PER LES LLIBERTATS, LA IGUALTAT, ELS DRETS LGTBI+ I CONTRA LA CENSURA.

PER LES LLIBERTATS, LA IGUALTAT, ELS DRETS LGTBI+ I CONTRA LA CENSURA.

 

MANIFEST PER LES LLIBERTATS, LA IGUALTAT, ELS DRETS LGTBI I CONTRA LA CENSURA


La Unió General de Treballadors i Treballadores (UGT) i el seu sector d’Ensenyament condemna amb tota la fermesa el recent episodi de censura i atac a les llibertats que s’ha produït contra els instituts d’educació secundària de Castelló des del Jutjat del Contenciós Administratiu nº1, a instàncies d’un grup fonamentalista d’ultradreta. La jutgessa responsable pretén censurar un conjunt de llibres de temàtiques relacionades amb la igualtat, els drets humans, la llibertat i els drets LGTBI, validant l’atac polític dels autodenominats “Advocats Cristians”, plataforma ultra, contra les llibertats i l’educació igualitària. Enfront de aquesta estratègia de persecució contra els drets humans, de validació de l’homofòbia i la intolerància feixista com si fora una opció més, i d’utilització perversa del poder judicial per a perseguir políticament a qui defense la llibertat i la igualtat, hem d’alçar la veu, combatre per l’hegemonia dels valors dels drets humans en la nostra societat i no fer ni un pas enrere enfront del nou i vell feixisme que assalta la nostra democràcia.


L’educació pública és una eina per a la igualtat, per a l’emancipació de les persones, per a la construcció d’una societat més justa. La diversitat i la llibertat són dos dels seus pilars fonamentals i no podem tolerar ni una escletxa en ells. Per altra banda, la legislació educativa, que sembla desconéixer l’esmentada jutgessa, estableix la coeducació, la igualtat de gènere, la defensa i promoció de la llibertat de pensament, de la diversitat, i del reconeixement de les realitats LGTBI com a valors i línies centrals de la tasca docent i educadora, on la llibertat de càtedra és també un element fonamental.


Des de la UGT defensem les conquestes democràtiques de la nostra societat en matèria de llibertat i igualtat, i lluitem per a ampliar-les, i no permetrem cap agressió contra aquestes. Hui el feixisme es torna a llançar contra les nostres llibertats, no només als discursos polítics, sinó també al carrer, amb l’increment de la violència homòfoba, trànsfoba, racista, masclista. L’assassinat de Samuel i l’actual intent de censura homòfoba estan connectats pel mateix fil negre d’intolerància i odi que vol tornar a tancar als armaris a totes les persones i idees que no encaixen al cap quadrat dels intolerants.


Tenim una llarga història en defensa d’una educació lliure i igualitària; també tenim memòria. Els antecessors polítics de l’actual ultradreta, que ara vol censurar i segrestar llibres i idees, en un passat no tan llunyà cremaren llibres i ompliren les presons i les fosses comunes de docents que només van cometre el crim de voler llibertat i igualtat per a l’alumnat. Sempre defensarem el pensament lliure i els drets humans, i el feixisme, qualsevol que siga la forma amb què ara es presente, ens trobarà davant per a lluitar. I al combat per les idees, vides i paraules lliures, el primer pas que cal donar és difondre i fer sentir més alt que mai les veus que es volen fer callar, així que des de la Unió General de Treballadors i Treballadores, especialment des del sector d’Ensenyament, animem a tots els instituts d’educació secundària del País Valencià, i als nostres afiliats i afiliades docents, a adquirir per a les seues biblioteques la llista de llibres perseguits. Més llibres, més lliures. No passaran!

València, 21 d’octubre de 2021

 MANIFIESTO POR LAS LIBERTADES, LA IGUALDAD, LOS DERECHOS LGTBY Y CONTRA LA CENSURA.

La Unión General de Trabajadores y Trabajadoras (UGT) y su sector de Educación condena con toda la firmeza el reciente episodio de censura y ataque a las libertades que se ha producido contra los institutos de educación secundaria de Castelló desde el Juzgado del Contencioso–Administrativo nº1, a instancias de un grupo fundamentalista de ultraderecha. La jueza responsable pretende censurar un conjunto de libros de temáticas relacionadas con la igualdad, los derechos humanos, la libertad y los derechos LGTBI, validando el ataque político de los autodenominados “Abogados Cristianos”, plataforma ultra, contra las libertades y la educación igualitaria. Frente a esta estrategia de persecución contra los derechos humanos, de validación de la homofobia y la intolerancia fascista como si fuera una opción más, y de utilización perversa del poder judicial para perseguir políticamente a quien defienda la libertad y la igualdad, tenemos que levantar la voz, combatir por la hegemonía de los valores de los derechos humanos en nuestra sociedad y no dar ni un paso atrás frente el nuevo y viejo fascismo que asalta nuestra democracia.

La educación pública es una herramienta para la igualdad, para la emancipación de las personas, para la construcción de una sociedad más justa. La diversidad y la libertad son dos de sus pilares fundamentales y no podemos tolerar ni una grieta en ellos. Por otro lado, la legislación educativa, que parece desconocer la mencionada jueza, establece la coeducación, la igualdad de género, la defensa y promoción de la libertad de pensamiento, de la diversidad, y del reconocimiento de las realidades LGTBI como valores y líneas centrales de la tarea docente y educadora, donde la libertad de cátedra es también un elemento fundamental.

Desde la UGT defendemos las conquistas democráticas de nuestra sociedad en materia de libertad e igualdad, y luchamos para ampliarlas, y no permitiremos ninguna agresión contra las mismas. Hoy el fascismo se vuelve a lanzar contra nuestras libertades, no solo desde los discursos políticos, sino también en la calle, con el incremento de la violencia homófoba, tránsfoba, racista, machista. El asesinato de Samuel y el actual intento de censura homófoba están conectados por el mismo hilo negro de intolerancia y odio que quiere volver a encerrar a los armarios a todas las personas e ideas que no encajan en la cabeza cuadrada de los intolerantes.

Tenemos una larga historia en defensa de una educación libre e igualitaria; también tenemos memoria. Los antecesores políticos de la actual ultraderecha, que ahora quiere censurar y secuestrar libros e ideas, en un pasado no tanto lejano quemaron libros y llenaron las prisiones y las fosas comunes de docentes que sólo cometieron el crimen de querer libertad e igualdad para el alumnado. Siempre defenderemos el pensamiento libre y los derechos humanos, y el fascismo, cualquiera que sea la forma con que ahora se presente, nos encontrará delante para luchar. Y en el combate por las ideas, vidas y palabras libres, el primer paso que hay que dar es difundir y hacer oír más alto que nunca las voces que se quieren acallar, así que desde la Unión General de Trabajadores y Trabajadoras, especialmente desde el sector de Educación, animamos en todos los institutos de educación secundaria del País Valenciano, y a nuestros afiliados y afiliadas docentes, a adquirir para sus bibliotecas la lista de libros perseguidos. Más libros, más libres. No pasarán!

Valencia, 21 de octubre de 2021

manifest

 

Medios

PER LES LLIBERTATS I DRETS HUMANS.
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".