas y no en Difícil cobertura. La administración afirma que será en forma de vacante en adjudicaciones continuas, y si no son ocupadas, pasará a difícil cobertura.

La administración nos ha dado datos presupuestarios, que exponemos:

  • Curso 21-22: 4.000.000 € y 7.500.000 la UE.
  • Curso 22-23: 11.000.000 €.
  • Curso 23-24: Más o menos igual que el curso 22-23.
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".