UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

MESA SECTORIAL 27 maig 2021. PROJECTE DE DECRET, de regulació de l'ensenyament no formal de música i arts escèniques. PROJECTE D'ORDRE de les bases reguladores subvencions en centres d'ensenyament no formal de música i d'arts escèniques.

MESA SECTORIAL 27 maig 2021. PROJECTE DE DECRET, de regulació de l'ensenyament no formal de música i arts escèniques. PROJECTE D'ORDRE de les bases reguladores subvencions en centres d'ensenyament no formal de música i d'arts escèniques.

En la Mesa Sectorial del 27 de maig de 2021, s'han tractat els següents temes:

 1. PROJECTE DE DECRET, pel qual es regula l'ensenyament no formal de la música i arts escèniques en escoles específiques.
 2. PROJECTE D'ORDRE per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a centres docents d'ensenyament no formal de música i d'arts escèniques, dependents d'entitats locals o privades sense ànim de lucre de la CV.

En relació amb el primer punt de la reunió, PROJECTE DE DECRET, pel qual es regula l'ensenyament no formal de la música i arts escèniques en escoles específiques, UGT Ensenyament PV valora positivament aquesta normativa, perquè considera que dóna una seguretat jurídica a aquests ensenyaments que fins ara no es presentava. Es remarca que cal una legislació laboral que garantisca els drets i deures dels docents, així com una organització horària que en aquesta normativa no trobem clara amb una distribució horària de les hores lectives i complementàries.

Remarca que la Jornada continuada als centres educatius, afavoriria una continuïtat educativa per part dels alumnes. En aquesta línia, una regulació mitjançant el ROF, marcaria una bona organització.

Manuel Gomicia, director General d'FP i Ensenyament de Règim General ens informa que en un futur pròxim hi haurà una nova xarxa de conservatoris. És un projecte ambiciós s i complicat legalment, però està portant-se endavant. Exposa que d'ací a poc temps hi haurà una Mesa Sectorial monografia per a tractar l'absorció dels primers conservatoris municipals, però que es retardarà fins al curs 22-23

Per la seua part, el cap de servei d'ensenyament de Règim especial, Raül Juncos ens informa que les proves actuals d'accés al conservatori tenen validesa independentment de la futura normativa. També ens comunica que a partir de setembre els conservatoris municipals entraran a formar part d'Ítaca, igual que els que depenen de Conselleria.

En el següent punt del dia, PROJECTE D'ORDRE per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a centres docents d'ensenyament no formal de música i d'arts escèniques, dependents d'entitats locals o privades sense ànim de lucre de la CV, UGT Ensenyament PV, demana una contractació per al professorat que siga digna, amb una normativa clara i explícita. En aquest sentit, caldrà clarificar aquest aspecte a l'Ordre.

Quant al torn obert de preguntes, s'ha exposat que:

 • Amb relació al calendari de negociació, UGT Ensenyament PV, continua dient que no veu un calendari real que es complisca, per tant, tornem a sol·licitar-ho. Si ens informen dels diferents temes a tractar en antelació, es podria fer una bona planificació de treball.
 • Respecte a les oposicions: sol·licitem que tota la informació dels tribunals de les oposicions estiga a la web de Conselleria i no sols als taulells dels diferents centres on es realitzen les proves.
 • També s'ha demanat que el procediment de comissions de servei que han de sol·licitar els directors i directores de centres docents s'inicie la seua tramitació al més prompte possible.
 • Finalment des d'UGT Ensenyament PV hem plantejat la nostra queixa per la falta de negociació i interlocució de la direcció general d'FP, a través d'aquesta Mesa Sectorial, per a tractar els temes relacionats amb l'FP. En aquest sentit hem criticat que haja sigut a través de la premsa com hem conegut els representants dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament de l'oferta formativa del pròxim curs (cicles nous i cursos d'especialització que s'implanten o que es tanquen) igual que del procediment d'acreditació de competències professionals, en el qual participen més de 2.000 professors i professores.

Aquests temes, juntament amb les novetats que des del Ministeri d'Educació i FP ens arriben en relació amb la situació del professorat tècnic d'FP i la LOMLOE, ens ha obligat a demanar per tercera vegada una Mesa Sectorial monogràfica, especifica i extraordinària sobre FP i la situació d'aquest professorat.DOCUMENTACIO: 

* * * * * 

En la Mesa Sectorial del 27 de mayo de 2021, se han tratado los siguientes temas:

 1. PROYECTO DE DECRETO, por el cual se regula la enseñanza no formal de la música y artes escénicas en escuelas específicas.
 2. PROYECTO De ORDEN por la cual se aprueban las bases reguladoras de las subvenciones a centros docentes de enseñanza no formal de música y de artes escénicas, dependientes de entidades locales o privadas sin ánimo de lucro de la CV.

En relación con el primer punto de la reunión, PROYECTO DE DECRETO, por el cual se regula la enseñanza no formal de la música y artes escénicas en escuelas específicas, UGT Enseñanza PV valora positivamente esta normativa, porque considera que da una seguridad jurídica a estas enseñanzas que hasta ahora no se presentaba. Se remarca que hace falta una legislación laboral que garantice los derechos y deberes de los docentes, así como una organización horaria que en esta normativa no encontramos clara con una distribución horaria de las horas lectivas y complementarias.

Remarca que la Jornada continuada en los centros educativos, favorecería una continuidad educativa por parte de los alumnos. En esta línea, una regulación mediante el ROF, marcaría una buena organización.

Manuel Gomicia, director General de FP y Enseñanza de Régimen General nos informa que en un futuro próximo habrá una nueva red de conservatorios. Es un proyecto ambicioso s y complicado legalmente, pero está llevándose adelante. Expone que dentro de poco tiempo habrá una Mesa Sectorial monografía para tratar la absorción de los primeros conservatorios municipales, pero que se retrasará hasta el curso 22-23

Por su parte, el jefe de servicio de enseñanza de Régimen especial, Raul Juncos nos informa que las pruebas actuales de acceso al conservatorio tienen validez independientemente de la futura normativa. También nos comunica que a partir de septiembre los conservatorios municipales entrarán a formar parte de Ítaca, igual que los que dependen de Consellería.

En el siguiente punto del día, PROYECTO De ORDEN por la cual se aprueban las bases reguladoras de las subvenciones a centros docentes de enseñanza no formal de música y de artes escénicas, dependientes de entidades locales o privadas sin ánimo de lucro de la CV, UGT Enseñanza PV, pide una contratación para el profesorado que sea digna, con una normativa clara y explícita. En este sentido, habrá que clarificar este aspecto a la Orden.

En cuanto al turno abierto de preguntas, se ha expuesto que:

 • Con relación en el calendario de negociación, UGT Enseñanza PV, continúa diciendo que no ve un calendario real que se cumpla, por lo tanto, volvemos a solo•licitarlo. Si nos informan de los diferentes temas a tratar en antelación, se podría hacer una buena planificación de trabajo.
 • Respecto a las oposiciones: solicitamos que toda la información de los tribunales de las oposiciones esté en la web de Consellería y no solo a los azulejos de los diferentes centros donde se realizan las pruebas.
 • También se ha pedido que el procedimiento de comisiones de servicio que deben solicitar los directores y directoras de centros docentes se inicie su tramitación lo antes posible.
 • Finalmente desde UGT Enseñanza PV hemos planteado nuestra queja por la falta de negociación e interlocución de la dirección general de FP, a través de esta Mesa Sectorial, para tratar los temas relacionados con el FP. En este sentido hemos criticado que haya sido a través de la prensa como hemos conocido los representantes de los trabajadores y trabajadoras de la Enseñanza de la oferta formativa del próximo curso (ciclos nuevos y cursos de especialización que se implantan o que se cierran) igual que del procedimiento de acreditación de competencias profesionales, en el cual participan más de 2.000 profesores y profesoras.

Estos temas, junto con las novedades que desde el Ministerio de Educación y FP nos llegan en relación con la situación del profesorado técnico de FP y la LOMLOE, nos han obligado a pedir por tercera vez una Mesa Sectorial monográfica, específica y extraordinaria sobre FP y la situación de este profesorado.DOCUMENTACIÓN:volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".