UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UN BON ACORD QUE NO ACABA DE SOLUCIONAR EL PROBLEMA DEL FUNCIONARIAT EN PRÀCTIQUES || UN BUEN ACUERDO QUE NO TERMINA DE SOLUCIONAR EL PROBLEMA DEL FUNCIONARIADO EN PRÁCTICAS

UN BON ACORD QUE NO ACABA DE SOLUCIONAR EL PROBLEMA DEL FUNCIONARIAT EN PRÀCTIQUES || UN BUEN ACUERDO QUE NO TERMINA DE SOLUCIONAR EL PROBLEMA DEL FUNCIONARIADO EN PRÁCTICAS

UGT ENSENYAMENT PV es felicita per la signatura el 19 de maig de 2021 de l'Acord per a l'aplicació dels fons addicionals de 2018, 2019 i 2020, que incrementen la massa salarial del professorat valencià.

Aquests fons serviran per a:

  • Reduir la bretxa de gènere i compensar la pèrdua salarial que s'ocasiona a conseqüència de les excedències o reduccions de jornada per cura de familiars. Quantitat assignada 5.186.980 d'euros.
  • El pagament o compensació econòmica a partir de 2020 de la diferència salarial, durant l'any de pràctiques al funcionariat docent que amb anterioritat haguera estat prestant serveis com a professorat interí o contractat laboral i cobrara el complement d'antiguitat (triennis) i el complement de formació (sexennis). Aquestes quantitats es reduiran proporcionalment si l'import total a compensar supera la quantitat assignada, que és de 2.525.000 milions d'euros.
  • Reforçar l'estructura administrativa destinada a la gestió del personal docent temporal mitjançant la creació de llocs de treball en la direcció general de Personal Docent. Pressupost assignat 755.000 €.

L'única objecció que posem des del sindicat són les limitacions que s'inclouen en el segon punt de l'acord, ja que en establir una quantia fixa per al seu compliment i si aquesta no és suficient, els drets econòmics i retributius del professorat afectat es veuran reduïts proporcionalment.

Per a UGT ENSENYAMENT PV, aquesta limitació de cap manera és acceptable, ja que a més aquest professorat no va cobrar des del primer dia que va ser nomenat funcionari/a en pràctiques sinó des de l'1 de gener de 2020, ni tampoc té efectes retroactius, que poguera incloure a col·lectius importants com és el professorat que va aprovar les oposicions de 2018.

Per a UGT ENSENYAMENT PV, les oposicions convocades i previstes inicialment per al quadrienni 2018-2021 (que a causa de la pandèmia es prorrogaran fins a 2021) és l'oportunitat, i així ho hem exigit, perquè es regule de manera definitiva i estable, els drets econòmics i retributius del professorat durant l'any en què està en pràctiques. Com coneixem, es va pactar i s'està executant, durant aquest període el nombre de places que s'ofereixen superen les 13.000, i la majoria d'elles seran guanyades per professorat interí amb anys de serveis i que ja cobra triennis i sexennis. I resulta que, en passar la seua situació a ser professor/a en pràctiques, deixa de cobrar aquests complements, veu reduït el seu salari de manera considerable, com si acabara d'arribar al sistema educatiu, menysvalorant el reconeixement degut a la seua experiència i professionalitat.

Per tot això, per a UGT ENSENYAMENT PV, aquest anacronisme s'ha de superar i aquest professorat interí, amb experiència professional i anys de servei, ha d'estar exempt de realitzar aquest any de pràctiques, que se'ls exigisca, oposició rere oposició, el seu pas per la situació de professorat en pràctiques. I mentre aconseguim que es regule aquesta exempció, el professorat en pràctiques ha de cobrar igual (i no menys) que el professorat interí i que el professorat de carrera. I obligació de l'administració autonòmica és la de garantir-ho amb la corresponent regulació pròpia, sense que siga necessari, com a UGT ENSENYAMENT PV ha hagut de fer, que ho hàgem d'exigir i reclamar a través dels tribunals de justícia.



 

DOCUMENTACIÓ:



 

volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".