UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UGT INFORMA: El Consell aprova la reducció horària de la jornada lectiva dels docents a partir del pròxim curs // El Consell aprueba la reducción horaria de la jornada lectiva del personal docente a partir del curso.

UGT INFORMA: El Consell aprova la reducció horària de la jornada lectiva dels docents a partir del pròxim curs // El Consell aprueba la reducción horaria de la jornada lectiva del personal docente a partir del curso.

Des d'UGT ENSENYAMENT PV valorem positivament l'aplicació d'aquesta mesura que ja havia d'haver-se aplicat fa dos cursos, primer com a mesura per a revertir les retallades educatives consolidades en el nostre sistema (en desenvolupament de la Llei 4/2019, de 7 de març, de millora de les condicions per a l'exercici de la docència i l'ensenyament en l'àmbit de l'educació no universitària, que derogava les retallades educatives), i en segon lloc, el curs passat com a mesura per a contribuir a millorar la gestió de la pandèmia en els centres educatius i flexibilitzar les mesures organitzatives que s'han vist obligats a adoptar en les diferents etapes educatives.

Al costat d'aqueixa reducció de l'horari lectiu també des d'UGT hem vingut reclamant la reducció de les ràtios escolars. La nostra proposta, figura en la taula que adjuntem. Per això, rebutgem en el seu moment (Mesa Sectorial del 9 de maig de 2019) el projecte de Decret sobre jornada lectiva i ràtios escolars que ens va presentar Educació, que mantenia la possibilitat d'activació de les retallades educatives (ampliació de les ràtios i de l'horari lectiu del professorat) en qualsevol moment.


 

Desde UGT ENSEÑANZA PV valoramos positivamente la aplicación de esta medida que ya debía de haberse aplicado hace dos cursos, primero como medida para revertir los recortes educativos consolidados en nuestro sistema (en desarrollo de la Ley 4/2019, de 7 de marzo, de mejora de las condiciones para el ejercicio de la docencia y la enseñanza en el ámbito de la educación no universitaria, que derogaba los recortes educativos), y en segundo lugar, el curso pasado como medida para contribuir a mejorar la gestión de la pandemia en los centros educativos y flexibilizar las medidas organizativas que se han visto obligados a adoptar en las diferentes etapas educativas.

Junto a esa reducción del horario lectivo también desde UGT hemos venido reclamando la reducción de las ratios escolares. Nuestra propuesta, figura en la tabla que adjuntamos. Por eso, rechazamos en su momento (Mesa Sectorial del 9 de mayo de 2019) el proyecto de Decreto sobre jornada lectiva y ratios escolares que nos presentó Educación, que mantenía la posibilidad de activación de los recortes educativos (ampliación de las ratios y del horario lectivo del profesorado) en cualquier momento. 

RatiosDOCUMENTACIÓ:INFORMACIÓ

GENERALITAT

El Consell El Consell redueix la jornada lectiva del professorat de centres públics perquè dediquen més temps a tasques de coordinació i preparació didàctica.

El Consell reduce la jornada lectiva del profesorado de centros públicos para que dediquen más tiempo a tareas de coordinación y preparación didáctica 

FirmaAcuerdoReducciónHL

El Consell aprova la reducció horària de la jornada lectiva del personal docent a partir del pròxim curs 2021-22

La jornada lectiva del professorat en Infantil i Primària serà de 23 hores semanals i la de la resta d'ensenyaments serà de 18 hores.


El Ple del Consell ha aprovat la modificació del Decret 59/2016 que regula la jornada lectiva del personal docent no universitari, fixant en 23 hores semanals la jornada lectiva del professorat en Infantil i Primària serà de 23 hores, mentre que en la resta d'ensenyaments serà de 18 hores a partir del curs 2021-22.

Aquesta modificació es du a terme en compliment de l'acord signat per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb els sindicats de l'ensenyament el passat mes de juliol de 2020.

D'aquesta manera, el curs que ve el professorat d'Educació Infantil, Primària i Educació Especial reduirà la jornada lectiva de 25 a 23 hores setmanals, i el professorat d'ESO i la resta d'ensenyaments, de 19 a 18 hores setmanals.

Amb aquesta mesura, el professorat valencià continuarà amb els ensenyaments directes en l'aula i al mateix temps disposarà de més hores complementàries per a efectuar tasques de coordinació entre equips docents i de preparació didàctica per a l'alumnat.


 

El Consell aprueba la reducción horaria de la jornada lectiva del personal docente a partir del curso 2021-22

La jornada lectiva del profesorado en Infantil y Primaria será de 23 horas semanales y la del resto de enseñanzas será de 18 horas


El Pleno del Consell ha aprobado la modificación del Decreto 59/2016 que regula la jornada lectiva del personal docente no universitario, fijando en 23 horas semanales la jornada lectiva del profesorado en Infantil y Primaria, mientras que en el resto de enseñanzas será de 18 horas a partir del próximo curso 2021-22.

Esta modificación se realiza en cumplimiento del acuerdo firmado por parte de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte con los sindicatos de la enseñanza el pasado mes de julio de 2020.

De este modo, el próximo curso el profesorado de Educación Infantil, Primaria y Educación Especial reducirá la jornada lectiva de 25 a 23 horas semanales, y el profesorado de ESO y el resto de enseñanzas, de 19 a 18 horas semanales.

Con esta medida, el profesorado valenciano continuará con las enseñanzas directas en el aula y al mismo tiempo contará con más horas complementarias para realizar tareas de coordinación entre equipos docentes y de preparación didáctica para el alumnado. 

Medios

El Consell redueix la jornada lectiva del professorat de centres públics en compliment de l'Acord signat amb els sindicats docents.
volver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".