8-10-2021. MESA SECTORIAL: Criteris directores/directors// Regulació fase pràctiques //Distribució places per especialitats opos mestres.

8-10-2021. MESA SECTORIAL: Criteris directores/directors// Regulació fase pràctiques //Distribució places per especialitats opos mestres.

 MESA SECTORIAL 8 OCTUBRE 2021.

Per ordre del secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, us convoquem a la reunió telemàtica de la Mesa Sectorial d’Educació, que se celebrarà el dia 8 d’octubre de 2021, a les 10:30 hores, amb el següent ordre del dia:

1. RESOLUCIÓ de la directora general de Personal Docent, per la qual es convoca la renovació i es determinen els criteris d'avaluaci de l'exercici del càrrec de director o directora de centres docents públics, en l'àmbit de la Generalitat Valenciana.

2. RESOLUCIÓ de la Direcció General de Personal Docent, per la qual es regula la fase de pràctiques del personal seleccionat i nomenat funcionari en pràctiques derivada del procediment selectiu a cossos docents convocat per l'Ordre 22/2020, de 23 de novembre, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

3. Distribució de les places per especialitats de la convocatòria d’oposicions al cos de mestres i data d’inici del procés.

3. Torn obert de paraula.

 

DOCUMENTACIÓ

RENOVACIÓ DIRECTORES I DIRECTORS

REGULACIÓ FASE DE PRÀCTIQUES I ANNEXES

 

Amb  relació al primer punt,  la renovació del càrrec de director i directora, l’administració ens ha informat  que hi ha 140 centres on es procedirà a renovar la direcció i que es reduirà el procés a finals de gener. UGT Ensenyament ha observat que la normativa que ho regula és pràcticament la mateixa que els darrers cursos.  També considerem que el pes del claustre ha de ser major, ja que són els pilars fonamentals per donar existència al projecte de direcció.

L’administració, per la seua part, ha comunicat que es millorarà la redacció en relació amb el  pes del claustre i així evitar  confusions sobre la seua importància en aquest procés. 

Observant el segon punt, la regulació de la fase de pràctiques del personal seleccionat i nomenat funcionari en pràctiques, UGT Ensenyament  exposa  que SIGUEM  L’ÚNIC sector on en la fase d’oposició  hi ha una fase de pràctiques, els demés sectors passen directament al funcionariat. Per tant caldria una revisió i actualització per tal d’equiparar-se a la resta.

Seguint la resolució,  UGT Ensenyament PV ha assenyalat la importància d’indicar un calendari que regula la fase de forma esclaridora on es marquen els temps, les diferents activitats a realitzar, el professorat implicat, etc.  així com una normativa que regule les diferents casuístiques dels docents, tal com, reduccions de jornada, malaltia, permís per maternitat, etc.

També s’ha preguntat sobre el cobrament dels triennis i sexennis del funcionariat en pràctiques, de les dues últimes convocatòries d’oposicions i que en la mesura del més aviat possible, l’administració efectue el pagament. Hi ha uns acords signats i que cal que es contemple de forma immediata.  A més, en cas que els funcionaris en pràctiques s’adjudique algun càrrec unipersonal, per exemple,  de cap de departament, que es remunere.

També veiem que no té sentit que personal interí que ha impartit docència els darrers anys, a hores d’ara, haja de fer les pràctiques. Es prega que es regule dintre d’aquesta normativa l’exempció de la fase de pràctiques.  L’administració pensa que cal complir en igualtat el procediment selectiu i, per aquesta raó recorda que la fase de pràctiques forma part de les oposicions i tots hauran de participar en igualtat de condicions.

Un altre punt a destacar i que UGT Ensenyament sol·licita es una comunicació personal a cadascun dels docents en la fase de pràctiques, on s’indiquen clarament el resultat del procés. També caldria, en cas de no superar algun procediment, exposar de forma clara la forma de reclamar i donar més oportunitats per tal d’esmenar aquest fet.

En el tercer punt, distribució de les places per especialitats de la convocatòria d’oposicions al cos de mestres i data d’inici del procés, ens ha mostrat la graella, que a continuació exposem, on el nombre màxim de places és de 2500 distribuïdes en les diferents especialitats, de les quals 250 places estaran destinades per a opositors i opositores amb diversitat funcional.

CODI

ESPECIALITAT

ACCÉS LLIURE

RESERVA DIVERS. FUNCIONAL

TOTAL

120

Ed. Infantil

711

79

790

121

Anglès

234

26

260

123

Ed. Física

63

7

70

124

Música

58

7

65

126

Audició i llenguatge

113

12

125

127

Pedagogia Terapèutica

243

27

270

128

Ed. Primària

828

92

920

TOTAL

2250

250

2500

DATES OPOSICIONS APROXIMADES:

 • - Inici procediment selectiu primera part: 11 de juny de 2022.
 • - Inici procediment selectiu segona part: 18 de juny de 2022.
 • - Finalització procediment selectiu: última setmana del mes de juliol de 2022.
 • - Procés d’adjudicació de les persones aptes: 31 juliol de 2022.

Torn obert de paraula:

 • L’administració ens ha informat que a la setmana vinent ens reunirà per tal de negociar la normativa relativa a les oposicions del 2022 i el concurs de trasllats.  Havem sol·licitat a l’administració que envie la convocatòria de Mesa en temps suficient per a preparar-ho.
 • Informació sobre el cobrament dels triennis i sexennis del funcionariat en pràctiques de l’any 2019 per l’acord de la massa salarial:  Segons l’administració, “estan buscant una fórmula per a introduir-ho”
 • Curs de valencià per a professorat de règim especial: convocar l’oferta i que s’adapte  als horaris dels docents.
 • Difícil cobertura: Estudiar i adaptar els requisits específics de cada cos cobertura, ja que estan obsolets.
 • Incorporació dels opositors a les borses: durant aquest mes
 • Impagament de les nòmines: No donen data exacta del cobrament.
 • Docents amb reducció de jornada des de l’1 de setembre, però la resolució ha tardat i han treballat jornada completa les primeres setmanes de setembre cobrant  la nòmina en reducció: que comuniquen la situació a l’administració.
 • Final mes d’octubre:  esborrany de permisos i llicències creant un grup de treball per estudiar-ho.
 • Permís de maternitat i paternitat: la instrucció està en els serveis territorials i en juliol s’envià als centres. S’han resolt tots els casos i si hi ha algun que no està resolt, que ho comunique.
 • Carta d’orientació: està enviada als centres.

 

 

 

  MESA SECTORIAL 8 OCTUBRE 2021.

Por orden del secretario autonómico de Educación y Formación Profesional, les convocamos a la reunión telemática de la Mesa Sectorial de Educación, que se realizará el día 8 de octubre de 2021, a las 10:30 horas, con el siguiente orden del día:

1. RESOLUCIÓN de la directora general de Personal Docente, por la cual se convoca larenovación y se determinan los criterios de evaluación del ejercicio del cargo de director o directora de centros docentes públicos, en el ámbito de la Generalitat Valenciana

2 RESOLUCIÓN de la Dirección General dePersonal Docente, por la cual se regula la fase de prácticas del personal seleccionado y nombrado funcionario en prácticas derivada del procedimiento selectivo a cuerpos docentes convocado por la Orden 22/2020, de 23 de noviembre, de la Conselleria de Educación,Cultura y Deporte.

3, Distribución de las plazas por especialidades de la convocatoria de oposiciones en el cuerpo de maestrso y fecha de incio del proceso.

4. Turno abierto de palabra.

DOCUMENTACIÓN 

RENOVACIÓN DIRECTORAS Y DIRECTORES

REGULACIÓN FASE DE PRÁCTICAS Y ANEXOS.

 

 

 

 

 

volver arriba

JS Like Box Slider

SIGUENOS

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".