UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UGT INFORMA: És insuficient i discriminatòria la proposta del MEiFP per a resoldre la situació del professorat tècnic d'FP. || Es insuficiente y discriminatoria la propuesta del MEYFP para resolver la situación del profesorado técnico de FP.

UGT INFORMA: És insuficient i discriminatòria la proposta del MEiFP per a resoldre la situació del professorat tècnic d'FP. || Es insuficiente y discriminatoria la propuesta del MEYFP para resolver la situación del profesorado técnico de FP.

El sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics PV considera insuficient i discriminatòria la proposta que anuncia la Ministra d'Educació i Formació Professional (MEiFP) per a resoldre la situació del professorat tècnic d'FP (PTFP) generada per la LOMLOE.

Com es recordarà, la LOMLOE, en la seua disposició addicional 11a va declarar a extingir el cos de professorat tècnic d'FP, establint que les seues 29 especialitats docents passarien a integrar-se en el cos de professorat d'Ensenyament Secundari (PES) i que el seu professorat s'integraria en el citat cos docent si tenia titulació universitària de grau i màster.

Aquesta norma legal (la DA 11a de la LOMLOE) ha provocat que més del 40%, al voltant de 12.000 docents en tota Espanya i més de 1.600 a la Comunitat Valenciana, d'aquest professorat tècnic (PTFP) no es puga integrar en el cos docent superior (PES) per tindre titulació superior d'FP, no universitària, ni obtindre els beneficis i millora de les seues condicions econòmiques i laborals que aquest canvi suposa (pujar de categoria professional funcionarial i passar del grup A2 al grup A1), o, finalment, ser acomiadat, en el cas del professorat interí, per no reunir els nous requisits de titulació exigits, o, en el cas dels nous titulats superiors d'FP, en determinades especialitats, tindre vetat l'accés a la funció pública docent per aquest mateix motiu (no reunir els nous requisits de titulació exigits).

Davant la pressió, mobilització i protesta del professorat afectat, les seues organitzacions professionals i sindicals, entre elles UGT Ensenyament, el MEiFP ha hagut de rectificar i planteja com a solució a aquest conflicte laboral la creació d'un nou cos docent que anomena de Professorat Especialista en Sectors Singulars d'FP (PESSFP) amb 10 de les 29 especialitats de l'extint cos de PTFP, que ja no passaran al cos docent superior (PES) i que es corresponen amb les especialitats que fins ara permetien l'accés a elles amb titulacions superiors d'FP (Cuina i Pastisseria; Estètica; Fabricació i Instal·lació de Fusteria i Moble; Manteniment de Vehicles; Mecanitzat i Manteniment de Màquines; Patronatge i Confecció; Perruqueria; Producció d'Arts Gràfiques; Serveis de Restauració; i Soldadura). Aquest cos docent nou, que curiosament sembla que recupera (encara que disminuït), l'extint cos de PTFP, s'adscriu al grup funcionarial A2 (com l'extint cos docent de PTFP).

Per a UGT Ensenyament PV aquesta nova proposta, que no modifica el contingut de la disposició addicional 11a de LOMLOE i que es pretén incorporar a la futura llei d'FP, és discriminatòria perquè no integra a tot el professorat del cos tècnic (PTFP) declarat a extingir en el cos docent superior (PES), amb independència de les seues titulacions i en igualtat de drets, condicions i retribucions, en el mateix grup funcionarial (tots han d'accedir al grup A1). És més, la dualitat de cossos i situacions dels docents que es pretenia superar, es perpetua i continua, i no tots ells i elles tenen dret a la promoció i la pujada de categoria professional. Per això hem d'afirmar també que les condicions laborals i els drets del professorat amb titulació d'FP Superior es limiten, congelen i degraden.

En segon lloc, des d'UGT Ensenyament PV afirmem també que la proposta de la Ministra és insuficient perquè no contempla, ni dóna cobertura a tot el professorat amb titulació superior d'FP que es troba treballant en les diferents especialitats docents de l'antic cos tècnic de professorat d'FP (PTFP), tant com funcionariat de carrera com, sobretot, funcionariat interí, que es queden fora, en uns llimbs jurídics, del nou cos docent que es pretén crear de Professorat Especialista en Sectors Singulars de la FP (PESSFP). Aquest professorat interí amb titulació superior d'FP, que està incorporat en les 19 especialitats de l'antic cos tècnic que s'integren en el cos de PES i no en el PESSFP, té, fins ara, dret a presentar-se a les oposicions docents i a treballar en la seua especialitat, drets i situacions que la LOMLOE elimina i que la nova proposta no recupera, ni protegeix.

Per tot això, des d'UGT Ensenyament PV continuem defensant i exigint que, en substitució del cos de Professorat tècnic d'FP, declarat a extingir, s'ha de crear un nou cos docent de professorat d'FP (PEFP), que integre al professorat del cos declarat a extingir i al professorat d'FP que actualment ja forma part del cos de Professorat d'Ensenyament Secundari (amb iguals drets, condicions laborals i retributives, amb igual categoria professional, tots a l'A1) i a totes les seues especialitats docents (29 del cos tècnic i 25 del cos d'ensenyament secundari), i analitzar el perfil docent que necessita cadascuna d'elles amb reconeixement exprés de les titulacions d'FP actualment vàlides, altres noves titulacions i l'experiència professional i docent que es precise en cadascuna d'elles.

A aquest efecte, davant la gravetat de la situació i sobre aquestes premisses, per a la negociació de la situació i condicions en les quals es trobarà el professorat tècnic d'FP el pròxim curs al País Valencià, aquest matí hem sol·licitat per tercera vegada la convocatòria d'una Mesa Sectorial d'Educació extraordinària, monogràfica i específica per a tractar aquest assumpte. DOCUMENTACIÓ:


Medios

"Nuevo cuerpo docente: PESSFP". Isabel Celaá. Comparecencia Congreso de los Diputados. (26/05/2021)
"El profesorado de FP". Isabel Celaá. Comisión Educación y FP. Congreso de los Diputados. (26/05/2021)
Comisión de Educación y Formación Profesional (26/05/2021) Completa
Los PTFP con Titulación Superior de FP nos ponemos #deespaldasalalomloe La #DA11lomloe degrada, denigra o envía al paro a miles de Profesores altamente cualificados‼️ #NoextincionPTFP ||
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".