UGT VOL L'ESTABILITAT DELS INTERIN@S. DEMÀ NO DONARÀ SUPORT A LA VAGA JA QUE S'ESTÀ NEGOCIANT.

En el cas que l'administració no actue degudament en aquest procés de negociació, UGT Ensenyament PV no dubtarà en convocar mobilitzacions per a reivindicar els drets de l@s interin@s, fins i tot arribar a la vaga si fóra necessari

UGT INFORMA: Educació ampliarà en 6.000 places l'oferta d'FP amb 181 cicles i 28 cursos d'especialització nous // Educación ampliará en 6.000 plazas la oferta de FP con 181 ciclos y 28 cursos de especialización nuevos

UGT INFORMA: Educació ampliarà en 6.000 places l'oferta d'FP amb 181 cicles i 28 cursos d'especialització nous // Educación ampliará en 6.000 plazas la oferta de FP con 181 ciclos y 28 cursos de especialización nuevos

mgomiciaUGT ENSENYAMENT PV lamenta que siga a través de la premsa de la pròpia Conselleria d'Educació i FP com haja conegut les importants reformes que en matèria de Formació Professional està desenvolupant en aquest moment.

Per a UGT ENSENYAMENT PV aquestes reformes que afecten els centres educatius, el professorat i el desenvolupament de l'oferta formativa d'FP haurien d'haver sigut negociades, o almenys informades i consultades en la Mesa Sectorial d'Educació, per a conéixer els representants dels treballadors i treballadores de l'Ensenyament com aquestes decisions afecten les condicions de treball del professorat dels mateixos i a pròpia prestació del servei educatiu i de qualitat a la ciutadania i a les seues treballadores i treballadors.

Concretament el nostre malestar es manifesta a desconéixer quals són els cicles formatius nous que s'implantaran i en què centres. Quins són els cursos d'especialització que s'implantaran i on.

Curiosament, molts dels cursos d'especialització que s'han anunciat encara ni tan sols s'han publicat en el BOE com són els de Fabricació Additiva Mitjançant l'Ús d'Impressió 3D; Intel·ligència Artificial i Big Data; i Manteniment en Seguretat de Vehicles Híbrids i Elèctrics. Amb ser important i destacable la iniciativa, que secundem, ens haguera agradat conéixer en què centres s'implantarà aquesta nova oferta, amb quins recursos nous comptarà els centres, si es compta amb el suport del professorat i els centres per a implantar aquesta oferta i si necessita per al seu desenvolupament d'un major nombre de professors i professores d'FP. També ens hauria agradat conéixer que cicles s'han tancat, quals són les causes que els justifiquen, si el seu tancament és temporal o definitiu i quines són les alternatives que se'ls han oferit als centres i professorat per a substituir l'oferta formativa que perden.

Per la seua part també hem de manifestar el nostre malestar amb la Conselleria d'Educació i FP per haver hagut d'assabentar-nos per la premsa de l'inici del procés d'acreditació de competències professionals i de la forma que el mateix s'anava a organitzar i desenvolupar, mitjançant Resolució del Secretari Autonòmic d'Educació i FP i en les quals té una participació decidida i important els centres educatius i el professorat d'FP, més de 2.000 docents, que actuaran com a orientadors i avaluadors d'aquestes competències. No sabem com se seleccionaran o com es desenvoluparan aquest procediment d'acreditació en els centres educatius, tenint en compte a més que els centres hauran d'organitzar, amb els seus propis recursos la informació i orientació laboral que se li haja de facilitar a la ciutadania. Aquest és un procés que s'afig a l'oferta formativa que ja han d'atendre els centres educatius i que, també pot incloure, segons el Decret d'estructura conjunta entre Laboral i Educació, l'oferta de certificats de professionalitat.

fp ampliacion oferta educacion valencia NoticiaAmpliadaMalgrat aquests condicionants, cap comunicació, debat, anàlisi, negociació o participació hem tingut els representants dels treballadors i treballadores docents a través de la Mesa Sectorial d'Educació. Major gravetat si cap té aquesta falta de comunicació amb el nostre sector, quan és la veritat que per al desenvolupament d'aquestes mesures, que ja se'ns van anunciar a l'agost passat, ens van demanar col·laboració i suport en la seua difusió.

Per a UGT ENSENYAMENT PV aquestes mesures són importants i necessàries, les secundem, les coneixem i estem difonent-les, per exemple en la web del sindicat o en la IIª Fira de la FP de Sagunt, per exemple, amb el vídeo que hem elaborat, però amb tot, esperàvem que la Conselleria d'Educació i FP en aquest procés haguera comptat amb nosaltres, que representem als treballadors i treballadores de l'Ensenyament. INFORMACIÓ

CONSELLERIA: 

Educació ampliarà en 6.000 places l'oferta d'FP amb 181 cicles i 28 cursos d'especialització nousvolver arriba

Utilizamos cookies propias y de terceros para nuestros servicios, analizar sus hábitos de navegación, elaborar información estadística e inferir grupos de interés. Además compartimos los análisis de navegación y los grupos de interés con terceros. Al clicar en "Aceptar" o SI CONTINÚA NAVEGANDO, ACEPTA SU USO. También puede CONFIGURAR O RECHAZAR la instalación de cookies  “Cambiando la configuración de su navegador".